reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Super by bylo gdyby taka Mamusia mi pomogla i cos doradzila:) Bylam juz w szpitalu robic termin i podczas tej wizyty dali mi liste poloznych w tym jednej, jedynej polskiej, ale tylko ja mam takie szczescie ze w tym czasie co mam termin ona jest na urlopie:(
wierze, ze jakos to bedzie:) Podstawa to pozytywne myslenie:)
Powiedzcie mi troche z wlasnego doswiadczenia jak u Was wygladaja skurcze przepowiadajace?? I mam pytanie, od pewnego czasu tak mniej wiecej od 2-3 tygodni, pojawily sie u mnie uplawy, podobne do bialka z kurzego jajka, tylko bardziej geste, kolor maja bezbarwny lub bialy i czasami po wiekszym wysilku jest jego naprawde duzo.. Jak myslicie czy to czop sluzowy odchodzi mi w kawalkach czy to uplawy charakterystyczne dla 3 trymestru ciazy??

reklama
Przepraszam, ale chyba nie dam rady nadrobić :( Wczoraj byłam na wizycie i jak normalnie jadę pół godzinki do Gdyni to jechaliśmy z mężem prawie półtorej :szok: myślałam, że na obwodnicy w samochodzie urodzę, tak mi się brzucho napinało a do tego nerwy doszły, że nie zdążymy. Na szczęście wyjechaliśmy wcześniej, bo mieliśmy w planach ostatnie zakupy dla Małej. No i musieliśmy je przełożyć na później.

W domu nie było prądu, więc zabrałam się za syropek sosnowy, bo odkąd go pijemy bardzo rzadko chorujemy z mężem.

Dzisiaj od rana coś robię, bo nie mogę sobie miejsca znaleźć. Wstawiłam dwie pralki prania, upiekłam drożdżówki, odkurzyłam, wymyłam podłogi, pozmywałam naczynia i za chwilę zabieram się za drugą porcję syropu.

Witaj Danwasi i czuj się jak u siebie :)

Sprawozdanie z wczorajszej wizyty na odpowiednim wątku :) W sumie bez zmian u nas :)

Rany wpadam na chwilę a tu taka sensacja - NUTRIA gratulacje :-)!!!!!!!!!!!!!!

Danwasi - witaj :-) Mam nadzieję, że końcówka ciąży minie Ci milutko w naszym towarzystwie :-)

Mama pojechała ze mną rano na badania i korzystając z jej towarzystwa wybrałyśmy się do lumpków :-) Trochę kaski wydałam, ale jakie to przyjemne :p
Dzisiaj moje seriale od 21:00, więc pewnie już nie doczytam co porabiałyście przez cały dzień, ale jutro rano mama idzie z Igora klasą jako opiekunka do Teatru, więc będę przez pół dnia sama to do Was zajrzę :-)
Ale się cieszę z kolejnych maleństw :-)

agabre: a skad dokladnie jestes:) Bo ja z Gdyni Chyloni:)

Tez Was serdecznie witam!!:) Juz mi umilacie te ostatnie tygodnie:) Przy tym forum jakos czas szybciej i milej leci:)

czesc wieczornie
u nas burza byla po poludniu...

po burzy zaczelam okno myc w sypialni i zalozyam siatke przeciw muchom i komarom pozniej posciel przebralam i chyba to byl moj blad....
przeforsowalam sie
musialam sie polozyc, ciagnie mnie w dole brzucha, twardy mam jak skala do tego mloda sie rzuca mi po brzuchu ze łzy w oczach mam tak boli :-( I na dodatek mi niedobrze cos mnie mdli :baffled:
Ledwo teraz wstalam z wyra zeby mlodego zagonic do kapieli, chyba widzi ze mi zle bo z minka zasmucona bez slowa prawie grzecznie zabawki posprzatal i bez marudzenia poszedl sie kapac. Nie wiem jak ja go umyje teraz, ledwo siedze :-(
Dam mu myjke i niech sam sie uczy myc juz... jak sie umyje tak bedzie. Poloze sie kolo niego pozniej i sporbuje zasnac, nie mam sil na nic . Wzielam juz nospe... nie rodze jeszcze, poprostu zle sie czuje na maxa! :-(
a moze to oznaki tylko porodu... ZLE MI!

Larvunia - pocieszam wirualnie:**

Danwasi - hej:) Mam nadzieję, że się u nas będziesz dobrze czuła:) My jesteśmy na etapie tych wszyskich dolegliwości przepowiadających więc jak będziesz z nami to zobaczysz co tu się dzieje - skurcze, bóle krzyża, czopy, uderzenia gorąca... a to białko u Ciebie to jakby kawałki czopa...?

Silva: chyba tak, sama nie wiem:( jedynie co mi pozostaje to czekac na wizyte u lekarza:)
Larvunia: Jeszcze sie nie znamy, ale wiem jak to jest, rano jestem w stanie gory przenosic, a potem umieram w bolach...Uwazaj na siebie i zwolnij tepo, zbieraj sily na porod;) wlasnie zauwazylam ze jestesmy w tym samym tygodniu praktycznie:)

reklama
Danwasi - popieram Tusen w 100%, my tu wszystkie mamy zaniki pamięci i to takie porządne, normalnie amnezia niesamowita he he :) a co do pytań to mi chyba już też nic nie przychodzi do głowy...hmm...a jakie imiona wybraliście dla chłopca lub dziewczynki? ;-)

Do góry