reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

dziewczyny chcę zrobić cinamon rolls z przepisu Doggi ale mam zwykłe drożdże a nie instant. Jaki jest przelicznik?
Szukałam w sklepie drożdży instant i nigdzie nie znalazłam, na jakim stoisku to jest??

reklama
Traschka niestety nie pomogę... :zawstydzona/y:

Mąż wrócił z pracy, zjedliśmy obiad i teraz zabiera mnie na spacer i lody! :-) a za mną znów dziś chodzi arbuz i dodatkowo lody. Czy to prawda że lody powodują skurcze? <hmmm>

Nie wiem czy dziś tu zajrzę... Więc miłego dnia, przespanej nocy!

I może kolejnych Czerwcówek na świecie :-):tak:
buziaki

O widze, ze nie tylko ja na truskawy się napaliłam...no ale ja mam znacznie ograniczony dostęp do takich rarytasów - nie chce mi sie do miasta jechac...

Asinka dobrze, ze jesteś i wszystko ok...

ja wczoraj zrobiłam szarlotkę na niby Misialiny i albo mi nie wyszła albo moje chłopaki nie przepadają za takim smakiem, bo nawet połowa nie poszła...a to smyki

no nic zmykam poszukać mojego synka, bo tak sie rozciepliło, ze nie możliwością było go utrzymać w domu i poszedł do mojego taty...

miłego wieczorka kobietki

dziewczyny chcę zrobić cinamon rolls z przepisu Doggi ale mam zwykłe drożdże a nie instant. Jaki jest przelicznik?
Szukałam w sklepie drożdży instant i nigdzie nie znalazłam, na jakim stoisku to jest??

przy proszkach do pieczenia są, przynajmniej u mnie w okolicy. A ja przelicznik mam taki jak na opakowaniu tych suszonych pisze, ze 7g drożdźy suszonych to 25 g zwykłych :-)
ooo Marta mnie uprzedziła :-)

Agatka ja nic nie słyszałam o tych lodach a zajadam od początku :-)

mysia ja robiłam kiedyś tą szarlotkę Misialiny i była super, ma inny smak więc może po prostu wam nie podchodzi? Dla mnie ta tarta bułeczka była cudna:)
Kurde, ja strasznie lewa jestem w wypiekach. Zawsze mam wrażenie, że moje ciasto ma jakąś dziwną konsystencję. Teraz zrobiłam to drożdżowe, ale jak sobie przypominam jak babcia robiła to to ciasto było na koniec ugniatania takie trzymające się razem i gładkie, a moje się tylko klei do wszystkiego. Do rąk, do miski... ech beznadziejna jestem. Wyjdzie jak wyjdzie.

traschka jak się klei to dodaj jeszcze troche mąki i będzie ok
Ja też dodawałam wiecej i wyszło super :-)
przepis trzeba modyfikować bo inną mąkę moze każdy mieć

zrobiłam sobie shake'a czekoladowego, mniam!!! a teraz wreszcie zaległam i nadrabiam

mamusia, Doris &&&&&&&&&&& za wizyty!!!
o mamusia widzę, że z wizyty nici...witaj w 9 m-cu. Ja dziś 39 tydz zaczynam!!!
trasia w znakomitej formie!!!pewnie lada dzień urodzi:tak:
Agata jeszcze się okaże, że po terminie Antosia urodzisz:-DDobrze, że doczekaliście już bezpiecznych dni:tak:a sąsiedzi bardzo miło postąpili nazywając córcię Agatka - po dzielnej cioci!!!
AgatkoT gratuluję i podziwiam -w takim stanie zdawać egzamin...szacun wielki:tak:
Misia jak białka nie masz, to Cię nie wsadzą, spokojna głowa, a układ moczowy po porodzie wyleczysz
Ja dziś też chyba męża zatrudnię do akcji ewakuacja;-)
Ivona pomysł z rejestracją nie jest zły, ja papiery mam już uzupełnione ale siedziałam z położną dobre pół godziny, dobrze, że między skurczami nie będę musiała tego robić...
asinka witaj ponownie!!!

Kurde zabiję Was!!Ale mi narobiłyście smaka na truskawki!!!Moją mamę wysłałam do warzywniaka i czekam na nią jak na szpilkach!!:tak:

AgataR to super, że dali jej na imię po cioci:)Kurcze za taki wyczyn to powinnaś dostać OSKARA :)Na pewno miło Ci się zrobiło:)

Asinka witam Cię serdecznie:)Dobrze ,że już z nami jesteś:)

Chciałabym Wam wszystkim po kolei poodpisywać ale za dużo naskrobałyście dzisiaj i nie mam siły :) Ale jestem już z postami na bieżąco:)

reklama
Hej
Wróciłam z miasta, zjadłam obiadek a teraz siedzę i czytam co piszecie.
Zaraz obejrzę Prosto w serce. Może mi czas szybciej zleci bo wizyta dopiero na g.20. Już nie mogę się doczekać:-)
Moja koleżanka pojechała na wizytę 26.04 (termin miała na 15.05) a lekarz mówi, że ma jechać do domu po rzeczy i do szpitala, bo poród się zaczął :-). Pojechała i urodziła. fajnie, tak bezstresowo. Dodam, że jadąc na wizytę NIC jej nie było. Taka kontrolna, normalna wizyta.

Do góry