reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
Witam wtorkowo!
Ale mnie pogoda wkurza! Myślałam, że z każdym dniem będzie coraz więcej słońca, a tu od rana zimno i pochmurno! Czekam na gościa, który ma uprać nam wykładzinę w salonie - byłam pewna, że otworzę sobie okna na oścież, szybko mi wyschnie, a tu d...
Na dodatek kolejna noc nieprzespana z powodu kręgosłupa. Tak mnie napiernicza w odcinku piersiowym, że od tygodnia noce mam z głowy. Nie da rady znaleźć jakiejkolwiek wygodnej pozycji. Dziewczyny, jak ja już bym chciała urodzić!!!!

Misilina wiem co czujesz, bo mam podobnie ze skurczami - i też niby się zaczyna, a potem spokój. Najbardziej zaczyna boleć pod wieczór. I boli w środku, kłuje, ciągnie...Noce są koszmarne.
Blusia co do uszka to niedawno przez to przechodziłam. Pomógł mi roztarty na waciku czosnek - chodziłam z tym w uchu przez cały dzień i noc i jakoś przeszło. Poza tym zakropliłam sobie Otinum, można brać te krople bez problemu w ciąży, tylko teraz są już niestety na receptę. Spróbuj sobie z tym czosnkiem, mnie naprawdę pomogło. Tylko wyciągaj co jakiś czas żeby nie popalić sobie skóry w środku (ja tak zrobiłam i potem schodziła mi przez wiele dni :-) )

jejku juz chyba wszystkie nazekaja cooooo :sorry:
ja tez po 6 razy w nocy wstaje... i poznej mi ciezko znowu zasnac... ale nic nie bolalo tej nocy.

Słoneczne witaski:-)
U mnie wszystko wróciło do normalności; byłam ciut zajęta organizacja przemeblowania w domu bo Mlody chciał wrócić do swojego pokoju ale okazało się ze jenak przecenil swoje możliwości wchodzenia po schodach, wiec trzeba było przemeblowac pokój na dole, który do tej pory służył za biuro i biblioteke. Moi rodzice wrócili do siebie bo tata gorzej się czuje a u nas teraz gwarno bo Franio szaleje z Mlodym. Ja od poniedziałku jestem bardziej obolala i tak sobie myśle ze do niedzieli Antos bedzie z nami. Nie chce jechać do szpitala bo podziele losy ZEBERKI, a jednak moja psychika nie jest nastawiona na pobyt w szpitalu. Leże i czekam na rozwój sytuacji.

Miłego dnia wszystkim zycze.

BLUSIA co z uchem, przestało troche boleć?

MISIA bierz w obroty męża, niech łagodzi bóle.

SETANKO bardzo dziekuje.

sorki Cinamon jeśli się zasugerowałaś moim swędzeniem :-) w razie czego polecam maść L3 Prurigo na każdy rodzaj swędzenia :-) pomaga :)
u mnie to przez hormony które działają przeciwko mnie i wysuszają maksymalnie skóre tak ze muszę się kąpać 2 3 razy dziennie i nacierać oliwką.. :) ale jeśli się martwisz to do laboratorium szoruj zrobić próby wątrobowe :)

ja już po wizycie...okazuje sie że dal;ej mam jakies zakażenie ale juz nie wiadomo gdzie, bo mocz jest ok nerki w normie...może coś z ząbkami - ale też nie bolą . póki co mam to zostawić bo musiałabym robić znów sto tysięcy badań na każdy narząd :-) i nie musze wracać do szpitala uf....

na ktg skurczów brak, Beniu kopie i szaleje więc jest ok. Zrobili mi wymazy i ginka sprawdziła ręcznie szynke...około 2,5 cm zamknięta i nic nie zapowiada porodu :( z a ł a m a ł a m s i ę :( mam 2 tygodnie żeby z męzem cos wykombinować a jak nie to balonik w dupke i jazda na porodówke i rodzimy Benia 1 czerwca :-)

ale jak widziałam laski po baloniku to średnio mi się to uśmiecha :(:no:

Ironia właśnie tego boję się najbardziej usłyszeć na wizycie (a mam jutro) - że wszystko pozamykane i nic się nie dzieje. A ja czuję się już tak fatalnie, że mam wrażenie, że urodzę dzisiaj!! Ludzieee najgorsze jest to czekanie. O jakim baloniku mówisz? O lewatywie? :-)
A z tym zakażeniem to nie wykryli chociaż rodzaju bakterii? Bo zawsze można zareagować odpowiednim antybiotykiem, bez względu na miejsce infekcji.

witajcie marudki( i ja do nich tez sie zaliczam)
Dagamit , Saffi ten balonik ci wsadzaja w pipke zeby nastapilo rozwarcie, ja to mialam i teraz az palpitacji dostaje jak pomysle ze moglabym miec to drugi raz
blusia chyba jednak mocniej sie załatwilas skoro az tak cie boli bidulko:(
kATAMISZ jeny za mna tez krokiety chodza ale sama ich nie zrobie o co to to nie:no:
cianmonku mi tez sie skora przesyusza strasznie , wiec smarowac ile sie da
misia dalej trzymam kciuki zeby w koncu poszlo to u ciebie
ironia to dzialajcie i kciuki, nie schodz z meza wieczorami:-D

wstalam dzis dla odmiany zla jak osa, najpierw wstalam o 6 chcialam ubrac mala do przedszkola to sie gowniara zaparla ze ona jeszcze nie ma ochoty wstawac osz......sie zapienilam, pozniej pojechali w koncu i poslzam spac, hormony u mnie szaleja psychika siada bo juz to wszytsko przezywam- jak to bedzie, z nikim mi sie nie chce gadac- najchetniej bym sie zamknela w domu sama bez nikogo i tel wylaczyla i jeszcze maz pyta "ale do 30stego to juz bedzie po wszytskim" a co ja ku......wrozka jestem....wiec zaczelam dzis dzien wszystkiego na NIEEEEEEEE.........to sie wyzalilam:sorry:

dzień dobry...
chociaż dla mnie też nie taki dobry. Ale widzę, że każda z Nas marudzi i narzeka... Więc nie jestem sama! Mój Mąż ma ze mną prze...******! Już sama siebie nie moge słuchać- a gdzie tu on?! Wszystko mnie boli- w nocy chyba ze sto razy wstaję siku :wściekła/y: masakra!!!

Jadę na zakupy żeby się odstresować...
Miłego dnia Mamuśki!

reklama
Blusia przypomnialam sobie co moja pediatra kazala stosowac dla corki przy zapalniu ucha - cebule pokroic, ogrzac (mikofalowka np), zawinac w gaze lub pieluche iprzylozyc do ucha (przynajmniej na kwadrans).
No to dziendobry wszystkim! Pogoda do d... kawa wypita, sniadanko zjedzone. Noc przeszla calkiem spokojnie, siku dwa razy, pobodka ze trzy, ale nie jest zle.
Milego dnia!

Do góry