reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
Mnie najpierw przerażała cc, ale jak mi wczoraj powiedział gin jak moja sytuacja wygląda, to teraz mi jest obojętne, byleby wytrwać do tego 36 tyg.
Oczywiście, Dżastina, kciukasy za Was &&&&&&&&&&&&&&&&

co tu się dzieje??? Co chwilę jakieś nowe info na wątku smsowym. Dolaczam kciukasy za Dzastinę!!!!
Trzymamy kciuki!
A moja Julka coś się malo rusza i juz schizuję, bo wcale nie ma takich okresów aktywności, od czasu do czasu się poruszy tylko i dalej nic. A ja mam przeciez obserwować ruchy stale. i sprawdzac czy się rusza po posiłkach.
Mój M w pracy, rodzice nad jeziorem, małolaty w szkołach a jak zaraz wyjdę z siebie.

Dzastina, kciuki zaciśnięte mocnooo! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&7

Doris, a próbowałaś z czymś słodkim? Mam nadzieję, że Julcia sie ruszy, żebyś się nie denerwowała niepotrzebnie...

Doris tylko się nie denerwuj... moja mała wczoraj tylko RAZ się ruszała cały dzień nico, i dopiero koło 23 coś tam sie poprzeciągala i dalej cisza i spokój... a dziś od rana wywija tak, że nie ogarniam jej już... Ale nie ma się co dziwic ze juz sie tak nie ruszaja bo nie mają miejsca, przynajmniej olcia u mnie nie ma... Ale rozumiem skąd u ciebie te obawy (pępowina wokół szyjki) ale wierze ze wszystko jest dobrze, po prostu juz sie naszym małym nie chce... ale jezeli się naprawde niepokoisz (w koncu ty najlepiej wiesz jak sie rusza twoje bobo) to zadzwon do ginki, albo lepiej do męża, moze uda mu się zwolnic wczesniej z pracy i pojedzcie na ip... ostatnio stwiierdziłam, że lepiej pojechac bez sensu niż za późno! kisssss i no stresss !!

Doris mój gin jest bardzo opanowany i ja juz pod jego wpływem też i ostatnio mówił mi że dziecko już nie jest takie aktywne i ze to norma, kazał między 18-20 położyć sie i obserwować jeśli mały wykona min 6 ruchów na godzinę to znaczy ze jest ok i tak co osiem godzin.
Wiec nie panikuj tylko czekaj :-) ja sobie odpuściłam te liczenie ruchów co kilka godzin, czy cały czas. Mój dzisiaj przeciąga sie jak szalony a wczoraj była cisza cołodniowa :-)

ja może bym się tak nie denerwowała bo od czasu do czasu się rusza, ale wiem że ona ma tę pępowinkę na szyi i z tego względu mam sprawdzać te ruchy. Szczególnie po każdym posiłku a ja dziś zjadłam już ze 4 posiłki, w tym pół czekolady a ona nic :-(

edit: nic tzn zero jakiejs wiekszej aktywności a ona po jedzeniu zawsze szalaje. a teraz to się tylko tak przeciaga od czasu do czasu

Ostatnia edycja:
reklama
agabre can't say no to cinnamon rollsssssss

Ale nowych wiesci, jeszcze wczoraj pisalam na ktoryms watku, ze zaraz sie zacznie wysyp i sie zaczelo. aestima trzymam kciuki i jaka wspaniala data- 13 piatek ;-))))
ja zolza u mnie ta sama sytuacja, maly przekreca sie co chwile. Przynajmnie raz dziennie czuje, ze lezy w poprzek. Tak jak piszesz- najwazniejsze, zeby dzidzia zdrowa wyszla;-)
doggi dzastina &&&&&

Do góry