reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2011

I ja się witam wieczornie :-)
Nigdzie dziś nie byłam, no może z wyjątkiem zakupów w sklepie osiedlowym :-)
Brzuch coś mi się napinał dziś a jeden raz to nawet tak boleśnie jak na miesiączkę, ale przeszło. Leżę i ogladam tv.
Buziaki dla Was !

reklama
dobry wieczór:)
u mnie podobnie jak u Doris, brzuszek się dziś napina, pobolewa troszkę jak na miesiączkę, jakieś trzy skurcze się pojawiły a teraz cisza. Mam nadzieję, że zauważę prawdziwą akcję! M. poszedł na mecz a że stadion blisko, nie muszę oglądać tv żeby znać wynik, wystarczy słuchać przyspiewek za oknem:)
Ja też zaliczyłam popołudniową drzemkę, co prawda więcej leżałam niz spałam ale czuję się lepiej. Może moja bezsenność zniknie bezpowrotnie! I uwaga... z gorszych wiadomości przed chwilą ugryzł mnie komar. Nienawidzę bydlaków, zawsze mnie żrą najbardziej w towarzystwie!

Cześć kochane.

Nie wierzę w to co czytam...:szok:Bo ja też dzisiaj swoje przeżyłam a u Was podobnie...
Ja miałam dzisiaj z moim D też mega starcie.Nosz kurna on jest w ciąży czy ja??Zachowuje się jak gnojek wobec mnie czasami.Wkurzył mnie dzisiaj na maksa a przed wyjściem do pracy pół godziny temu łasił się jak gdyby nigdy nic!!Podirytował mnie!!
traschka, doris ja dzisiaj też miałam nieprzyjemne bóle jak na miesiączkę-dokładnie 3 razy.A i biegunka mnie dzisiaj nawiedziła znowu i bóle brzucha...ehh szkoda słów.A stopy po całym dniu mam tak spuchnięte ,że aż brak mi słów aby je opisać.:zawstydzona/y:

Hej Kochane,
Witam się wieczornie, tak przed snem wpadłam naskrobać pare zdań.
Jak dobrze, że tylko ponad stronę miałam do doczytania :-)
Co do mężów... W garażu zaraz po wyjściu z klatki na miejscu parkingowym jest rozlana plama jakiegoś smaru czy czegoś takiego. Zawsze omijam plamę a dzisiaj jakoś jej nie zauważyłam, bo zagapiłam się na sąsiadkę i jej dziecko i wlazłam nogą... poślizgnęłam się rzecz jasna i sama do siebie z oczami jak 5 zł i sercem w gardle powiedziałam, że zawsze tę plamę omijam... mąż z uśmiechem na twarzy powiedział, że dzisiaj też mogłam ją ominąć... Nosz... zdenerwował mnie - tak się wystraszyłam a on zamiast mieć chociaż odruch złapania czy okazać troskę... to szedł zadowolony dalej. Powiedziałam mu później, że mi bardzo przykro, zachował się jak dzieciak, bo gdybym się przewróciła, to chyba, nie byłoby mu do śmiechu!? Przeprosił, mina mu zrzedła. No Ci faceci są jak dzieci jak słowo daję!

Ironia - mam nadzieję, że ciśnienie Ci już opadło i u Was ok :-)

Misia - ja mam takie przebarwienia na twarzy po ciąży z Igorem. Trzeba uważać na słońce.

Kati - ja dzisiaj za punkt honoru postawiłam sobie zrobienie zakupów dla Małej w 100%.
Rano przewerowałam ubranka i doszłam do wniosku, że mam za mało ubranek na rom 56. Po Auchan łaziliśmy prawie 3 godziny! Kupiliśmy wiele rzeczy, ale byłam w szoku, że nie znalazłam samych śpiochów. Mam sporo body, więc do tego śpiochy i jest ubranie.... Do domu wróciłam taka wypluta, że siły na nic nie miałam a o nogach nie wspomnę.... Zjedliśmy obiad, deser, chłopaki chwilę pograli w szachy i podjechaliśmy razem do Tesco. Dzisiaj i w poniedziałek w Media jest bez vatu a mi chodzi po głowie prezent dla Igora z okazji dnia dziecka, więc ja z Igorem poszłam do Tesco, mąż wpadł do Media zobaczyć ile kosztuje konstola z kinektem. Później chłopaki się zebrali na basen a ja robiłam zakupy ubrankowe. Ceny kompletów są z kosmosu! Trochę łaszków kupiłam w Tesco, trochę w 5-10-15 i mogę odetchnąć, że pare łaszków przybyło. Z początkiem tygodnia pakuję torby i niech czekają...
Mój brzuch się napina i przestaje i tak w kółko... Dzisiaj to miałam nawet takie dziwne czucie w szyjcie...nie wiem co to było ale ni to kłuło, ni ciągnęło :-/

Agata - wiem, że leżenie to nic przyjemnego - leżałam z Igorem 10 tygodni, ale sama wiesz, że tak trzeba. Trzymam kciuki za nas wszystkie abyśmy dotrwały do bezpiecznego okresu.

Mąż własnie sobie ubranka ogląda i się śmieje sam do siebie ;-)
Dobrej nocki brzuszki.

Misialina ja też mam mocne przebarwienia- takie brązowe plamy pod oczami i na policzkach. Koleżanka mi powiedziala że to z braku jakiejś witaminy, ale ja jeszcze nie sprawdziłam tej wiadomości. U mnie to te przebarwienia to mocno widać. Jak coś będziesz wiedziała jak się tego pozbyć to daj znać.

Cześć nieobecne brzuszki i cześć Baśka1 :)

Moja szwagierka pod koniec ciąży miała brązowe plamy na twarzy-lekarz jej mówił ,że od słońca.Fakt faktem ,że szwagierka chodziła w ciąży tak jak my-urodziła w czerwcu i kilka razy wystawiła się na słońce.Nic groznego generalnie ale dziwne było to ,że mała urodziła się i miała też plamkę w tym samym miejscu na twarzy co szwagierka.Oby u Was się to nie pojawiło bo po co dzieciaczkom plamy.Zapytajcie lekarza o to powinien powiedzieć od czego te plamy być może u Was nie wynikają z nasłonecznienia:)

Dziewczynki 1 maja dzisiaj- zaczyna się miesiąc w którym co najmniej 1/3 z nas powinna się rozpakować:) zgodnie z tym co dzieje się na innych wątkach np. u majówek:)
Kurcze coraz bliżej mamy do METY!!

I ja się witam :-)
U nas dziś pochmurno, deszczowo, nieprzyjemnie :-(
Dziś spojrzałam w kalendarz i trochę mnie przeraził ten maj, lekki stresik poczułam, że to już tak blisko - to tak apropo tego co napisała Katamisz odnośnie rozpakowywania się.
Pomimo tego deszczu miłego dzionka Wam życzę :-)

czesc
ale panikujecie :-p jeszcze sie u nas nie zaczelo na dobre, nie panikujcie ;-)
Mloda dzis aktywna w brzuniu u mnie baaardzo, daje czadu od rana z przerwami ;-) dupsko mi tak wypycha ze sie az prostuje, no nie da sie wysiedziec...

zadnych planow na dzis nie mam, leniwia niedziela sie zapowiada... slonce jest, ale jakos mrozno na dworze ;-)

cześć Mamuśki...
Witam się z Wami majowo :-).
Katamisz..masz rację, niedłgo zaczną się rozpakunki u nas, ja tak myślę, że po 10 maja :-) będą pojawiały się już Maluchy, sporo z nas ma termin na początek czerwca..... to już tak blisko!
Ja mialam jechać na majówkę nad jezioro ale chłodno się zrobiło, a poza tym muszę stale ruchy Malutkiej kontrolować ze względu na tą pępowinkę i w razie co jechać na KTG więc zostałam w domku.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry