reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

reklama
cześć brzuchatki witam się bardzo świątecznie :-)
wczoraj tak się objadłam że szok, same pyszności na stole ale niestety nie zdołałam spróbować wszystkiego :-D życzę wszystkim udanego dzionka w miłej rodzinnej atmosferze :*

A teraz chodzę i w lustrze ciągle widzę opadnięty brzuch :( Mój D. nie potrafi ocenić czy faktycznie opadł. Śmieje się, że mogłam mierzyć miarką od ziemi :/ No to się wyżaliłam. Może po świętach ktoś to przeczyta ;)

nie martw się Blusia, mój też tego nie widzi ja z resztą aż tak bardzo też nie bo codziennie oglądam różnicę w kształcie i wielkości brzuszka, za to moja siostra nie widziała mnie chyba z 2 tyg i na święta jak mnie zobaczyła to krzyczał że mam brzuszek bardzo bardzo nisko i że to już chyba niedługo - tez tym gadaniem się wystrachałam zwłaszcza że wczoraj miałam dziwne skurcze (wątek - czy to się już zaczęło?)

Mamusia, mnie w sobotę dopadł ból brzucha, i pewnie tym faktem bym się za bardzo nie przejęła, ale wewnętrzne ujście szyjki zaczyna się rozwierać. A do porodu naprawdę mi się jeszcze nie spieszy, bo podobnie jak Trasia dopiero zaczynam przygodę z l4 ;) A właściwie dopiero od maja będę na nim oficjalnie ;)

mamusia czerwcowa na tym etapie każda z nas chyba miała już okazję doświadczyć tych skurczy...myślę ,że to skurcze przepowiadające.Mi lekarz mówił ,że jeśli ustaną to nic niepokojącego...gorzej gdyby były coraz częstsze wtedy IP.A co do wysokości brzuchów to co druga z nas już pisze o tym :) Że znacznie się obniżajął.Na to ma wpływ pozycja i wielkość naszych bąbelków w brzuchu.Nie dajmy się zwariować:)Za bardzo o tym myślimy i stąd prawie każda z nas szuka już objawów wcześniejszego porodu...
Z drugiej strony patrząc to powoli i my zaczniemy się rozpakowywać więc wszystko przed nami...:-)

Blusia
- nie martw się mi też się szyjka mega skróciła i już nie jest taka twarda jak wcześniej, ale damy radę, już coraz bliżej mety :-) życzę Ci aby Twoje l4 było jak najbardziej wykorzystane na leniuchowanie bez żadnych zmartwień :tak:

Katamisz - dzięki że mnie uspokoiłaś bo w sumie to ja pierwszy raz miałam takie długie i mocne skurcze, masz rację mamy jeszcze sporo czasu ale nie ukrywajmy że każda z nas coraz bardziej intensywnie myśli o porodzie i o tym jak to będzie ;-) oby było jak najkrócej i w miarę możliwości bezboleśnie hehe- życzę to każdej z nas :tak:

Hej dziewczynki, u mnie Święta w miarę spokojnie tylko zmęczona jestem niesamowicie, D. mówi, że w nocy chrapię jak traktor:-p

Zebrra trzymam kciuki za Ciebie i Bartusia, bądź dzielna kochana &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Idę chyba spać:baffled:

reklama
Do góry