reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Nie no jasne, ze tak... póki co najważniejsze jest dla mnie zobaczenie bijącego serduszka, potem badanie w 12 tygodniu, potem ruchy, potem 22 tydzień itd, ale przecież możemy sobie pogadać na każdy temat o porodzie też ;)

reklama
Karmelia, ja się dopisuję do tych z wieczornymi i nocnymi mdłościami :)

Izabela, w burakach jest dość dużo żelaza, pomagają przy tworzeniu hemoglobiny, więc może stąd takie zachcianki :) a jajko to bardzo dużo białka i innych składników odżywczych. Też ostatnio o barszczu czerwonym myślę ;)
ja mam termin według OM na 30 maja, według pierwszego USG na 1 czerwca a według drugiego USG na 3 czerwca :) Stawiam na Dzień Dziecka :D

Kitty, dobrze, ze nareszcie trafiłaś na dobrą panią ginekolog :) samo wrażenie jest ważne, kompetencje, zaufanie do lekarza to sprawa w naszym przypadku priorytetowa :)

Ja dziś latam ze szczęścia pod sufitem :)
Dziś byłam na badaniach u nowej Pani gin :) - rewelacja o poprzednim lepiej nie mówić byłam zrobił tylko usg powiedział że sam pęcherzyk i przyjść za dwa tygodnie - ogólnie wizyta 5 min a ja w nerwach - strata kasy i czasu :(

Ps. Ja wole o porodzie nie myśleć teraz tylko do 12 tyg (przeziernistość karkowa ) i 22 tydz a potem z górki i pewnie dopiero zacznę się bać na maksa

Dlatego ja nie ufam w 100% lekarzom. W ciąży z Igorem miałam często badania USG. W 16tc miałam USG robione przez lekarza, który w tej dziedzinie uchodził z fachowca. Powiedział, że mam łożysko przodujące... Kolejne USG 22 tc. Byłam u innego lekrza - młodego, który robił specjalizację. Przy badaniu zapytałam go o łożysko, bo że niby przodujące.. A on mi na to kto mi tak powiedział? No i mnie uświadomił, że "na tak wczesnym etapie ciąży (czyli tym 16tc) nie można mówić o przodującym łożysku. Kazał mi się niczym nie denerwować, bo wszystko jest w porządku.

Z tym terminem produ to na tak wczesnym etapie chyba trudno okreslić jednoznaczną datę. Wg OM mam termin na 31.05. ale już po 1 usg okazało się, że termin wyszedł na 3.06. Nie wiem, co gin powie za tydzień - pewnie jeszcze coś innego :-) Może ja się zalapię na Dzień Dziecka :-)

Dagamit, ja też mam termin na 03.06:) Ale po cichu liczę na dzień dziecka- zwłaszcza, że mój mąż oświadczył mi się właśnie 1 czerwca:)) I wizytę też mamy tego samego dnia, ale zbieg okoliczności:))

reklama
Do góry