reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

My też po dłuuuugim spacerze ze znajomymi, którzy jak się okazało... też są w ciąży;)))

Trasia, ale Ci fajnie z tą mamą- napisz potem proszę co Ci kupiła- ona się zna, więc może troszkę zgapię od Ciebie kosmetykową wyprawkę;))

reklama
Aestima ja doskonale wiem co mi kupiła, bo sama jej dyktowałam czego potrzebuję:) Wyprawka bardzo typowa, czyli sudocrem, linomag, podkłady Bella, kompresy jałowe, parafina itp. Plus cała reklamówka próbek emolientów - mama zbierała wszystkie nadprogramowe próbki przez kilka misięcy więc pewnie wystarczy mi na długo!

traschka zazdroszczę Ci już gotowej kosmetykowej wyprawki !! Te mamy to są jednak niezastąpione jeżeli o zakupy chodzi :)

A ja muszę się wam pochwalic moją ciężką dzisiejszą pracą... co prawda zdycham, kręgosłup mnie boli, i brzuszek ma co chwile lekko bolesne skurcze to przynajmniej ta paskudna robota wykonana !!

A mianowicie porządek w szafie z zimowymi ciuchami!!
Statystyki są silnie zadziwiające, nie sądziłam że kiedys takiego luksusu doczekam, ale... 11 worów z ciuchami (tylko moje :p) i 1 wolna półka (taka duuuża) + 3 mniejsze półeczki w wiszącym takim czymś :D JESZCZE NIGDY NIE MIAŁAM TYLE MIEJSCA W SZAFIE !! !! !! hurra :D ;D

Oj troszkę się podjarałam :D

Doggi, dzięki.
Źle mi, niech mnie ktoś przytuli :( :( :(

Traschka
, fajnie masz, ja to w ogóle z wyprawką kosmetyczką jestem dalekooo w lesie. Nie mam nic ;)

trasia rzeczywiście fajnie masz z mamą:-)Ja zamówiłam ostatnio u swojej perfumy,bo właśnie wygrzewa dupsko w ciepłym piaseczku gdzieś w hiszpani i na bazcłówce ma mi kupić perfumy,za jedne powiedziałą że będa prezętem a drugie sobie już zapłace wiec też już mi sie japa cieszy.A ponieważ od wakacji nigdzie nie byłam a zapasy moich ulubionych sie konczą poprostu jak znalazł.

A ostatnio kupiłam od koleżnanki fotelik samochodowy,swoją drogą nawet nie wiedziałałm że teraz foteliki mają takie adeptery specjalne,i dodała mi jeszcze fotelik bujany,wkładki laktacyjne(bo nie miałą pokarmu)krem do brodawek,krem na rozstępy i dużo rzeczy które jej zostały.Też się ucieszyłam .

Hej...my po spacerku w lesie i posiadówie na tarasie...w sumie pół dnia spędziliśmy na nim i w ogrodzie...ale przy takiej pogodzie trzabyło skorzystać...dziewczyny zaczynaja mi strasznie puchnąć nogi...kurde martwie się bo w pierwszej ciąży tak zaczęło mi się zatrucie ciążowe...kostki zniknęły a jak sobie wcisnę palec w tym miejscu to na długo zostaje 2 cm dziura :(

Misialinko a jak z resztą objawów? masz podwyzszone ciśnienie i białko w moczu? Może zrób sobie badanie ogólne siuśków żeby zobaczyć co z tym białkiem i ewentualnie przyspieszyć wizytę i lekarza. Pamiętaj, że puchnięcie nie musi oznaczać zatrucia ciążowego!

reklama
Misialina zgadzam się z traschką !! Ja mam wszystkie wyniki (poza hemogloibiną) idealne jak to powiedziała moja ginka, a puchnę tak ze się nie poznaje !! ja nawet kucac nie moge bo mam takie obrzęki nóg !!

Więc tak jak traschka powiedziała, ogarnij badanka i lekarza, bo moze masz po prostu tak jak ja... i nie możemy zakładac od razu zlego, choc z doswiadczenia wiem, że strach o zdrowie maluszka jednak bierze górę !! Ale uszy do góry, jutro zrób badanka, zebys spokojna była :)
:*

Do góry