reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Silva z tym Zusem to walcz jak lwica. To jest nienormalne to wszystko .Powiedz im że jak Ci tej kasy nie wypłacą to my tam wszystkie pojedziemy i zrobimy brzuchatą demonstrację

reklama
ee ja bede jakos w srodku pewnie... a niektroe zaczna juz w maju sie rozpakowywac, no chyba ze mloda zechce predzej ja z jednej srony bym chciala predzej, ale dla niej lepiej zeby siedziala jak najdluzej u mnie :sorry2: Czas pokaze...
pewnie pierwsze beda z blizniakami :-D

z zusem wspolczuje!

witajcie.ja tylko z doskoku,bo zaraz po małego i na zakupy.umyłam wszystkie okna,ufff.
wczoraj pół dnia przeleżałam z reumatyzmem,chyba muszę się zaczać czymś smarować,bo ból straszny.byłam też na usunięcia kamienia u dentysty i jestem mega zadowolona.
życzę miłego dnia
p.s. co do porodu,to ja przed terminem nie mogę,bo pewnie będzie ta przeprowadzka,także mnie na koniec obstawcie:-D

Hehhe cinamonku, dzięki:) Wyobraziłam sobie tą brzuchatą demontrację hahahha

Zołziku, ja już drugą pensję powinnam dostać 31 marca (bo marcowe L4 już leży u nich z podpisami wszystkich świętych), ale nie wypłacą mi żadnej następnej póki nie wyjaśnię kwestii pierwszego, lutowego zwolnienia, na którym brakuje pieczątki przychodni:( ZUS odesłał mi je do uzupełnienia ponad 3 tygodnie temu. Listem zwykłym więc podejrzewam, że gdzieś się zawieruszyło:( I każą mi czekać do piątku, a jak list nie dotrze, to mam wyciągać od lekarza kopię poświadczoną za zgodność z oryginałem... Dodam jeszcze, że zanim mi to zwolnienie odesłali to najpierw je zgubili i 2 tygodnie szukali u siebie w oddziale... No i czekam jak ten głupek. Ale kopia już się robi w przychodni i jadę po nią sobotę i w poniedziałek mam nadzieję uda mi się to załatwić. W piśmie opisałam jak to wszystko było i pożaliłam się że nie mam z czego żyć więc mam nadzieję, że się zlitują i przyspieszą... ciekawe ile będę czekać aż to zatwierdzą i uruchomią kasę... brrrr
A z marcowym L4 też miałam jazdy, bo tym razem pracodawca się nie podpisał i musiałam jeździć i uzupełniać... co za ludzie!

No i tak to w skrócie wygląda:)

Silva współczuję,w zusie to tylko bałągan i tyle.Ale trzeba do nich z buzią też.Gdyby mój mąż był w w-wie to napewno by Ci pomógł,on to ma podejście do zusu.
Kiedyś brakowało mu świadectwa pracy z jednego zakładu .Ponieważ zakład się zlikwidował można było takie pośwaidczenie z zusu.Wypisał odpowiedzni wniosek i przysłali mu po miesiącu zwykłym listem kopie świadectwa.Mąż zgubił gdzieś to świadectwo,a ni mógł pozwolić sobie na kolejny miesiąc czekania i poszedł do nich z awanturą jak długo można czekać na wydanie świadectwa.Chociaż pani sietłumaczyła że to wysłali to on udawał że nic nie dostał ,i pani mu to wypisała na miejscu.Śmiałam się że można zrobić coś od ręki tylko trzeba chcieć .

No Tusen brawo dla męża:) Jak widać i w ZUSie da się... A swoją drogą dziwne, że takie ważne dokumenty zwykłym liste wysyłają... sami sobie problem robią z oszczędności.

Cinamon, oj też mam nadzieję, bo cienko będzie!

Dubeltówka - miłego szałera:)

reklama
Do góry