reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

U mnie była siostra, a zaraz będzie mąż, więc nie zdążę poszaleć na forum, ale zdążyłyście mi smaka narobić ;-)
Katamisz, ja uwielbiam to mleko, tylko zwykłe - zielone :-D

zolza ja też kocham to zielone ale nie było w sklepie(było tylko karmelowe i kakaowe):-(Musiałam się pocieszyć tym co jest.Zjadłam prawie całe i nie dobrze mi aż było...:-D

reklama
Ale ochoty mi narobiłyście.Ja od paru dni mam strasznego leniucha,nic mi się nie chce tylko bym spała i leżała.Boję się że jakaś choroba mnie rozkłada bo od paru dni siostra w domu chora i chyba się zaraziłam.Co robić?

DZIEWCZYNY POTRZEBUJĘ INSPIRACJI NA JUTRZEJSZY OBIAD?
chcę zrobić te slimaczki francuskie Misialiny ale jaka sałatka do tego?

Silva, to nie tak, że on niczego nie robi, bo jak pracowałam, to podział obowiązków był równy :) Teraz jestem w domu i mam więcej czasu, więc nie zawracam mu głowy drobiazgami :) on i tak sam z siebie proponuje pomoc, bo tak był nauczony w domu. Nie miał siostry, więc mama obu synów goniła do pomocy ;) muszę przyznać, że teściowa wykonała kawał dobrej roboty ;)

Co do słodyczy, to ostatnio muszę się zadowolić naturalną słodyczą owoców czy innych produktów spożywczych. Cukier mam dość wysoki i totalny zakaz słodkości :(

czekam na wózek,jutro wstawię zdjęcia.
żegnam się już nie mam siły na oczy patrzeć,choć pewnie i tak nie usnę.

justynka - czekamy na zdjęcia!! :)
katamisz - ja też lubię to mleko... najbardziej rzeczywiście takie zwyczajne... ech.... :)
Silva - popieram włączanie męża do prac domowych. Mojego szczęsliwie nie musiałam przyuczać... on bardziej dba o porządek niż ja... zgrozo... ;-)

to ja idę na grzanki... ;-)

a. byłam dziś na glukozie obciążeniowej b.eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ochydnie było, dobrze, żę mam to już za sobą ;) a wyniki mam śmieszne, bo mam 88 mg/dl zarówno dla pierwszego jak i po 2 godzinach.. śmiesznie ;-)

Kati do ślimaczków pasuje taka oto sałatka:

1 słoik seleru konserwowego
1 puszka kukurydzy
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
1 łyżka majonezu i 1 łyżka jogurtu naturalnego

Seler odsączyć, poszatkować, dodać kukurydzę i przyprawy, przeciśnięty czosnek i majonez z jogurtem...wymieszać...SMACZNEGO!

reklama
U mnie na tapecie jest bita smietana, z kawa lub sama, racze sie codziennie. Na kolacje byly nalesniki z konfitura brzoskwiniowa i... bita smietana. Dzisiaj pomalowalam sobie wlosy, fajne te farby 10-cio minutowe, no i wreszcie wygladam jak czlowiek z jednolitym kolorem.

Do góry