reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Hej miśkaa! Bardzo fajny post! Ja też mam dobrego lekarza, jestem zadowolona - ale to, co Ty opisałaś to rzadkość - badania przed ciążą, wizyta w 5 tygodniu i kolejne badania....WOW! Z czymś takim się jeszcze nie spotkałam. A chodzisz prywatnie czy na NFZ?

Tusenfryd18
- właśnie się zorientowałam, że pisałam do Ciebie wcześniej tusenfryd26 - nie wiem skąd mi się to wzięło, ale już się poprawiam :)

reklama
Witam Was ponownie i szczególnie cepłowitam nowe pszyszłe mamy;)
Kilka dni byłam wycięta z Internetu i tu czytam, że bywa że lekarz nie chce zlecić jakiegoś badania.
!

Nie wiem ,może sie nie znam,ale uważam że to lekarz lepiej wie jakie badanie ma zlecic.Chyba że istnieją poważne przesłanki co do słuszności badania to sie z tym zgodze.
Tylko mam wrażenie że cały czas w naszym polskim przekonaniu krąży myślenie że ciąża to choroba.

lili_maja myśle że powinnas powtorzyc test jeszcze za jakies 2-3 dni jeśli znow nic nie wyjdzie,a @ wciaż nie ma idz lo lekarza.A jesli sie bardzo denerwujesz i niecierpliwisz mozesz to zrobic juz w poniedziałek.
Ja mam raczej regolarne @ lecz zdazylo mi sie nawet wtym roku ,ze przyszla 4 dni po terminie.
Ale też słyszalam na forum że były dziewczyny którym test wychodził dopiero po tygodniu od spodziewanej @,wiec jeszcze nic straconego.
Trzymam &&&&&&&&&&&&&

Tusenfryd18
- właśnie się zorientowałam, że pisałam do Ciebie wcześniej tusenfryd26 - nie wiem skąd mi się to wzięło, ale już się poprawiam :)[/QUOTE]

Spoko:) Ważne że wiedziałam że to o mnie chcodzi:D

Witam Was Czerwcóweczki :)
Również podczytuję, żeby w razie czego być na bieżąco. Mam nadzieję, że do Was dołączę. Teścik za tydzień. Choć dziś w 6dfl tempka spadła, ale liczę że to może spadek implantacyjny :)
Pozdrawiam ciepło.

Hej Blusia - za tydzień teścik - a który dzień cyklu to będzie? Pierwszy dzień spodziewanej @ czy później? Tak dopytuję bo nie mogę o niczym innym myśleć :)

Tusenfryd18 - dzięki! Weszłam na wątek o tym, że mimo ciąży może być tylko jedna kreseczka - i się naczytałam naprawdę cudów z tymi testami. Wychodzi na to, że jak test mówi TAK to jest wtedy wiarygodny na 99,9%, ale jak mówi NIE to wcale nie musi być wiarygodny...

hej dziewczyny!

Serdecznie wszystkim gratuluję :) a za oczekujące na magiczne dwie kreski dziewczyny trzymam kciuki :) i oczywiście chciałabym dołączyć do grona czerwcówek... jestem zupełnie nowa na forum, a ponieważ to moja pierwsza ciąża to również nowa w ciężarówkowym temacie. Mam nadzieję, że będziemy dla siebie wzajemnie źródłem wsparcia i informacji!

jeśli o mnie chodzi to dalej nie mogę uwierzyć, że jestem w ciąży :) ale potwierdziłam to 4 testami domowymi i jednym testem z moczu u lekarza, więc to chyba jednak prawda :) no i nie wiem dziewczyny czy Wy też tak macie, bo ja to popadam wręcz w małą paranoję czy wszystko będzie w porządku? nie wiem czy to hormony, ale ogólnie wszystko co czytałam przez kilka miesięcy o ciąży, o jej prowadzeniu (szczególnie w UK gdzie mieszkam) zamieniło się w wielką pustkę, nie wiem zupełnie nic! na początek mam jedno pytanie, od którego tygodnia lekarz może przeprowadzić pierwsze usg, ale nie dopochwowe?

reklama
Kasiawilde - panika i paranoje to normalka! Ja niby drugi raz staram się o dziecko, a przeżywam jak za pierwszym razem :) Uwierz, że wszystko się ułoży! Większość ciąż się układa, ale ludzie mają skłonności, by mówić bardziej o tym, co nie wyszło i stąd wrażenie, że jest tyle niepowodzeń..Owszem jest, ale naprawdę o wiele więcej jest zdrowych ciąż :-) Gdzieś nawet lekarz się wypowiedział, że zdrowe ciąże to 95% wszystkich ciąż - a reszta to tylko 5%.

A jeśli chodzi o to usg to nie znam się tak - ale ja miałam coś takiego, jak brzuch był już widoczny - nie pamiętam jednak dokładnie, który to był miesiąc. Na pewno kilka pierwszych wizyt to usg dopochwowe.

Do góry