reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Hej miśkaa! Bardzo fajny post! Ja też mam dobrego lekarza, jestem zadowolona - ale to, co Ty opisałaś to rzadkość - badania przed ciążą, wizyta w 5 tygodniu i kolejne badania....WOW! Z czymś takim się jeszcze nie spotkałam. A chodzisz prywatnie czy na NFZ?

Tusenfryd18
- właśnie się zorientowałam, że pisałam do Ciebie wcześniej tusenfryd26 - nie wiem skąd mi się to wzięło, ale już się poprawiam :)

reklama
Witam Was ponownie i szczególnie cepłowitam nowe pszyszłe mamy;)
Kilka dni byłam wycięta z Internetu i tu czytam, że bywa że lekarz nie chce zlecić jakiegoś badania.
!

Nie wiem ,może sie nie znam,ale uważam że to lekarz lepiej wie jakie badanie ma zlecic.Chyba że istnieją poważne przesłanki co do słuszności badania to sie z tym zgodze.
Tylko mam wrażenie że cały czas w naszym polskim przekonaniu krąży myślenie że ciąża to choroba.

lili_maja myśle że powinnas powtorzyc test jeszcze za jakies 2-3 dni jeśli znow nic nie wyjdzie,a @ wciaż nie ma idz lo lekarza.A jesli sie bardzo denerwujesz i niecierpliwisz mozesz to zrobic juz w poniedziałek.
Ja mam raczej regolarne @ lecz zdazylo mi sie nawet wtym roku ,ze przyszla 4 dni po terminie.
Ale też słyszalam na forum że były dziewczyny którym test wychodził dopiero po tygodniu od spodziewanej @,wiec jeszcze nic straconego.
Trzymam &&&&&&&&&&&&&

Tusenfryd18
- właśnie się zorientowałam, że pisałam do Ciebie wcześniej tusenfryd26 - nie wiem skąd mi się to wzięło, ale już się poprawiam :)[/QUOTE]

Spoko:) Ważne że wiedziałam że to o mnie chcodzi:D

Witam Was Czerwcóweczki :)
Również podczytuję, żeby w razie czego być na bieżąco. Mam nadzieję, że do Was dołączę. Teścik za tydzień. Choć dziś w 6dfl tempka spadła, ale liczę że to może spadek implantacyjny :)
Pozdrawiam ciepło.

Hej Blusia - za tydzień teścik - a który dzień cyklu to będzie? Pierwszy dzień spodziewanej @ czy później? Tak dopytuję bo nie mogę o niczym innym myśleć :)

Tusenfryd18 - dzięki! Weszłam na wątek o tym, że mimo ciąży może być tylko jedna kreseczka - i się naczytałam naprawdę cudów z tymi testami. Wychodzi na to, że jak test mówi TAK to jest wtedy wiarygodny na 99,9%, ale jak mówi NIE to wcale nie musi być wiarygodny...

hej dziewczyny!

Serdecznie wszystkim gratuluję :) a za oczekujące na magiczne dwie kreski dziewczyny trzymam kciuki :) i oczywiście chciałabym dołączyć do grona czerwcówek... jestem zupełnie nowa na forum, a ponieważ to moja pierwsza ciąża to również nowa w ciężarówkowym temacie. Mam nadzieję, że będziemy dla siebie wzajemnie źródłem wsparcia i informacji!

jeśli o mnie chodzi to dalej nie mogę uwierzyć, że jestem w ciąży :) ale potwierdziłam to 4 testami domowymi i jednym testem z moczu u lekarza, więc to chyba jednak prawda :) no i nie wiem dziewczyny czy Wy też tak macie, bo ja to popadam wręcz w małą paranoję czy wszystko będzie w porządku? nie wiem czy to hormony, ale ogólnie wszystko co czytałam przez kilka miesięcy o ciąży, o jej prowadzeniu (szczególnie w UK gdzie mieszkam) zamieniło się w wielką pustkę, nie wiem zupełnie nic! na początek mam jedno pytanie, od którego tygodnia lekarz może przeprowadzić pierwsze usg, ale nie dopochwowe?

reklama
Kasiawilde - panika i paranoje to normalka! Ja niby drugi raz staram się o dziecko, a przeżywam jak za pierwszym razem :) Uwierz, że wszystko się ułoży! Większość ciąż się układa, ale ludzie mają skłonności, by mówić bardziej o tym, co nie wyszło i stąd wrażenie, że jest tyle niepowodzeń..Owszem jest, ale naprawdę o wiele więcej jest zdrowych ciąż :-) Gdzieś nawet lekarz się wypowiedział, że zdrowe ciąże to 95% wszystkich ciąż - a reszta to tylko 5%.

A jeśli chodzi o to usg to nie znam się tak - ale ja miałam coś takiego, jak brzuch był już widoczny - nie pamiętam jednak dokładnie, który to był miesiąc. Na pewno kilka pierwszych wizyt to usg dopochwowe.

Do góry