reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Zołza, to trzymam kciuki za podjęcie własciwej decyzji! Do którego z tych szpitali masz bliżej? Może zajrzyj jeszcze tutaj, powinnaś znaleźć opinie http://forum.gazeta.pl/forum/f,588,Szpitale.html

Mysia, niezła historia z tym telefonem, ja miałam podobną niedawno... Słyszałam, ze dzwoni, ale taki przytłumiony dźwięk... szukałam, szukałam i nie znalazłam, dopiero później otworzyłam lodówkę, a tam na półce słuchawka... ;) Widać, gdzie zaglądam najczęściej ;)

Agata, ja wiem, że łatwiej komuś radzić i oczywiście łatwiej u kogoś znaleźć gotowe rozwiązanie niż u siebie... ale Kochana staraj się jak najwięcej leżeć z nogami w górze, nie pozwól tej okropnej szynce się otwierać... Niech ten Twój maluch ma szansę jak najdłużej zostać w brzuszku! Trzymam kciuki!
Mój Jasiek, tak jak Twój Franio to mały szaleniec, ale powiem Ci, ze ostatnio udaje mi się poleżeć w ciągu dnia... Wcześniej przygotowuję wszystko czego może chcieć Jasio (picie, przekąskę itd), włączam mu bajkę, a sama biorę laptopa i leżę ;)

reklama
Tusen, dzięki Kochana! Strasznie ciężko wywalczyć coś dla dobra dziecka w naszym kraju niestety...
Powodzenia u lekarza!

Nutria, Kasiawilde - niech Wam jak najszybciej naprawią ogrzewanie, bo słonko co prawda świeci, ale jeszcze jednak mocno zimno jest...

A tak w ogóle to siedzę i myślę, ze ja z wami jakość kontaktu poza BB nie mam..jak coś się wydarzy to nie mam jak z wami sie skontaktować...kurcze, jak ja to przegapiłam....sa jakieś dziewczyny, które maja numery, podały swoje czy każda ma kazdej - jak to jest rozwiązane....bo na ten watek "specjalny" tez nie trafiłam..

czesc mamuski
Niestety ale nie nadrobie postów od piątku, przeczytałam tylko te dzisiejsze.
U nas tez dzis pieknie, słonko swieci... fajnie, gdyby nie moj taki sobie nastroj to byłoby cudnie:baffled:.
Nie pamietam kto pisłał o szkole rodzenia (sorki), czy warto chodzic, pewnie warto, ale ja specjalnie to nie wiem bo nie chodziłąm z Julia w ciązy i teraz tez nie bede. Po pierwsze M. pracuje do późna, po drugie nia bardzo maialbym z kim Julcie zostawic, a po trzecie jakos mi sie nie chce. w ogole to ostatnio nic mi sie nie chce:baffled:.
AgataR. dzieki za odpowiedź o szyjce bo widzialam na watku wizytowym, ze odpowiedzialas, torche mnie to uspokoilo, ale jak slysze ile maja szyjki innych mamusiek to to uspokojenie znowu przetaje dzialac.
Marta ja biore Asmag forte 3 x dziennie po dwie tabl., nospy teraz nie biore bo brzuch mi nie twrdnieje jakos, ale jak bralam to tez bralam forte 2 x dzieneie po 1 tabl.
U mnie ból krocza dalej, zreszta coraz gorszy, przed tem byl praktycznie tylko przy obracaniu sie z boku na bok w trakcei obracania, a teraz juz jak chodze to tez boli. Do tego zaczely mnie bolec nogi, tak jakby miesnie, kosci, generalnie tak jak przy grypie, ale to nie to wiec nie wiem... moze jakiegos wapnia mi brakuje. Jakby tego było mało to mam jeszcze jakies swedzenia i pieczenia, ale powiedzialabym zewnetrznie raczej wiec nie wiem czy to jakies uczulenie, czy to moze od luteiny dopochwowej ktora brałam. Cholera jakos tak sie sypie wszystko:baffled:.

A tak w ogóle to siedzę i myślę, ze ja z wami jakość kontaktu poza BB nie mam..jak coś się wydarzy to nie mam jak z wami sie skontaktować...kurcze, jak ja to przegapiłam....sa jakieś dziewczyny, które maja numery, podały swoje czy każda ma kazdej - jak to jest rozwiązane....bo na ten watek "specjalny" tez nie trafiłam..
ja własnie tak samo, jakby co to nie mam komu dac znaku zycia

WItajcie! Ja wstałam jakoś wyjątkowo wcześnie, ok 8:) No i zdążyłam wrzucić różowe ciuszki do pralki... nie wytrzymałam jednak zbyt długo. Dziś wieczorkiem zaczynam szkołę rodzenia, ogromnie się cieszę na to pierwsze spotkanie:)
Moje nocne wizyty w toalecie zaczynają mnie przerażać, wstaję coraz częściej. Dziś co njmniej 5 razy:(

Iza
.. po prostu ręce opadają. WIdać kompletny brak porozumienia między całą kadrą szkolną. Każdy mówi co innego, każdy obiecuje i nic z tego nie wynika. Ja bym już przestała im wierzyć i ostro zaczęła kampanię na rzecz zmiany szkoły. Ten argunment, że szkoła jest łądna, okolica śliczna itp jest troszkę dziwny jak dla mnie, żadna normalna matka nie wybiera dla dziecka szkoły TYLKO pod tym kątem. Gdybym tam uczyła to zabrzmiałoby to dla mnie co najmniej podejrzanie. Zawsze wolę trzymać sie prawdy, często szczerość i zwykłe ludzkie emocje potrafi zdziałać więcej niż rozsądne argumenty.

zołza nie jesteś jedyna, ja kompletnie nic nie potrafię załątwić... o wszystkim zapominam, wszystko odkładam na bliżej nieokreślone "później". Rozbiłam w tym tygodniu 2 szklanki, wszystko mi leci z rąk...

AGATA opieprz mnie też tak fajnie jak zołzę to może też wreszcie pójdę do okulisty...proszę... :)

reklama
Do góry