reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
no, wreszcie w domku! Muszę wam powiedzieć, że nie doceniłam mojego M. Co prawda na taki romantyzm jak na męża naszej Agaty go nie stać (to nie ten charakter:) ale... przed chwilą wróciłam do domku a tu własnoręcznie przygotowana pizza i deserek lodowy z polewą czekoladową z okazji dzisiejszego USG:) Ale mi miło! Jeszcze gdzieś tam się kręci po kuchni, zaraz zaczynamy kolację, zatem nie doczytam na razie co tam u was.

hehe, Cinamon, tylko tam jeszcze jestem w stanie Was nadrobić. Chociaż podczytać to jeszcze daje radę , ale na odpisanie ostatnio mi już czasu braknie- nie to co kiedyś:( W tygodniu magisterka i wicie gniazda (włączył mi się ten syndrom po szpitalu- za wszelką cenę chcę mieć już wszystko gotowe) a w weekend dodatkowe studium... i tak to wygląda, ale obiecuję się poprawić;)

Dubeltówka, ja też mam chcicę na smażone ziemniaczki- wcinam frytki:)
Silva, ja też jakiś czas temu obejrzałam i też żałowałam, chociaż film b. dobry.

Zebrra - za ile będzie kolejne usg? Bo rozumiem, że przez te nerki masz wszelkie wskazania aby to monitorować?! Wiem, że to nie łatwe, ale postaraj się tym nie martwić. Jeśli powiększyły się minimalnie, to na kolejnym badaniu znowu mogą być wyrównane! Na pewno wszystko będzie dobrze!
Niestety dopiero za 6 tygodni - 14/04... W 30 tygodniu.

Ja jutro pewnie się dowiem, czy mam jakieś szanse albo co zrobić, żeby je mieć. Chcę iść tym śladem, który mi wskazałaś. Powiedziałam o tym R i on też jest za tym, aby Igor mógł chodzić do takiej właśnie klasy. Niestety przepis goni przepis, nie zawsze idąc w parze z rozsądkiem i dobrem dla dziecka.... Trzymam kciuki, aby udało Ci się otrzymać to orzeczenie.
Iza, ja również trzymam kciuki za Was! Mam nadzieję, że uda Wam się przenieść Igora. Za dużo ten mały człowiek musiał znieść..

zebrra - 700g to już kawał dziecka! :) fajnie. Trzymam kciuki za nerki. Mam nadzieję, że na następnym usg znów się wyrównają. i będzie ok.
wiem, ze to szlagier - ale wiesz... od martwienia się to nic lepiej tym nerkom nie będzie.. &*&&&
Wiem, wiem, dziękuję :)

zeberrko napewno wszystko będzie dobrze poza tym ja tym usg tak wierzę na 90 %, a niesądze że wszyscy lekarze są geniuszami, dzidzi ma jeszcze czas na to żeby wszystko mu się unormowało trzymam kciuki za to żeby było wszystko ok!!!
Dziękuję :)

Zebrra - wszystko będzie dobrze!!! Jak kiedyś gdzieś czytałam, że taka róznica wychodzi czasami jak dzieciątko nie do końca się załatwi, i ja w to wierzę, tym bardziej, że na ostatniej wizycie bylo dobrze. najważniejsze, że Bartuś zdrowo rośnie i już spory chłopczyk!!!!
Mam nadzieję, dzięki :)

Zebrra...synus rośnie a wierzę w to że nereczki się unormują
Ja też - dzięki :)

Zebrra, napewno wszystko do porodu się unormuje :) jest jeszcze czas
Dzięki :)

Ostatnia edycja:
Cześć kochane
Ja też jakoś pomalutku nadrobiłam to co od rana naskrobałyście.Przede wszystkim nie jestem w stanie się ogarnąć i skupić aby Wam wszystkim odpisać i za to od razu przepraszam :-(
zebrra najważniejsze ,że synek rośnie jak na drożdżach.Najlepiej zaczekać na spokojnie do kolejnego usg i nie martwić się na zapas...Wiem łatwo się mówi.Ale musisz być silna dla Bartusia i dla niego nie myśleć o głupotkach.Trzymamy kciuki za Was :* &&&
traschka super miłą niespodziankę Ci zrobił Twój M.A tak na marginesie gratuluję kochana prawie kilogramowego szczęścia :*

Idę nadrabiać inne wątki :)

zołza obydwa dla mojego M. bomba :biggrin2: ja jeszcze nie widziałam dopiero sie rozkręcam - ale mamy już oba w HD :-):biggrin2::biggrin2:
cinamon ciasto wyszło super :biggrin2: Ivona Snickers rewelka :biggrin2::biggrin2::biggrin2: mój mały sie rozkopał na całego :biggrin2::biggrin2::biggrin2:
traschka takiego pomysłu meża też zazdroszczę :biggrin2: a może reszta mężów też się zmobilizuje :biggrin2:

Silva - ja na zły humor czytam Anię z Zielonego wzgórza.. ;-) ale z filmami .. to rzeczywiśćie muszę uważać.
chcemy iść na "jak zostać królem" była któraś?

reklama
wpadam tylko powiedziec : dobrej nocy dla wszytskich, zebyscie sie porzadnie wyspaly hehheheeh
ja dopiero wrocilam z lekcji, wtrabilam kanapke z czosnkiem i wale do łózka do mezusia:) buziole

Do góry