reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
Hej mamusie, melduje się popołudniowo, żebyście wiedziały, że duchem z Wami jestem, ale ciałem jakoś nie mogę... nie mam dziś fazy na pogaduchy... a jeszcze głupia jestem, bo obejrzałam "Czarnego łabędzia", ale nie przeczytałam wcześniej o czym to - słyszałam tylko o nominacji do Oscara i świetnej roli Natalie Portman. A to się okazało, że to niezła rzeźnia psychologiczna. Chora ambicja, obłęd, schizofrenia, samodestrucja - no wprost idealna mieszanka na mój średni nastrój. W ciąży nie polecam:)

Całuję Was mocno i jutro może skuszę się na dłuższe rozmowy:) Papaa

Ivona gratki za glukozę, choć szkoda mi cię , że jutro znów kłucie...

Iza dobrze, że worek znaleziony :-)

dubeltówka smacznego :biggrin2:

Silva przesyłam do Ciebie mojej energii dzisiejszej i słonka :biggrin2::biggrin2::biggrin2:

Co do filmów mamy ostatnio fazę na Edwarda Nortona :-)
Ostatnio widzieliśmy "Stone", a kilka dni temu "Malowany Welon", to nie są łatwe filmy raczej dramaty ale ja go uwielbiam :-) a już zwłaszcza za rolę w filmie "Iluzjonista":-):-):-)

Dziewczyny pozwólcie, że USG opisze tutaj, wątek wizytowy mam nie nadrobiony od powrotu...
No więc tak... Na ostatnim USG nerki były wyrównane i wszystko było ok, teraz znowu jest powiększenie.. Niby babka mówiła, że nie jest źle, ale wiecie, ze i tak będę się martwić... Wszystkie pozostałe parametry w normie. Waga ok. 700g

Zebrra - wszystko będzie dobrze!!! Jak kiedyś gdzieś czytałam, że taka róznica wychodzi czasami jak dzieciątko nie do końca się załatwi, i ja w to wierzę, tym bardziej, że na ostatniej wizycie bylo dobrze. najważniejsze, że Bartuś zdrowo rośnie i już spory chłopczyk!!!!

Hej mamusie, melduje się popołudniowo, żebyście wiedziały, że duchem z Wami jestem, ale ciałem jakoś nie mogę... nie mam dziś fazy na pogaduchy... a jeszcze głupia jestem, bo obejrzałam "Czarnego łabędzia", ale nie przeczytałam wcześniej o czym to - słyszałam tylko o nominacji do Oscara i świetnej roli Natalie Portman. A to się okazało, że to niezła rzeźnia psychologiczna. Chora ambicja, obłęd, schizofrenia, samodestrucja - no wprost idealna mieszanka na mój średni nastrój. W ciąży nie polecam:)

Całuję Was mocno i jutro może skuszę się na dłuższe rozmowy:) Papaa

Silva, obejrzyj komedię romantyczna a nie dramat psychologiczny. Mi zawsze pomaga obejrzenie "Tylko mnie kochaj". Ta dziewczynka jest rewelacyjna. Oglądałam ten film już chyba ze 100 razy.

Hej jestem...musiałam załatwić pare spraw w urzędzie miasta i się wsiekłam bo pocałowałam klamkę...nikogo już nie było a pracują do 15,15...wlazłam do lumpka...kupiłam 1 pajaca i rampersik sliczny z truskaweczkami....
Iza...współczuję przejśc ze szkołą...niestety ale uważam że musisz być w tej sytuacji stanowcza i walczyc o dobro synka...takie zachowanie Igora świadczy o tym że naprawde czegoś się boi... może warto by było pobyć na lekcjach u syna...jak nie Ty to mąż może...macie do tego prawo...a poza tym jak nauczyciel nie dostosowuje sie do wymagań z opinii psychologicznej...3mam kciuki za Was
Zebrra...synus rośnie a wierzę w to że nereczki się unormują
Nutria...na mnie nie działa rennie...a tym bardziej mleko czy migdały...ale mam Gaviscon więc dzisiaj przetestuje...inaczej te 3 miesiące pier.....lca dostane napewno

Jutro robię gołąbki...więc macie obiad z głowy...zapraszam do mnie :)

Co do filmów mamy ostatnio fazę na Edwarda Nortona :-)
Ostatnio widzieliśmy "Stone", a kilka dni temu "Malowany Welon", to nie są łatwe filmy raczej dramaty ale ja go uwielbiam :-) a już zwłaszcza za rolę w filmie "Iluzjonista":-):-):-)

A co powiesz o "The American History X" i "Fight Club"? Dla mnie genialne.

Misialina, gdybyś tylko tak daleko nie mieszkała... :-p

Silva, ja zawsze jak mam gorszy nastrój oglądam Asterixa :D

Misialinko, gołąbki powiadasz? Hmmm, planowałam żurek na białej kiełbasce, ale kusisz ;)

Zebrra, napewno wszystko do porodu się unormuje :) jest jeszcze czas

Dubeltówka :blink:

reklama
Izuniu Przeczytałam o twoim synku i o jego niechęci do szkoły. Myślę , że nauczycielka pracuje na nieodpowiednim stanowisku! Jak można dopuścić do sytuacji kiedy dziecko słyszy takie rzeczy na swój temat??? Przecież to jeszcze małe dziecko i trudno mu sobie poradzić z tym wszystkim. Nie wyobrażam sobie że mogło do tego dojść. Strasznie mi przykro i mam nadzieję że jednak uda się przenieść malutkiego do innej szkoły. Jesteś naprawdę wspaniała mamusią że dbasz o to wszystko i walczysz o dobro dziecka!!!

Zeberko właśnie na wątku wizytowym zastanawiałam sie jak twoje usg. Widzę że maleństwo rośnie, i że tylko te nerki wyszły niepokojąco. Pewnie bardzo się denerwujesz bo ja też bym się martwiła ale najważniejsze to żeby skontrolować znów albo zasięgnąć opinni innego lekarza. Zresztą nie będę ci mówiła bo Ty to wszystko wiesz.Buziaki przesyłam i wiem że będzie wszystko dobrze!
Silva ja ostatnio oglądałam Ring bo pomyślałam że skoro już to widziałam kiedyś to nie będzie straszne. Pół nocy nie spałam oczywiście . Nastrój to pewnie wina poniedziałku , bo do weekendu tyle czasu trzeba czekać!

Zołza a tak miałam nadzieję że to ciasto wyjdzie i zobaczę przepis w wątku. Strasznie lubię ciasto jogurtowe . zawsze z ciepłym mlekiem wcinam.
Trzymam kciuki za jutrzejsze badania!!!
Agatko przeczytałam wyczyn Twojego męża i aż się miło na sercu zrobiło!Prawdziwi mężczyźni jednak istnieją!!!
Dubeltówko bardzo kusisz tym grillem . U nas dziś co prawda słoneczko ale do sezonu to jeszcze daleko!!!
Misialinko nic tak nie kocham jak gołąbki!Do tego ziemniaczki i dużo koperku ...mmm pycha!
A gdzie Aestima???
Agabre mnie też ostatnio łapało coś dziwnego , ból nie do zniesienia podczas wstawania z łóźka. Myślałam że coś z biodrem sobie zrobiłam , noga przy tym też bolała. Nie wiem co to było ale samo po paru dniach przeszło
Ivonko nienawidzę kłucia i bardzo bym się zdenerwowała gdybym musiała to powtarzać
Kati Daj znać jak ciasto i czy trudno je zrobić.
Tusen jak nie czuje ruchów to tez siadam po turecku i zawsze działa bo dzidkowi ciasno się robi :)

Ostatnia edycja:
Do góry