reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
Witajcie :)

Jeśli chodzi o ten rogal do spania - mój przyszedł dwa dni temu, kupiłam z tym wypełnienie granulatowym - takie mini kuleczki chyba ze styropianu, no i powiem wam że jakoś nie mogę się do niego przekonać - jak dla mnie jest za twardy, za dużo jest tego wypełnienia i nie bardzo chce się układać tak jakbym chciała, tak więc dzisiaj go rozpruje i odsypię trochę tego wypełnienia i myslę że już powinno byc cacy :)

Bardzo wszystkim dziękuję za wsparcie :-)
Dzisiaj już wiem,że żyję jeszcze mam dolegliwości gastryczne ale to już nic w porównaniu z tym co było; no i najważniwjsze że już gorączka minęła. Takie dziwne uczucie trzy dni minęły bez mojego udziału, dzisiaj już czwartek.......
Co do zakładania wenflonów i kroplówek, to bardzo lubię te czynności wykonywać u innych, u siebie to jakoś bardziej boli, niewygodnie ale to było jedyne rozsądne wyjście, bo sama myśl o pojeździe do szpitala przyprawiała mnie o dreszcze.
KATAMISZ jedź do szpitala z tym bólem, za dużo możliwosci nie mają ale niech zrobią USG tej okolicy, jeśli jest to stan zapalny jakikolwiek to musi być płyn surowiczy pod skórą więc w USG będzie widoczny. A tak to cierpisz, leki właściwie wszystkie zabronione i samej sobie z tymnie dasz rady. Niech się lekarz martwi jak ci pomóc, toż to oni od tego są.

ZERERKO może uśpić tą twoją pseudo przyjaciółkę.????? Mogę dojechać, tylko daj mi trochę czasu żebym się ogarnęła.
Mój tata starszy pan zawsze mi powtarzał '' dziecko umiesz liczyć to licz na siebie" i z biegiem lat zaczynam doceniać jego powiedzenia. Najbardziej Zeberko przykre jest to, że Ty zawsze służysz pomocą bezinteresowną a masz wokół siebie pseuo przyjaciól ktorzy cię bezczelnie wykorzystują. A do tego najgorsze jest to że to co się stało z wózkiem nie zmieni Twojego nastawienia do ludzi, dalej bedziesz ufać w szczerość, bo zawsze sobie wytłumaczysz że trzeba pomóc, dać kolejną szansę itd.
Tak myślę ze taka właśnie jesteś, bo masz miękkie serce a twardy tyłek.

Coś miałam jeszcze napisać, ale wy mróweczki nic nie robicie tylko tu piszecie,piszecie a ja starsza pani po trzech dniach letargu nie mogę się wczytać i zapamiętać tego wszystkiego.... ale postaram się ćwiczyć szybkie czytanie ze zrozumieniem;-)

Sredecznie witam nowe mamusie:-)
Wszystkim życze słońca w sercu i dobrego humoru, żeby wszystkie bóle i dolegliwości omijały was szerokim łukiem.
Idę czytać dalej:tak:

Ostatnia edycja:
Witajcie :)

Jeśli chodzi o ten rogal do spania - mój przyszedł dwa dni temu, kupiłam z tym wypełnienie granulatowym - takie mini kuleczki chyba ze styropianu, no i powiem wam że jakoś nie mogę się do niego przekonać - jak dla mnie jest za twardy, za dużo jest tego wypełnienia i nie bardzo chce się układać tak jakbym chciała, tak więc dzisiaj go rozpruje i odsypię trochę tego wypełnienia i myslę że już powinno byc cacy :)
No właśnie - kiedy kilka miesięcy temu wybierałam rogale, widziałam, że mają różne wypełnienia. Ten, który ja mam ma normalne, miękkie wypełnienie, a nie granulki, i dopasowuje się fajnie do każdej pozycji - nie za miękki, nie za twardy. Jedyny minus jest taki, że jak się przez dłuższy czas zgina w tym samym miejscu, to to wypełnienie się przesuwa, więc trzeba od czasu do czasu je "przepchać" we właściwe miejsce.

kati no to nieźle z tą glukozą...ciekawe czemu tak wysoko na czczo? Mi pielęgniarka powiedziała, że jeśli na czczo jest powyżej 115 to oni mi nie podadzą glukozy bo im tam zemdleję... Dobrze, że po 2h masz taki łądny wynik:) Daj znać jak tam pierwszy raz z rogalem:))[/QUOTE]

No to masz lepiej;-)
Ja czekam na opinię kati na temat tego rogala do spania. Jestem szczerze nim zainteresowana.

Dziewczyny ten rogal - jak dla mnie rewelacja :-) ja mam ten
Poduszka rogal dla kobiet w ciąży i do karmienia (1448809405) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Poszewkę się ściąga można uprać, można też zawiązać są po dwa sznureczki z każdej strony :biggrin2:
Mój M. jak mnie wczoraj zobaczył jak obejmuję ten rogal nogami to powiedział, że jest zazdrosny :biggrin2::biggrin2::biggrin2:
Ja na razie miałam normalną poduszke pod głową a do rogala się przytuliłam i obejmowałam go, ale ja mam poduszkę malutką i niziutką ze względu na moje skrzywienie kręgosłupa, więc ja nie miałam problemów.
Ogólnie polecam wyspałam się jak mops, no a poducha nie była taka droga... :biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2::biggrin2:

edit:
ja też nie mam gralunek tylko normalne wypełnienie, obawiałam się że te styropianowe by mi skrzypiały

Cześć brzuszki :)
Ja niedawno dopiero wstałam bo od jakiegoś czasu mam dziwny rytm spania chyba też uregulowany przez dzidzie, zasypiam ok 11 potem budzę się ok 4 i tak leżę sobie do 6 i nasłuchuę jakie dziwne dźwięki zamieszkany brzuszek może wydawać. Jak M pójdzie do pracy to budzę się o 10.

Więc witam się i zaraz idę zrobić sobie dopiero śniadanko :-D.

Jeśli chodzi o wszystkie bóle to też różne przeszłam, zaczęło się od wstawania w nocy z ogromnym bólem nóg zdrętwiałych, jakby coś na nich leżało całą noc. Również czasami odczuwam rwący ból w plecach jak postoję z 2 godzinki lub coś intensywniej porobię, więc potem muszę sobie zrobić lekki odpoczynek.

Z tymi nogami byłam u lekarza i dostałam taki przepis: 2 x dziennie po dwie tabletki Aspargin (potas z magnezem) plus raz dziennie witaminy (akurat biorę Feminantal N, można również prenatal). Od tamtej pory uczucie drętwienia nóg minął (kiedyś zapomniałam wziąść na noc to bół powróćił !! ) więc coś w tym musi być :tak:.

Poduszka rogal dla kobiet w ciąży i do karmienia (1465862766) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy jeśli chodzi o ten rogal to swietny pomysł do spania bo ja uwielbiam spać na brzuchu i czasami budzę się z uczuciem jakby mi brzuszek wszystkie wnętrzności pozgniatał :/

Katamisz jeśli ból ci nie przejdzie to idź do lekarza żeby się nie okazało że to jest problem z dyskiem.

Kurczę idę coś zjeść bo dzidzi się dopomina :)

Hej Dziewczyny :-)

trochę Was nie czytałam...

Ale podjęłam kilka decyzji (ważnych) w moim życiu!
I jedną się mogę podzielić!

Zamierzam założyć sklep internetowy- sprzedaż na allegro :-)

Tak więc jeśli któraś z Was wie o co chodzi... to proszę o pomoc--- wiadomości na PW.

Ironia wiem, że Ty masz pojęcie, więc jeśli możesz... ;-)

miłego dnia Brzuchatki

reklama
witam sie.ide poczytać.musiałam napisać,żeby się załapać na 1000 stronę:-D

Ostatnia edycja:
Do góry