reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

cytrusik- ja zamierzam ogolić sie w domku tzn mąz mnie ogoli hi hi bo ja juz nic nie widze a do szpitala pojade jak skurcze bedą regularne co 7-5min nie mam daleko do szpitala wiec zdąze spokojnie:)

ale mnie cos gania dzisiaj do wc cały czas pełny pęcherz szok

oki ja uciekam musze sie naszykowac umyc wloski wyprostowac zrobic cos na obiadek wizyte mam na 17 ale wroce pozno wiec jesli dzisiaj nie dam rady zdac relacji to napisze jutro:)) pozdrawiam i zycze pomimo brzydkiej pogody spokojnego dnia Wam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
[B pisze:
annajak[/B];5338405]
odnośnie wstawiania do kanału jeszcze... jak mówicie, że to potem tak syzbko może pójść to niby fajnie ale... chodzi o to że mam pietra co do dojazdu do szpitala ;p załóżmy, że normalnie odchodzą Wam wody i co dalej ;p macie zamiar golić się jeszcze w domciu? czy już do szpitala jechać ? albo inaczej : do którego momentu jak co ile skurcze będą siedzicie w domu ;p? wiem, wiem.. głupie schizy mnie łapią ale ja się boję, że za późno dojadę a z drugiej strony nie chcę w szpitalu siedzieć za długo ;)

rozumiem Cię ja też mam takie schizy, skąd będę wiedzieć czy to już jechać do szpitala czy jeszcze w domku posiedzieć?
Moja siostra rodziła 2 m-ce temu, skurczy dostała o 3 w nocy a do szpitala pojechała o 11 :) tak więc na ostatnią chwilę była w szpitalu bo już przed 12 malenka była z nią. Ona nawet nie wiedziała że jej wody odeszły bo co chwilę w domu biegała do kibelka bo dostała biegunki i wtedy jej też wody się sączyły.

Witam kolezanki :tak: Jesli u was brakuje slonka to sle wam go jak najwiecej, tutaj od rana pali, juz sa 22 stopnie na termometrze :szok::-D

Ewus trzymaj sie kochana, bidulko ty sie nacierpisz w tych szpitalach, najwazniejsze zeby chlopcy sie dzielnie trzymali, o co chodzi z tym tetnem??

annajak, te schizy porodowe beda nam towarzyszyc do samego konca :tak: najgorsze jest to ze kazda z nas przejdzie porod inaczej, i trudno to wszystko wyposrodkowac.. Jedna zdazy sie wykapac, ogolic i obejrzec serial w tv, inna urodzi w taksowce do szpitala :-D

sochi dobrze ze z mezem juz troche lepiej.. czas leczy rany

Gratuluje wczorajszych wizyt!!!

Dziewczyny, porod zbliza sie wielkimi krokami i nie ma co ukrywac, pewnie wiele z nas zostanie majowkami, zakladam nowy watek na ktorym bedziemy mogly zamieszczas sms-y z wiadomosciami ze szpitala itp, bo wiele z nas coraz rzadziej zaglada i takie wiadomosci po prostu gina w masie postow :tak:
Mysle ze warto by kazda miala w swoim telefonie przynajmniej jeden nr do ktorejs z czerwcoweczek, taka nasza goraca linia ;-) Bo czasami dziewczyny znikaja na dlugi czas a my tu w glowe zachodzimy co i jak :baffled:

Witam z pochmurnego rana!
Nocka w miare przespana z 3 wizytami w kibelku to już chyba norma;-)Ja się zastanawiam między tymhttp://www.allegro.pl/item1005762990_maxi_cosi_pebble_marble_pink_od_g_7_dpd_0zl.html a maxi cosi cabrio fix ten drugi miałam dla córci i byłam bardzo zadowolona ale teraz może dla odmiany kupie ten nowszy model kolorek jest cudny dla dziewczynki:-)
julia,dorotka,cobra-super że na wizytach wszystko ok i maluszki rosną dziwi mnie że niektóre mają wizyty jeszcze co miesiąc ja już dziś trzecia wizyta co dwa tyg ale wcale się z tego nie ciesze bo coraz więcej kasy idzie.
ewus-trymaj się kochana niech grzecznie jeszcze siedzą w brzuchu:tak:

Niewiem czemu się nie wyświetla ten fotelik ale chodzi mi o maxi cosi pebble w kolorku fioletowo różowym

Te Pebble nowe są prześliczne jeżeli chodzi o kolorystykę:) Ale nie przeszły jeszcze testów ADAC.

Co do obniżonego brzucha i skurczów to ja jeszcze nic takiego nie czuję ani nie widzę. Za to mała zasuwa mi takie kopniaki w żebra, że czasem idę i muszę stanąć, bo tak boli. Znaczy się pewnie że jest dobrze ułożona główką w dół. W czwartek mam wizytę zobaczymy co powie lekarz;) I podejrzymy też małą na USG:)

Gratuluję wszystkich udanych wizyt. Widzę że większość z was ma już krótką szyjkę i rozwarcia, to zapewne znaczy że za chwilę te co są dalej zaczną się już rozpakowywać:) W sumie to jeszcze zostały tylko 4 tygodnie do pierwszych terminów:)

sochi-dobrze że jakoś zaczeło się wszystko układać:tak:
nadika-mi kazał polegiwać od 22 tyg ale co ja poradze że w łóżku wytrzymuje tylko w nocy gin myśli że jak jestem na zwolnieniu to leże w domu a ja po cichutku cały czas sobie pracuje:tak: no i szyjka w 22 miała2,5cm i dwa tyg temu tyle samo dziś wizyta więc zobacze czy jeszcze się trzyma;-)
cytrusik-ja też mam schiza czy zdąże a przy trzecim dziecku chyba już powinnam wiedzieć kiedy się wybrać do szpitala ja musze dojeczać do wa-wy jakieś 25-30minut nielicząc korków bo w dzień pewnie gorzej z dojazdem ale raczej niema się co spieszyć myśle że minimum te 3 godz mamy na dojazd od pierwszych skurczy co 5 min -7 min ale właśnie u każdego to inaczej jest więc wielka niewiadoma przed nami

hej dziewuszki :) u nas słońce na całego, na dworze jest tak świeżo i pachnąco, że o 7ej się już dotleniałam na ławce z kawką ;p

ewus ech.. biedna :( ale dobrze, że jest z chłopakami pod kontrolą w szpitalu

paulina no grunt, że Mała już nie tak mała i ma się dobrze :) a z tym rozwarciem... w sumie co to jest te 3 tygodnie, jak czasem trzeba leżeć całą ciążę ;) więc będzie good :) tak sobie myślę, że cieszę się strasznie, że mam pessar, przynajmniej teraz nie mam takich problemów z niepokojem o szyjkę, jak coś będzie nie tak to się po prostu zsunie. mogliby każdemu rofilaktycznie zakładać jak tam czytam Wasze posty ;) ale w sumie.. już czas powoli na szyjki :)

sochi podziwiam. powodzenia :*

nadika ja niby mam dużo polegiwać, ale przyznaję ostatnio mnie nosi strasznie. co prawda do ogrodu najdalej, ale pare dni temu byłam na objeździe po sklepach typu obi etc i odziwo po 2,5 h chodzenia nie zabolał mnie nawet kręgosłup ani nie twardniał brzuszek, co mnie baaaardzo zdziwiło. więc wiesz... to w sumie zależy od tego jak Ty się czujesz,a Ty najlepiej to wiesz:)

odnośnie wstawiania do kanału jeszcze... jak mówicie, że to potem tak syzbko może pójść to niby fajnie ale... chodzi o to że mam pietra co do dojazdu do szpitala ;p załóżmy, że normalnie odchodzą Wam wody i co dalej ;p macie zamiar golić się jeszcze w domciu? czy już do szpitala jechać ? albo inaczej : do którego momentu jak co ile skurcze będą siedzicie w domu ;p? wiem, wiem.. głupie schizy mnie łapią ale ja się boję, że za późno dojadę a z drugiej strony nie chcę w szpitalu siedzieć za długo ;)

co do obniżenia brzucha ja to mam wrażenie, że mój dalej tak nisko jest, że jeszcze nie zdążył sie podnieść ;p

Kochana to nie sa glupie pytania!!! ja tez niewiem kiedy mam reagowac:( do szpitala mam jakies 20 min drogi... kiedys czytalam ze jak skurcze sa co piec minut to warto juz jechac...moze inne dziewczyny nam podpowiedza:)

w sumie fakt, możemy sobie zakładać że zrobimy tak czy inaczej, a potem i tak w panice wyjdzie zupełnie różnie ;p ja mam na dojazd do szpital jakieś 0,5h, ale zakładając że najpierw mój mąż_czyzna musi z roboty wrócić co przynajmniej mu godzinę zajmie o ile będzie mógł wszystko rzucić i od razu jechać, to trochę tego czasu zejdzie

moja siostra jechała do szpitala 60km od miejsca zamieszkania przy skurczach co 3 minuty. ja na samą myśl palpitacji dostaję ;p

a co do golenia... mam intima pytanko ;p jak się golicie w tych miejscach to nie zostają Wam takie krostki czerwone, podrażniona skóra? bo ja tak mam a nie chcę wyglądać jak obskubany kurczak gdy wszyscy mi tam zaglądać będą ;p i czy golić się trzeba zupełnie na łyso ;)?
ja to mam problemy XD

Hej

Melduje sie w dwupaku jeszcze ciągle ;-)

Trzymam kciuki za ewuś... bidulka miejmy nadzieję ze jeszcze troszkę maluchy pobędą w brzuszku...

Pogoda do d**y, nic mi sie nie chce...
Co do obniżenia brzucha ja tu jestem chyba jedną z pierwszych rodzących?:dry: i jak narazie mi sie nie obniżył, bynajmniej nie odczuwam tego jak narazie. MAły kopie strasznie, wierci sie nawet juz w nocy daje znaki i mnie budzi :-)
A do kogo sie zglosic po nr tel i swoj żeby podac? com..?;-)

cytrusik-ja tam jade cały czas na łyso nie rozdrabniam się więc problemu niemam jaką fryzure wybrać do porodu.A co do krostek też mi się kiedyś porobiły jak miałam za ostrą maszynke teraz używam gilette dla kobiet i jest ok i jeszcze trzymam ją w suchym miejscu gdzie bakterie nie mają dostępu;-)

reklama
Też się zastanawiam nad goleniem :/Ale chyba zrobię to wcześniej niż w dzień skurczów (choć to jest nie do przewidzenia), bo nie wiem dokładnie jak będę na nie reagować i w takim stanie ogolenie się samodzielnie może być trudne. Najgorsze jest to, że będę się golić na wyczucie, albo do lusterka, bo brzuch mi wszystko zasłania:)

Do góry