reklama
nemezizaki
Zaangażowana w BB
zdec-a caly styczen jesteś na zwolnieniu?bo jezeli tak to jest koniec st.i moze to byc za zwolnienieOni juz sobie konto znajdą
Dziewczyny a jak to w ogóle jest? Dostaje się pieniądze za wynagrodzenie z firmy czy z ZUSU??? Bo mi w firmie powiedzieli że to firma mi będzie przelewać wynagrodzenie a oni sami z ZUSEM się za mnie rozliczą.
O dziś idę do lekarza i pewnie dostanę już zwolnienie do końca ciąży.
scorpioniczkaa
Fanka BB :)
cześć kochane!
nemezizaki-Usg połówkowe jest bardzo szcegółowe, sprawdzane są wszystkie pomiarey- główki, serduszka i wszystkich narządów, lekarz ocenia rozwój maleństwa i sprawdza, czy wszystko rośnie miarowo:-)
Ja myślałam, ze ja mam jakieś tam zwykłe usg robione, a to sie okazuje, że to połówkowe. Przy następnej wizycie zapytam czy to jest usg połówkowe.
Dokładnie tak jak piszą dziewczyny, wszystko zależy od firmy i jej wielkości.
Dzownię do ZUS i póbuję się czegoś dowiedzieć, bo to jakieś dziwne jest.
Za grudzień dostałam wypłatę jeszcze od pracodawcy, w prawie pełnej wysokości, 50-100 zł mniej było. Na zwolnieniu jestem od połowy listopada. Ale jeżeli nawet ZUS się nie walnął, to w pracy musieli się pomylić.
Dzownię do ZUS i póbuję się czegoś dowiedzieć, bo to jakieś dziwne jest.
Za grudzień dostałam wypłatę jeszcze od pracodawcy, w prawie pełnej wysokości, 50-100 zł mniej było. Na zwolnieniu jestem od połowy listopada. Ale jeżeli nawet ZUS się nie walnął, to w pracy musieli się pomylić.
Bo mój lekarz co miesiąc robi mi USG, które zawsze trwa koło 40 minut i zawsze wszystko mierzy, słucha przepływów itp itd. Ostatnio nawet rozmiar stópek mierzył :-). Czyżby to znaczyło za mam nadgorliwego lekarza???? Aż trudno uwierzyć
Dziewczyny a jak to w ogóle jest? Dostaje się pieniądze za wynagrodzenie z firmy czy z ZUSU??? Bo mi w firmie powiedzieli że to firma mi będzie przelewać wynagrodzenie a oni sami z ZUSEM się za mnie rozliczą.
O dziś idę do lekarza i pewnie dostanę już zwolnienie do końca ciąży.
to znaczy, że masz dobrego lekarza, po prostu nie każda z nas ma wizyty z usg co miesiąc i dlatego połówkowe jest tak ważne
jeśli Twój pracodawca zatrudnia powyżej 20 pracowników to on wypłaca Ci kasę a z zusem sam się rozlicza, dlatego będziesz miała pieniądze od niego;-)
reklama
nietka
Zaciekawiona BB
dokładnieHehehe nie ważne skąd--byle sprawnie szybko i dużo))))