reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

moze to jest jakaś część swiadczenia.pierwsze 35 dni płaci pracodawca a pózniej Zus i zależy do kiedy masz teraz zwolnienie wystawione bo oni nie płacą naprzód

reklama
zdec-a caly styczen jesteś na zwolnieniu?bo jezeli tak to jest koniec st.i moze to byc za zwolnienie;)Oni juz sobie konto znajdą:p

Dziewczyny a jak to w ogóle jest? Dostaje się pieniądze za wynagrodzenie z firmy czy z ZUSU??? Bo mi w firmie powiedzieli że to firma mi będzie przelewać wynagrodzenie a oni sami z ZUSEM się za mnie rozliczą.
O dziś idę do lekarza i pewnie dostanę już zwolnienie do końca ciąży.

cześć kochane!
nemezizaki-Usg połówkowe jest bardzo szcegółowe, sprawdzane są wszystkie pomiarey- główki, serduszka i wszystkich narządów, lekarz ocenia rozwój maleństwa i sprawdza, czy wszystko rośnie miarowo:-)

Ja myślałam, ze ja mam jakieś tam zwykłe usg robione, a to sie okazuje, że to połówkowe. Przy następnej wizycie zapytam czy to jest usg połówkowe.

Dokładnie tak jak piszą dziewczyny, wszystko zależy od firmy i jej wielkości.
Dzownię do ZUS i póbuję się czegoś dowiedzieć, bo to jakieś dziwne jest.
Za grudzień dostałam wypłatę jeszcze od pracodawcy, w prawie pełnej wysokości, 50-100 zł mniej było. Na zwolnieniu jestem od połowy listopada. Ale jeżeli nawet ZUS się nie walnął, to w pracy musieli się pomylić.

Bo mój lekarz co miesiąc robi mi USG, które zawsze trwa koło 40 minut i zawsze wszystko mierzy, słucha przepływów itp itd. Ostatnio nawet rozmiar stópek mierzył :-). Czyżby to znaczyło za mam nadgorliwego lekarza???? :confused:Aż trudno uwierzyć :cool2:

Dziewczyny a jak to w ogóle jest? Dostaje się pieniądze za wynagrodzenie z firmy czy z ZUSU??? Bo mi w firmie powiedzieli że to firma mi będzie przelewać wynagrodzenie a oni sami z ZUSEM się za mnie rozliczą.
O dziś idę do lekarza i pewnie dostanę już zwolnienie do końca ciąży.

to znaczy, że masz dobrego lekarza, po prostu nie każda z nas ma wizyty z usg co miesiąc i dlatego połówkowe jest tak ważne

jeśli Twój pracodawca zatrudnia powyżej 20 pracowników to on wypłaca Ci kasę a z zusem sam się rozlicza, dlatego będziesz miała pieniądze od niego;-)

reklama
Do góry