reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

A może kasa za zwolnienie?

Ale to by było dziwne, bo dostałam wypłatę za grudzień w prawie pełnej wysokości. Czekałam tylko na uzupełnienie tego z ZUS. Ale myślałam że może to będzie 200zł.
I właściwie nawet myślałam że mi to listonosz przyniesie, a oni skojarzyli moje konto bankowe:-)
Moja renta to napewno nie jest, bo ona ma inny opis w przelewie.
Więc coś dziwnego.
Dlatego dziewczyny proszę te które już dostały świadczenia z ZUS, żeby mi powiedziały, wygląda na to że tam jest literka na końcu i jaką macie?

reklama
Witaj marzena w naszym gronie!
Mam pytanie jakby ktoś znał odpowiedz czy jak się wróci z wychowawczego do pracy to można iść odrazu na drugi dzień na zwolnienie czy to za szybko?

Zdec- jestesmy prawie na tym samym etapie. Ja jestem w 17 tyg i 6 dniu ;) Czyli skoro zaczełas juz 18 tydzien to mowisz ze jestes w 5 miesiacu czy w 4tym? bo kazdy mowi cos innego juz sie gubie z tymi miesiacami:confused:

Jak się mnie o miesiące pytają, to zawsze odpowiadam tygodniami.:-)
Bo niby od 18 tygodnia powinien się zacząć 5 miesiąc, ale jakoś nie czuję tego, że to już tak daleko:-D

cześć kochane!
nemezizaki-Usg połówkowe jest bardzo szcegółowe, sprawdzane są wszystkie pomiarey- główki, serduszka i wszystkich narządów, lekarz ocenia rozwój maleństwa i sprawdza, czy wszystko rośnie miarowo:-)

ja mam wizytę w czwartek- już się nie mogę doczekać mojego usg.

Poza tym ewus- wszystkiego nananannananananjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj!!!!!!!!!!!!

Bo mój lekarz co miesiąc robi mi USG, które zawsze trwa koło 40 minut i zawsze wszystko mierzy, słucha przepływów itp itd. Ostatnio nawet rozmiar stópek mierzył :-). Czyżby to znaczyło za mam nadgorliwego lekarza???? :confused:Aż trudno uwierzyć :cool2:

i idź to człowieku zrobić susiu i już masz dwie i pół strony do nadrobienia :-D:-D:-D

zdec Ty się nie zastanawiaj tylko się ciesz:-):-D i już prędziutko na zakupy, bo się jeszcze ZUS rozmyśli ;-):-D

witaj marzena :-)

zdec fajny taki bonusik - oj i mi by sie przydał bo ten początek roku jakiś taki kiepski w kasę :tak:

karo ja też mam w czwartek wizytę, liczę, że maluch się ujawni :tak:

reklama
moja siostra urodzila wczoraj blizniaczki- chlopca i dziewczynke;) mala wazyla zaledwie 2100 a chlopczyk 2300.ale sa zdrowiutkie i maja sie dobrze. Duzo tu czerwcowek- to jakis magiczny miesiac, hehe

Do góry