reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
a ja wlasnie siedze i zaczynam sie martwic bo mam nadczynnosc czy niedoczynnosc tarczycy (juz sama niewiem jaka) i biore tabletki ale jakis mi nie sluza zle sie czuje po nich i doczytalam ze straszny wplyw ma tarczyca na plod moze urodzic sie dziecko z kompilkacjami...........................................:no::no::no:

Witam wszystkie mamusie niedzielnie,

widac ze u kazdej juz po malutku zaczynaja sie objawy ciazowe :-D
Mnie od 3 dni meczy okolo 14:00 na spanie, taka mala godzinna drzemke, ciesze sie ze maz jest na chorobowym i zajmuje sie corka a ja moge zregenerowac sily.

Ja w piatek zglosilam sie do programu "Matki dla Matek" (tutaj w NL), chodzi o to, aby w okresie od 6 tc do 16 tc zbierac wlasny mocz, z ktorego zostanie odosobniony hormon hcg (jesli dobrze pamietam) ,a firma farmaceutyczna zrobi z niego leki dla kobiet co staraja sie o dzieci. W tym tygodniu bede miec spotkanie z kobieta z tej firmy farm. ktora mnieodwiedzi zrobi mi test w domu na poziom hormonu i jesli bedzie dobrze to zostawi pojemniczki na mocz, a regularnie w tygodniu bedzie ktos po te buteleczki przyjezdzal......wole tak pomoc tym biednym kobieta niz nie robic nic .....sama sie meczylam aby zajsc w ciaze.

MamoMikolaja-ja bym na twym miejscu skontaktowala sie z polozna z ktora masz wizyte juz umowiona i powiedziala jej o tym ze bierzesz lekarstwa, albo do lekarza rodzinngo z tym poszla.....bo bardzo mozliwe ze wtedy Twa ciaza bedzie prowadzona przez ginekologa. Wazne abys umiala dobrze wytlumaczyc jak dlugo chorujesz, co za lekki bierzesz. Powodzenia( po holedersku tarczyca to Schildklier)

Milej niedzieli mamuski :-)

Witam w niedzielne popołudnie:)

my cały weekend byliśmy u rodziców i teściów i juz im powiedzieliśmy:)) dalsz rodzina dowie się na święta. Niechcemy zapeszać jak zeszłym razem..

Pozdrawiam:-D:-D

U nas też parę osób już wie, ale staramy się nie rozpowiadać bo również mam nauczkę po pierwszym razie. Dziewczyny a czy drętwieją wam ręce lub nogi? Od wczoraj już kilkakrotnie zdrętwiała mi dłoń, czytałam że tak się dzieje w ciąży, ale żeby w tak wczesnym etapie?? Poza tym biorę magnez 3x1 a to powinno zapobiegać...Ciekawe co mi lekarka we wtorek na to powie.

a ja wlasnie siedze i zaczynam sie martwic bo mam nadczynnosc czy niedoczynnosc tarczycy (juz sama niewiem jaka) i biore tabletki ale jakis mi nie sluza zle sie czuje po nich i doczytalam ze straszny wplyw ma tarczyca na plod moze urodzic sie dziecko z kompilkacjami...........................................:no::no::no:
Witam,,
przepraszam że tak się Wam wtrącam, ale chciałam powiedzieć , żebyś poszła najlepiej do endokrynologa ginekologa, ja mam niedoczynność tarczycy(biorę eutyroks)i jestem pod opieką własnie endo-ginekologa, który kontroluje m.in poziom hormonu Ft4, więc radzę byś zrobiła sobie badania i znalazła takiego lekarza, bo tarczyca a właściwie jej hormony maja duży wpływ na rozwój maleństwa...
Pozdrawiam i wszystkiego dobrego życzę

Mnie na początku bolały plecy i coś kuło w podbrzuszu a teraz jak ręką odjął. Wiem powinnam się cieszyć że nie "cierpię" ale sobie wkręcam że coś jest nie tak ostatnio trochę się naczytałam o tych pustych pęcherzykach itp. Ach w dodatku jestem w trakcie szukania lekarza któremu mogłabym powierzyć moje maleństwo. Może to śmieszne ale do faceta nie chce iść a kobiet u nas jak na lekarstwo i każda z nich ma pozytywne jak i negatywne opinie ach. Do faceta może pójdę już w ostatnim trymestrze :)
Co do poinformowania to wie tylko mąż i siostra reszta się dowie po wizycie u lekarza :)

wiem dziewczyny ze musze isc do endokrynologa i chodze mam wizyte na 19.10 wiec musze poczekac jeszcze troche,pani doktor wie ze jestem w ciazy i kaze mi brac leki jakie dostalam od niej i przyjsc 19.10 wiec chyba wie co robi,pozatym ja juz to lecze ok 7 lat i ciagle na lekach ....
pozatym dzien mija jak kazdy inny bez wiekszych objawow wiec Milego wieczorku !!!

reklama
hej jestem tu nowa :-D
mam nadzieje ze mnei tu przyjmiecie :-p

ja jeszcze nie wiem czy jestem bo @ spoznia mi sie dopiero 3 dni ....
objawy moje to tylko :
bol tak jakby na @ ale nie przychodzi
moj K twierdz ze moje piersi sa inne niz zawsze ... ja tam zadnej roznicy nie widze hehe
i duzo sluzu

Do góry