reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

To dziwne - bo ja miałam USG we wtorek i powiedział lekarz, że to w sam raz. I bardzo dobrze było widać pęcherzyk, bo żeby zobaczyć maleństwo musimy poczekać jeszcze 2-3 tygodnie :) Może spróbuj iść do innego lekarza?

reklama
Tak właśnie pomyślałam. Następną wizytę u tej samej mam za 3 tygodnie, wtedy ma już być widać cosik. Ale chyba umówię się wcześniej z innym lekarzem.
Często chodzę siusiu, a ona przepisała mi na to Furaginum. Wzięłam już 2 tabletki, gdy doczytałam się, że nie można tego brać w pierwszym trymestrze ciąży. No i nie biorę już.
Sama już nie wiem, ale nie ufam jej za bardzo...

No niezła pani doktor - nie ma co! Popieram Bakterię! Nie bierz tych tabletek. Spytaj którąkolwiek z dziewczyn na forum - siusianie jest naturalne przy ciąży. Ile razy ja biegam! Heh... A Furaginum jest na zapalenie pęcherza. I co najważniejsze - nie wracaj już do tej pani doktor. Powodzenia!

Tak właśnie pomyślałam. Następną wizytę u tej samej mam za 3 tygodnie, wtedy ma już być widać cosik. Ale chyba umówię się wcześniej z innym lekarzem.
Często chodzę siusiu, a ona przepisała mi na to Furaginum. Wzięłam już 2 tabletki, gdy doczytałam się, że nie można tego brać w pierwszym trymestrze ciąży. No i nie biorę już.

Nie bierz Furaginu!!!
Ja brałam furagin bo nie wiedziałam niesatety,ze jestem w ciąży. Przy pierwszej wizycie zapytała się lekarza czy tomoże zaszkodzić dziecku,lekarz powiedział,że od kilku tabletek nie powinno się nic stać, ale w ciąży nie przepisuje się tego kobietom.

megida witaj. Ta jak piszą dziewczyny koniecznie innego lekarza szukaj:tak:ta pani jakoś widzę nie bardzie zna się na rzeczy. To częste siusianie to normalne, ja nawet w nocy musze wstawać:wściekła/y:Dziwne że nie mialaś usg...zwykle robią je na pierwszej wizycie, bo "cos tam" już zwykle widać:-p

A ja nadal tak kiepsko się czuję:-(do tego wszystkiego doszedł jeszcze jakis dziwny ból w pośladku:szok:ma któraś tak?

Furagin można brać w ciąży, jako jeden z nielicznych leków, ale na początku ciaży siusianie jest normalne, no chyba, że w badaniu moczu wyszły jakieś bakterie, dlatego zapisała Ci furagin.

W 5 tyg ciąży czyli od zapłodnienia 3 tygodniu faktycznie mogłoby nic nie widać, więc pewnie dlatego gin kazała poczekać, żeby za często nie robić USG ;-)

reklama
Nie bierz Furaginu!!!
Ja brałam furagin bo nie wiedziałam niesatety,ze jestem w ciąży. Przy pierwszej wizycie zapytała się lekarza czy tomoże zaszkodzić dziecku,lekarz powiedział,że od kilku tabletek nie powinno się nic stać, ale w ciąży nie przepisuje się tego kobietom.

Zapalenie pęcherza w ciąży (czyli bakterie w moczu) są bardziej niebezpieczne dla płodu niż furagin. Zdania są podzielone, ale furagin jest zapisywany kobietom w ciąży od 30 lat i nie wykryto od niego skutków ubocznych.

Na ulotce furaginu jest informacja:

Ciąża i karmienie:

Nie stwierdzono jakiegokolwiek szkodliwego wpływu preparatu na płód.
Lek nie przenika do mleka matki.

Do góry