reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

To dziwne - bo ja miałam USG we wtorek i powiedział lekarz, że to w sam raz. I bardzo dobrze było widać pęcherzyk, bo żeby zobaczyć maleństwo musimy poczekać jeszcze 2-3 tygodnie :) Może spróbuj iść do innego lekarza?

reklama
Tak właśnie pomyślałam. Następną wizytę u tej samej mam za 3 tygodnie, wtedy ma już być widać cosik. Ale chyba umówię się wcześniej z innym lekarzem.
Często chodzę siusiu, a ona przepisała mi na to Furaginum. Wzięłam już 2 tabletki, gdy doczytałam się, że nie można tego brać w pierwszym trymestrze ciąży. No i nie biorę już.
Sama już nie wiem, ale nie ufam jej za bardzo...

No niezła pani doktor - nie ma co! Popieram Bakterię! Nie bierz tych tabletek. Spytaj którąkolwiek z dziewczyn na forum - siusianie jest naturalne przy ciąży. Ile razy ja biegam! Heh... A Furaginum jest na zapalenie pęcherza. I co najważniejsze - nie wracaj już do tej pani doktor. Powodzenia!

Tak właśnie pomyślałam. Następną wizytę u tej samej mam za 3 tygodnie, wtedy ma już być widać cosik. Ale chyba umówię się wcześniej z innym lekarzem.
Często chodzę siusiu, a ona przepisała mi na to Furaginum. Wzięłam już 2 tabletki, gdy doczytałam się, że nie można tego brać w pierwszym trymestrze ciąży. No i nie biorę już.

Nie bierz Furaginu!!!
Ja brałam furagin bo nie wiedziałam niesatety,ze jestem w ciąży. Przy pierwszej wizycie zapytała się lekarza czy tomoże zaszkodzić dziecku,lekarz powiedział,że od kilku tabletek nie powinno się nic stać, ale w ciąży nie przepisuje się tego kobietom.

megida witaj. Ta jak piszą dziewczyny koniecznie innego lekarza szukaj:tak:ta pani jakoś widzę nie bardzie zna się na rzeczy. To częste siusianie to normalne, ja nawet w nocy musze wstawać:wściekła/y:Dziwne że nie mialaś usg...zwykle robią je na pierwszej wizycie, bo "cos tam" już zwykle widać:-p

A ja nadal tak kiepsko się czuję:-(do tego wszystkiego doszedł jeszcze jakis dziwny ból w pośladku:szok:ma któraś tak?

Furagin można brać w ciąży, jako jeden z nielicznych leków, ale na początku ciaży siusianie jest normalne, no chyba, że w badaniu moczu wyszły jakieś bakterie, dlatego zapisała Ci furagin.

W 5 tyg ciąży czyli od zapłodnienia 3 tygodniu faktycznie mogłoby nic nie widać, więc pewnie dlatego gin kazała poczekać, żeby za często nie robić USG ;-)

reklama
Nie bierz Furaginu!!!
Ja brałam furagin bo nie wiedziałam niesatety,ze jestem w ciąży. Przy pierwszej wizycie zapytała się lekarza czy tomoże zaszkodzić dziecku,lekarz powiedział,że od kilku tabletek nie powinno się nic stać, ale w ciąży nie przepisuje się tego kobietom.

Zapalenie pęcherza w ciąży (czyli bakterie w moczu) są bardziej niebezpieczne dla płodu niż furagin. Zdania są podzielone, ale furagin jest zapisywany kobietom w ciąży od 30 lat i nie wykryto od niego skutków ubocznych.

Na ulotce furaginu jest informacja:

Ciąża i karmienie:

Nie stwierdzono jakiegokolwiek szkodliwego wpływu preparatu na płód.
Lek nie przenika do mleka matki.

Do góry