To dziwne - bo ja miałam USG we wtorek i powiedział lekarz, że to w sam raz. I bardzo dobrze było widać pęcherzyk, bo żeby zobaczyć maleństwo musimy poczekać jeszcze 2-3 tygodnie Może spróbuj iść do innego lekarza?
reklama
megida
Zaangażowana w BB
Tak właśnie pomyślałam. Następną wizytę u tej samej mam za 3 tygodnie, wtedy ma już być widać cosik. Ale chyba umówię się wcześniej z innym lekarzem.
Często chodzę siusiu, a ona przepisała mi na to Furaginum. Wzięłam już 2 tabletki, gdy doczytałam się, że nie można tego brać w pierwszym trymestrze ciąży. No i nie biorę już.
Sama już nie wiem, ale nie ufam jej za bardzo...
Często chodzę siusiu, a ona przepisała mi na to Furaginum. Wzięłam już 2 tabletki, gdy doczytałam się, że nie można tego brać w pierwszym trymestrze ciąży. No i nie biorę już.
bakteria
Fanka BB :)
megida, ale przecież to siusianie jest teraz zupełnie normalne i naturalne. Moja rada - nie bierz tych tabletek i może faktycznie rozglądnij się za innym lekarzem
No niezła pani doktor - nie ma co! Popieram Bakterię! Nie bierz tych tabletek. Spytaj którąkolwiek z dziewczyn na forum - siusianie jest naturalne przy ciąży. Ile razy ja biegam! Heh... A Furaginum jest na zapalenie pęcherza. I co najważniejsze - nie wracaj już do tej pani doktor. Powodzenia!
zyrraffka
Szczęśliwa mama
Tak właśnie pomyślałam. Następną wizytę u tej samej mam za 3 tygodnie, wtedy ma już być widać cosik. Ale chyba umówię się wcześniej z innym lekarzem.
Nie bierz Furaginu!!!
Ja brałam furagin bo nie wiedziałam niesatety,ze jestem w ciąży. Przy pierwszej wizycie zapytała się lekarza czy tomoże zaszkodzić dziecku,lekarz powiedział,że od kilku tabletek nie powinno się nic stać, ale w ciąży nie przepisuje się tego kobietom.
zyrraffka
Szczęśliwa mama
Jezeli chodzi o siusianie to całkowicie normalne, nawet na poczatku ciąży, jeżeli przy siusianiu nic Cię nie piecze, nie boli, to żadne zakażenie nie jest
Gosia***
Fanka BB :)
megida witaj. Ta jak piszą dziewczyny koniecznie innego lekarza szukajta pani jakoś widzę nie bardzie zna się na rzeczy. To częste siusianie to normalne, ja nawet w nocy musze wstawaćDziwne że nie mialaś usg...zwykle robią je na pierwszej wizycie, bo "cos tam" już zwykle widać
A ja nadal tak kiepsko się czuję:-(do tego wszystkiego doszedł jeszcze jakis dziwny ból w pośladkuma któraś tak?
A ja nadal tak kiepsko się czuję:-(do tego wszystkiego doszedł jeszcze jakis dziwny ból w pośladkuma któraś tak?
Kasiulka_1980
Mama Hani i Mai :-)
Furagin można brać w ciąży, jako jeden z nielicznych leków, ale na początku ciaży siusianie jest normalne, no chyba, że w badaniu moczu wyszły jakieś bakterie, dlatego zapisała Ci furagin.
W 5 tyg ciąży czyli od zapłodnienia 3 tygodniu faktycznie mogłoby nic nie widać, więc pewnie dlatego gin kazała poczekać, żeby za często nie robić USG ;-)
reklama
Kasiulka_1980
Mama Hani i Mai :-)
Nie bierz Furaginu!!!
Ja brałam furagin bo nie wiedziałam niesatety,ze jestem w ciąży. Przy pierwszej wizycie zapytała się lekarza czy tomoże zaszkodzić dziecku,lekarz powiedział,że od kilku tabletek nie powinno się nic stać, ale w ciąży nie przepisuje się tego kobietom.
Zapalenie pęcherza w ciąży (czyli bakterie w moczu) są bardziej niebezpieczne dla płodu niż furagin. Zdania są podzielone, ale furagin jest zapisywany kobietom w ciąży od 30 lat i nie wykryto od niego skutków ubocznych.
Na ulotce furaginu jest informacja:
Ciąża i karmienie:
Nie stwierdzono jakiegokolwiek szkodliwego wpływu preparatu na płód.
Lek nie przenika do mleka matki.