reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Hefi ja to dzisiaj tylko pasztet z pomidorami:)Jem jak szalona:)Chyba cos na czerwono jedzenie :)Jak nie pomidor to papryka:)

Ja mam podobnie, muszę codziennie maksymalnie co drugi dzień zjeść pomidora. Do tej pory jadłam je raz na ruski rok a teraz :szok:
Znajoma mi opowiadałam że jej koleżanka jak była w ciąży to bardzo często jadła zupę pomidorową a teraz patrzeć na nią nie może, a z tego co pamiętam jej dziecko ma już parę lat :-) :-)

Cieszę się że są już tylko same dobre wieści z wizyt lekarskich. Przestaje się pomału bać swojej wizyty :-)

reklama
Wróciłam :-) Same dobre wieści :-)

Maleństwo ma 66,4 mm, serduszko bije 160 na min, przezierność w normie w samym środeczku :-) Ale się cieszę!!!

Usg było dzisiaj już przez brzuch, żeby moi chłopcy mogli sobie też popatrzeć, ale przez to obraz był mniej wyraźny i zdjęcie też słabiutkiej jakości- ale może wkleję mimo wszystko jak Piotrek pójdzie spać :-) Płci jeszcze nie widać- mój lekarz mówi, że za wcześnie.. A co do ruchów to powiedział, że nie może mi powiedzieć na pewno, że ich nie czuję , ale, że to raczej niemożliwe... Że przy drugiej ciąży ruchy odczuwalne są w 18 tygodniu, czasem wcześniej, ale nie w 13tym...

Super!!!

zdec - niestety nie pomogę, nie znam się na tym ... ale rozumiem, że jakoś za mało Ci wyszło?

czekam teraz na pensję za grudzień i zobaczymy jak to wyjdzie u mnie ... dobrze jest o tyle, że pracodawca mi płaci i sam rozlicza się z ZUS ....

Nie wiem właśnie czy za mało czy nie. Mi najpierw płaci pracodawca, a potem będzie płacił ZUS. Więc nie wiem czy to zależy może od sobót i niedziel które obejmuje zwolnienie, a pracodawca za nie nie płaci, tylko potem w rozliczeniu następnego miesiąca uwzględnia to może ZUS??

Maleństwo ma 66,4 mm, serduszko bije 160 na min, przezierność w normie w samym środeczku :-) Ale się cieszę!!!

Usg było dzisiaj już przez brzuch, żeby moi chłopcy mogli sobie też popatrzeć, ale przez to obraz był mniej wyraźny i zdjęcie też słabiutkiej jakości- ale może wkleję mimo wszystko jak Piotrek pójdzie spać :-) Płci jeszcze nie widać- mój lekarz mówi, że za wcześnie.. A co do ruchów to powiedział, że nie może mi powiedzieć na pewno, że ich nie czuję , ale, że to raczej niemożliwe... Że przy drugiej ciąży ruchy odczuwalne są w 18 tygodniu, czasem wcześniej, ale nie w 13tym...

Gratulacje!!!:-)

anecznik - może i zdrowszy ale na pewno w tej chwili smaczniejszy, u nas są takie niedobre teraz pomidory ....:no: ...
i jeszcze wcinam ogórki kwaszone i tzw. kanapkowe ROLNIKA ... mniam ... pycha ....

zdec - powinnaś chyba dostać troszkę więcej bo dochodzi zasiłek ...
a nie możesz podpytać kadrowej u siebie w pracy?

Super wieści :-D
gratuluje!!

reklama
Moje hormony są niezłe, tym razem pozytywnie :-) Nie sądziłam bowiem że zwykły program telewizyjny mógłby mnie tak rozbawić. Z ciekawości spojrzałam co dla na przygotowała telewizja na święta i nie rozczarowałam się coroczna tradycja. Polsat mnie rozbawił najbardziej w święta oczywiście jak od lat "Kevin sam w domu", "Kevin sam w Nowym Yorku" i "Szklana pułapka" :-) Coś mi się wydaje że jeszcze nasze dzieci będą to oglądać za parę lat podczas świąt :-)

Do góry