reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

U Was też dziś tak gorąco?? masakra faktycznie wiosny nie było w tym roku tylko zima i lato. Ostatnio zastanawiam się czy nie pójść z Kamilem do jakiegoś lekarza, jego wszyscy rówieśnicy już ładnie mówią a Kamil tylko kilka słów (niezbędnych do przetrwania) czasem złoży je w zdanie typu mama chodź tu, a raczej Ania chodź tu bo mama mówi rzadko :-D Od marca nie mam okresu, test oczywiście negatywny więc obstawiam torbiel, rok temu też miałam i nawet w tym samym czasie. Muszę się dowiedzieć jak to jest z tymi torbielami i planowaniem ciąży.
Robiła któraś z Was badania na obecność przeciw ciał różyczki lub szczepiła się na różyczkę?? Stwierdziłam że muszę to sprawdzić tym bardziej że Kamil będzie teraz chodził do przedszkola i nie wiadomo co z niego przyniesie.
Macie jakieś plany na weekend majowy??

reklama
anecznik- ja bym na Twoim miejscu nie czekała tylko poszła do logopedy, sprawdzi czy Kamil nie ma jakiś wad narządu mowy i czy wszystko ok. Jeśli nie to najwyższa pora żeby się tym zająć, bo później dzieci mają problemy nie tylko z mową ale również z nauką czytania i pisania. Co do szczepień to nie szczepiłam się. Nie mamy żadnych weekendowych planów. 1 chyba idziemy na grilla do znajomych a poza tym nic a Wy wybieracie się do Świnoujścia w końcu czy nie?

o nieeee właśnie zdałam sobie sprawę z tego, że nie mam letnich ubrań nic a nic, wszystkie ciążowo porozciągane.

koriander- jak się czujesz?? co słychać jak dzidziuś??

Ostatnia edycja:
Ależ CUDNA POGODA!!! Troszke wieje ,ale jest suuuuper! Jaś dzisiaj był u fryzjera!!!! Poprosiłam o lekkie wycieniowanie i wyrównanie moich niedoróbek a ta mi dziecko opitoliła:( :wściekła/y::angry::angry::angry::angry: Mówi "oj troszke krócej niż Pani chciała" wrrrrrrrr Ale na szczęście dzieciom szybciutko włoski rosną więc za miesiąc już będą dłuższe!

Żyrafciu - Kochana to ruszaj do boju zakupowego:)!!!! :tak:
Klementinko- Kochana jak Jasio? Pewnie już nie pamięta że wogóle miał operacje:) Super że taki maga dzielny z niego Chwat! I Ty też dzielna Kobieta jesteś!!!!
Agi- Kilka dni zrobi swoje! Ja widzę jak Jasio łapie angielski i jestm w szoku bo zna słowa o których ja nie miałam pojęcia! Ostatnio mnie zaskoczył jak nazwał stożek po angielsku... Chłonie angielski jak gąbeczka! I myli czasem słowa np" Mamo daj mi one apple! Albo nie! daj mi two apples" Sikamy ze śmiechu jak robi swój "Pinglisz" :) Zobaczysz Kochana jeszcze chwilka i będziecie się po pingliszu z Polunią dogadywać!!!! Kochana buziaki i przesyłam 2 wiadra wolnego czasu dla Was Pracuśki!!!!
A to mój krótkowłosy piekniś:):
Jasio.jpgjasio1.jpgjasio2.jpgjasio7.jpgjasio9.jpg

Załączniki

• Jasio.jpg
    Jasio.jpg
    33,1 KB · Wyświetleń: 48
  • jasio1.jpg
    jasio1.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 46
  • jasio2.jpg
    jasio2.jpg
    35,6 KB · Wyświetleń: 42
  • jasio7.jpg
    jasio7.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 60
  • jasio9.jpg
    jasio9.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 46
Ostatnia edycja:
Do logopedy potrzebne skierowanie??
Meliśmy w weekend zacząć naukę jazdy na rowerze a tu pogoda się psuje, zresztą tradycyjnie na weekend majowy.

u nas dzis parno :p ale sie zachmurzylo i pewnie po poludniu popada :dry:

Miki zaczol jakies 2 mies temu ładnie juz gadac, jak narzekalam ze nic nie mowil to teraz nawija jak najety, czasem jeszcze po swojemu ale juz duuzo po rodzenstwie powtarza :tak: :-)

Cześć Dziewczyny

Sylwia ma ciągle katar, od ponad miesiąca, czasem już prawie ustępuje, tylko rano troszkę jej z nosa poleci a za kilka dni znowu się nasila. Nie wiem czy ja coś robię źle?? Dbam o higienę, często myjemy ręce, nie wiem czy się nadkaza cochwilę czy ma jakąś alergię?? Dostaje fenistil w kropelkach 3 razy dziennie więc gdyby była to alergia to pewnie by pomagał?? Nie wiem co mam robić, chyba musze iść do pediatry z nią znowu. Inhaluję ją 2 razy dziennie solą fizjologiczną, już bidulka ma obtarty nosek od wycierania.

Niedługo urodziny naszych starszaczków. Menu już mam wstępnie zaplanowane. Tort chyba w kształcie pociągu (nie wiem jak mi się to uda). Przeraza mnie fakt robienia w domu imprezy ale chyba nie ma innego wyjścia, ohby tylko dzieciaczki były zdrowe to jakoś wyrobię chyba się ze wszystkim. Najwyżej będę całą noc robić.

reklama
Cześć Dziewczyny

Sylwia ma ciągle katar, od ponad miesiąca, czasem już prawie ustępuje, tylko rano troszkę jej z nosa poleci a za kilka dni znowu się nasila. Nie wiem czy ja coś robię źle?? Dbam o higienę, często myjemy ręce, nie wiem czy się nadkaza cochwilę czy ma jakąś alergię?? Dostaje fenistil w kropelkach 3 razy dziennie więc gdyby była to alergia to pewnie by pomagał?? Nie wiem co mam robić, chyba musze iść do pediatry z nią znowu. Inhaluję ją 2 razy dziennie solą fizjologiczną, już bidulka ma obtarty nosek od wycierania.

Niedługo urodziny naszych starszaczków. Menu już mam wstępnie zaplanowane. Tort chyba w kształcie pociągu (nie wiem jak mi się to uda). Przeraza mnie fakt robienia w domu imprezy ale chyba nie ma innego wyjścia, ohby tylko dzieciaczki były zdrowe to jakoś wyrobię chyba się ze wszystkim. Najwyżej będę całą noc robić.

Żyrafciu- Kochana! Ja też mam zamiar zrobić torcik "pociągowy":) Więc we dwie będziemy slęczec po nocy:p:p:p Kochana co do katarku ja bym stawiała na alergię (pyłki) i nie koniecznie fenistil musi pomóc niestety:(

Do góry