reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Gosiu Jas tez niewiele mowi, mamy w nowym roku zglosic sie do lekarza na kontrol i pewnie skonczy sie logopeda,zreszta on ine wymawia tez T wiec pewnie bedziemy cwiczyc
w sumie to sie tym jeszcze nie przejmuje bo do 3 urodzin dzieci maja czas a w ciagu pol roku wiele moze sie zmienic
fakt ze Jas poszedl do niemieckiego przedszkola wiec pewnie jeszcze trudniej mu z tego wzgledu bo w domu mowimy tylko po polsku

Kasiulka super wiesci

Perfecta no! i po co bylo sie strsowac, slicznusie malenstwo w tobie rosnie, co do firmy to niech sie rozwija i szybko wchodzi na rynek zagraniczny bo chetnie bym z takiej garmazerki skorzystala

Zyraffko piekna masz corcie

milusia i oby tak dalej, az sie buzia smieje jak sie ciebie czyta

Milka i jak Olaf wypadl w konkursie?

Ita ja tez mam wrazenie ze jak zachorowali we wrzesniu tak sa ciagle chorzy:no:

o matko, Kajdusiu co wy przechodziliscie z przedszkolem Piotrka? gdzies mi umknelo bo tez sie marnotrawna zrobilam i czesto musze nadrabiac bb
dobrze ze zmieniliscie mu przedszkole, jak to mozna czlowieka zniszczyc juz na samym starcie
my tez musielismy zmienic przedszkole a wlasciwie zlobek dla Jeremka, ciagle zgrzytalo miedzy nami a paniami, ktore bardzie chcialy miec spokoj do picia kawki niz bardziej wymagajace dziecko, ktorym trzeba sie zajac, czym zrobily z siebie posmiewisko

Lencja nawet mi nie przyszlo do glowy zeby chronic kredki przed Jaskiem, czyli ze z Neli moze byc jakis talent skoro tak dala wyraz swojej wenie:-D

a co u nas? Jas ma wspaniala grupe w przsdszkolu, super panie, tam sie ciagle cos dzieje, za to z Jeremciem zostalam postawiona w bardzo okropnej sytuacji, na 2 tygodnie przed rozpoczeciem pracy panie mi powiedzialy ze musze zabrac dziecko bo ciagle placze i nie ma do nich zaufania
oczywiscie juz tam nie poszedl wiecej
cale szczescie mam w swoim otoczeniu zyczliwych ludzi i szybko znalezlismy mu drugie przedszkole, zaczyna od stycznia
nie bede pisac o tych paniach bo temat wymagal ode mnie i meza przegryzienia przez kilka dlugich wieczorow, teraz bedzie juz dobrze bo wiemy czego wymagac od personelu zlobka
dobrze ze szybko historia sie zakonczyla i nie odcisnela sie za bardzo na Jeremku

reklama
Ewa czy dobrze zrozumialam ze świeta bez Karolici ?

Zyrafka ja nie pomoge moje smyki zawsze czyly wstert do mm i ciagnely cyca jeden 1,5 roku drugi 1,8 :)

Trosze przeczytalam w tyl zarejestrowalam pytanie o gre my kupilismy Erciowi Fischer Price Reks teraz w realu kosztuje 109 zł nietania ale mysle ze Ercio sporo sie nauczy

MATTEL T8733 REKS PODAJ ŁAPĘ GRA MÓWI PO POLSKU (2828888776) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Jak u Was po Mikolaju ? Eryk nie pozwala mi siadac na fotelu na ktorym usiadl Mikolaj bo moze wroci :))

Dziekuje za kciuki za Olafa niesety wynikow nadal nie mamy wiem tylko ze mial 20 min na dwie strony A4 dzialan liczbowych i z pol strony nie zdazyl zrobic

Po części tak tzn. w poniedziałek (17.12) jadę do nich będę do 22. W sobotę 22.12 mam nockę i w Wigilię dzień.
Po tym dyżurze pędzę na pociąg/busa do radomia. 25-27grudnia spędzimy tam razem. A potam jeszcze nie zostało ustalone bo ja 28 i 30 dzień i w sylwestra noc :( mam

Oj Ewa znam ten bol sluzby zdrowia u nas w tym roku stanelo na dyzuze 25 a potem 31 i 1 a nij maz ma dyzury 24godzinne na szczescie w weekendy i swita na telefon wiec szanse sa:)

Klementina z nieoficzjalnych wiadomosci 6 miejsce ale dzieci startowalo okolo 15 wiec jestem mega szczesliwa to pierwszy raz w stresie i na czas wiec poszlo mu niezle :)

Niestety sama sobie wybrałam zawód, więc teraz muszę pracować gdy inni świętują.
Moja siostra również jest pielęgniarką i ma 25dzień i 26noc więc lipa.

Milka a co to za konkurs? coś ominęłam

Dziewczyny chciałam Sylwi zrobić inhalacje. Mam inhalator i chciałam zapytać czy ta para może lecieć na całą twarz bo maseczki jej nie naloze, czy jeśli ta para bedzie leciała w oczka to się coś stanie?

Jeśli jest to inhalacja z soli fizjologicznej, to może "buchać" na całą buźkę :tak: Jeśli inhalacja jest z lekiem, to lepiej by nie podrażniała oczu. Mnie udało się kupić dawno temu świetny inhalator, który oprócz maseczki ma jeszcze nebulizator w kształcie pingwinka, którego nosek dziecko wkłada do ust i lek bezpośrednio działa na gardło/oskrzela/płuca.Pingwinek może być zakończony zarówno ustnikiem (przez nas stosowany) lub maseczką, o różnej wielkości , wtedy działa i na jamę nosową( w zestawie są trzy maseczki).
Póki co stosowałam jednak tylko sól fizjologiczną. Gdy Helenka nie chciała "oddychać pingwinkiem" po prostu bawiąc się wdychała tę sól- pingwinek stał obok. Zaletą jest też bardzo długi wężyk, więc gdy dziecko się bawi, wystarczy poruszać się za nim i dyskretnie trzymać gdzieś w okolicy buźki. Minusem tego modelu jest głośna praca- nie mam jednak porównania z innymi....

Pozdrawiam i życzę zdrówka.

*Inhalator dla dzieci Pingwin Medel Mebby Nebulbaby | Comarch iSklep24

Ostatnia edycja:
Dziewczyny chciałam Sylwi zrobić inhalacje. Mam inhalator i chciałam zapytać czy ta para może lecieć na całą twarz bo maseczki jej nie naloze, czy jeśli ta para bedzie leciała w oczka to się coś stanie?
zyraffko my inhalujemy salbutamolem i on nie moze isc do oczu, sol fizjol. moze
ostatnio lekarka przepisala nam taka tube, jest o niebo lepsza, szybciej sie robi wdechy i caly lek idzie do oskrzeli
ale my juz mamy leki na astme wiec to inna historia

Ewa moj maz tez pracuje w sluzbie zdrowia i w tym roiku cale swieta w pracy, cale szczescie zmianny ranne
wspolczuje dyzuru swiatecznego

Milka mi sie wydaje ze sam udzial w konkursie to duzy sukces a 6 miejsce jest super, gratulacje:-)

wszystkie juz w garach siedza ze taka cisza?

Cześć dziewczyny,
jaka tutaj cisza..;(

ciężaróweczki jak się czujecie???

Ja się czuję jak kaleka.. wszystko mnie boli,do tego brzuch twardnieje, jakieś dziwne kłucia w pachwinach.. muszę jeszcze wytrzymać przynajmniej 4 tyg. Brzuch wydaje mi się już bardzo nisko ułożony.. ogólnie zaczynam się strasznie stresować. Wizytę mam w piatek i jestem ciekawa czy mam jeszcze szyjkę.. boję się..
Relanium miałam brać doraźnie a teraz biorę już przynajmniej pól dziennie.

A jeszcze do tego nie mam imienia dla mojego synka ;/ może Daniel, Adrian..

reklama
Hej! szkoda że nikt nie zauważył mojego posta :-p trudno się mówi kocha się dalej! :-D

Ponieważ od jutra nie będę w zasięgu internetu, pragnę Wam wszystkim złożyć gorące życzenia!

swieta.jpg

Radosnych Świąt Bożego Narodzenia oraz:
12 miesięcy zdrowia,
53 tygodni miłości,
8784 godzin wytrwałości,
527040 minut pogody ducha,
1622400 sekund szczęścia ...
życzy Kasia, Mariusz i Damianek

Ostatnia edycja:
Do góry