Perfecta a czemu nie kurczaka?
Dlaczego nie? Bo to żaden walor smakowy a przede wszytskim żaden walor odżywczy!
Kurczaki fermowe - wszechobecne w sklepach są nafaszerowane hormonami , karmione mączkami rybnymi i różnymi g... które pomagaja im szybciej rosnąć... Poza tym trzymane są w klatkach po kilkanaście sztuk... Klatki nie sprzątane lub sprzątane ale bardzo rzadko... Ja nie jadam kurczaków wogóle. Mój syn nie jadł kurczaka sklepowego nigdy i jeść nie będzie. Mam mamę na wsi więc od czasu do czasu uda nam sie zdobyc wiejskiego kurczaczka ze znajomego gospodarswa , zazwyczaj od teściowej mojej mamy. Jednak baaaardzo żadko można zdobyć kurczaczka nawet na wsi:-( Indyk jest o wiele lepszy jeżeli już chcemy drób zjeśc ponieważ indyki są tak delikatnymi stworzeniami że faszerowania hormonami nie przeżyją więc nie są hodowane w taki sposób jak te bidne kurczęta...
Ot właśnie dlatego nie kurczaka. Ja także każde mięsko poddaję obróbce termicznej bo ta pozwala na pozbycie się wiekszości niebezpiecznych substancji i bakterii z mięsa