reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Perfecta a czemu nie kurczaka?

Dlaczego nie? Bo to żaden walor smakowy a przede wszytskim żaden walor odżywczy!
Kurczaki fermowe - wszechobecne w sklepach są nafaszerowane hormonami , karmione mączkami rybnymi i różnymi g... które pomagaja im szybciej rosnąć... Poza tym trzymane są w klatkach po kilkanaście sztuk... Klatki nie sprzątane lub sprzątane ale bardzo rzadko... Ja nie jadam kurczaków wogóle. Mój syn nie jadł kurczaka sklepowego nigdy i jeść nie będzie. Mam mamę na wsi więc od czasu do czasu uda nam sie zdobyc wiejskiego kurczaczka ze znajomego gospodarswa , zazwyczaj od teściowej mojej mamy. Jednak baaaardzo żadko można zdobyć kurczaczka nawet na wsi:-( Indyk jest o wiele lepszy jeżeli już chcemy drób zjeśc ponieważ indyki są tak delikatnymi stworzeniami że faszerowania hormonami nie przeżyją więc nie są hodowane w taki sposób jak te bidne kurczęta...
Ot właśnie dlatego nie kurczaka. Ja także każde mięsko poddaję obróbce termicznej bo ta pozwala na pozbycie się wiekszości niebezpiecznych substancji i bakterii z mięsa

reklama
Jakieś wieści od Nadiki???

Perfecta
- ja nienawidzę kurczaka... bleee...ale czasem kupuje dla odmiany, ale indyka uwielbiam i zawsze na indyku robię rosół i przekonałam do tego teściową bo zwykle tam jadamy w niedziele

Mówiąc o indyku, to dziś jest THANKSGIVING w usa, muszę zadzwonić do rodziców bo dziś tam wszyscy będę się zajadać przepysznym indykiem mojego taty :)

DLA NIEDOWIARKÓW odnośnie kurczaków POLECAM Obejrzeć ten film i innych z tej serii: http://www.youtube.com/watch?v=kRwXWWL2cfY&feature=related

Ostatnia edycja:
jestem Kochane jestem :)
nie wiem czy tu pisać czy na zamknietym a napiszę tutaj :)
zdziwiło mnie pojawienie się na rozprawie szefa. Rozprawa polegała na tym, że przesłuchano świadków których powołał szef, a że są jego pracownikami to spodziewałam się że zeznania będą na jego korzyść. Ale suma sumarum myślę że on bardziej ucierpiał na tych zeznaniach niż ja. Oczywiście jego przydupas wszedł na salę pewnym krokiem ale z czasem zaczął się robić mniej pewny i zaczął się motać i w kilku ważnych kwestiach zeznał na moją korzyść z czego szef nie był zadowolony. Chyba był bardziej zdenerwowany ode mnie, no i jego Pani mecenas była najwyraźniej na niego zła bo tego nie ukrywała. Oczywiście rozczarowałam się trochę na koleżance księgowej z pracy bo robiła wszystko by siebie wybielić ( a w pracy byłysmy koleżankami).
Wyrok nie zapadł. czeka mnie kolejna rozprawa bo ja tym razem powołałam świadka jakim będzie przedstawiciel firmy ubezpieczeniowej. czekam więc na kolejny termin rozprawy.

a i jeszcze jedno - w safdzie na rozprawie strony siedzą naprzeciwko siebie i tak chwilami patrzyłam sobie na mojego szefaa ten ani razu nie miał smiałości spojrzeć mi w oczy,, zresztą księgowa również

DZIĘKUJĘ ZA PAMIĘĆ I KCIUKI!!!!!!

Ostatnia edycja:
Dziekuje Perfecto za uswiadomienie,wiedzialam ze niesa zbyt zdrowe ale niewiedzialam o indykach ze ich sie nieda faszerowac. Jutro jade do miasta to kupie indyka:)

Kasiek ja tez zbytnio nie jestem za kurczakiem, jedynie piersi...wiesz co niecche sobie obrzydzac wiec nieobejrze filmiku!:-)

Ja tez czekam na wiesci od nadiki:)

Perfecta napisz mi jaką dawkę Stodalu Jasiowi podajesz bo na ulotce nie ma nic jeśli chodzi o takie małe dzieci???

5ml to za duzo troszke mi sie wydaje Mi jak Jas był chory kazała podawać doktor 3 razy dziennie po łyżeczce od herbaty.z

Bardzo się ciesze że masz już to za sobą! I jednak strach przed konsekwencjami prawnymi zwycięzył nad niesprawiedliwością. Kochana ja myślę że powolutku powinnaś zacząc mysleć o pozwaniu tego człowieka z powództwa cywilnego kochana i odszkodowanie !
Buziaki i przytulaki dla Ciebie że taka DZIELNA JESTEŚ KOCHANA!!!!

Ostatnia edycja:
Nadiko kochana ciesze się ogromnie, ale to nie był dobry pomysł tu pisac, bo nie daj.....on to przeczyta i bedzie chciał cos ci wywinąc...wiesz już że może Cie szpiegować...chodzi mi o przekupstwo Twojego swiadka,a sama wiesz że rózni ludzie czytaja "nasze" forum ,a jak Natanek?Perciu dziekuje za piekny opis kurczaka:D całe szczeście moje maluchy jedzą swoje kurczaki i swoje jaja:)

reklama
no nadika wielkie gratki za odwagę sama widzisz jak ktoś ma grubo za uszami to nawet nie spojrzy w twarz koleżanką się nie przejmuj tak to już jest każdy swojej d...broni i stołka pilnuje ale i tak jesteś na wygranej pozycji:tak:
hm milusia swoje co?:-D

Ostatnia edycja:
Do góry