reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Jeszcze jedno mamy

98ss2x.jpg

reklama
sadze ze bol glowy jest zwiazany z cisnieniem;/

kasiulka sliczna ta twoja coreczka a jakie piekne wlosy ma! zazdroszcze:)

Zyrraffko jak dobrze mysle to juz tydzien minal ? mam nadzieje ze jakos zlecial ci ten czas

Gosiargo oby tempka sie niepodniosla:) przynajmniej sie wyspala i ladnie zjadla:)

julia - ale jeszcze jeden długoi tydzień przede mną.

kasiulka- ale Hania pozuje:-)

jak zrobić pyszny rosołek??? chodzi mi o to ile i jakie mięsko dać??? dodam że wiejskiej kury nie mam:-D

Ostatnia edycja:
julia - ale jeszcze jeden długoi tydzień przede mną.

kasiulka- ale Hania pozuje:-)

jak zrobić pyszny rosołek??? chodzi mi o to ile i jakie mięsko dać??? dodam że wiejskiej kury nie mam:-D

Kochaniutka Ty moja! A powinnam raczej napisać Kochaniutcy wy moi:) Rosołek
Idziesz do sklepa:p
Kupijesz 1 duże skrzydło Indyka (nie kurczka broń Cię Panie boże)
Do tego kupujesz kawałek ok 300 g szpondra wołowego lub płata (chyba tak to sie nazywa)
Przychodzisz do dom:)
5l garnek wody
wrzucasz te oto mięsko
i zagotowywujesz. Po 2 minutach od zagotowania wylewasz wodę
Nalewasz wodę spowrotem i wrzucasz mięsko.
dodajesz 2 marchewki średniackie
2 mniejsze pietruszki
pół pęczka natki pietruszki
1/4 selera
i opaloną na gazie pożądnie aż zczernieje cebulkę
Solisz! i gotujesz gotujesz gotujesz jak się zagotuje to przykręcasz gaz na minimum zakrywasz i rosół ma pykac 1,5 do 2 godzinki Pyk Pyk Pyk
Jak masz to dodaj także nac selera ale pewnie nie masz bo już po sezonie i już w sklepach ni ma pełnej włoszczyzny. Naciowego czasem nie dawaj:)
I gotowe!

Ostatnia edycja:
dziękuję, napewno zrobię już mi ślinka cieknie. PPojechałabym do mamy na rosołek ale wyjeżdżają na weekend :((( mama robi zawsze swój makaron ja za leniwa jetem :-D

dziękuję, napewno zrobię już mi ślinka cieknie. PPojechałabym do mamy na rosołek ale wyjeżdżają na weekend :((( mama robi zawsze swój makaron ja za leniwa jetem :-D
Kochana makaron rzecz bardzo prosta:)
2 całe jajka i 2 żółtka do tego rozbełtanego dosypujesz make i mieszasz :) Wałkujesz na placek cienkipodsypujesz obficie mąką zwijasz w rulonik , i kroisz w cienkie paseczki (tak jakbys kroiła np roladę) jak się rulon skończy roztrzepujesz palcami podsypujesz mąką :) Na wrzącą wode i po wypłynieciu gotowe:)

Co ja się tak dzisiaj mądrze:rofl2:

Kasiulka - Hania jak zawsze urocza!!! :)

Zyraffko i Perfecta
- ale mi narobiły chęci na rosołek, a mnie też nigdy dobry nie wychodzi... a rosołku czy bulionu się nie daje??? i czym można zastąpić skrzydło z indyka, może być golonka z indyka lub kawałek udźca? nie lubię skrzydeł... ale jestem teraz głodna... :(

Gosiagro - cieszę się że Majusia już się ma lepiej!!! buziaczki dla Was :*

Perfecta - również buziaczek dla Jasia! i fajnie że już zdrowy jak ryba!!! :)

Koriander
- jak Lila? i jak Ty??? ;)

Ja już po pracy, ale głowa mnie boli, może się zdrzemną jak się uda ;)

hej
Kreatorka dzieki za linka, wpadaj to go odnowimy- ja już:-D
Koriander biedna Lilusia a zapach czosnku jej stosujesz na oczyszczenie?
Perciu super że Jan zdrów:-D
Nadiak jak Natanek?

i to tyle bo moje dziecko po szczepieniu mi płacze....

reklama
Nadika!!! - &&&&&&&&&&&&&&&
Kasiek - a co WY za sklepy otwieracie? jakaś zacofana jestem?
Gosiu - o kurczaczek dobrze że gorączki już nie ma, już się boję naszego szczepienia:eek:.. CO mnie zastanawia to czemu Wy wzystkie już prawie po szczepieniu a nam kazała przyjść w styczniu
Koriander - biedna Lilusia, tak mi jej żal jak napisałaś jak się bidulka męczy.
Percia - a jak Jasiek? też był chory?
Zyraffka - chcemy zdjęcia!
Lena - co tam u Was??!Idziecie na te Andrzejki czy nie w końcu??
Kreatorko - czy Ninie mijaja to cosik co zaatakowało jej buźkę??

na razie tyle.... postaram się poczytać więcej później...
my dzisiaj nie spaliśmy nic i nie wiem o co chodzi:no: mam nadzieję,że chociaż prześpię się jak Żaba pójdzie spać w dzień....
hej tak idziemy maz chciał podnisc mi cienienie...a teraz wróciłam z Gaja od lekarza...ale na dworze ciepło jak nigdy

Do góry