reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

reklama
Magdalena26 więc rozumiesz mój ból;-).Jak sobie radzisz z tą totalną nudą? Koleżanki z pracy mi zasugerowały żebym poszła na jakiś kurs, szkolenie, studia, cokolwiek:-).
Z racji bardzo ładnej pogody chyba zapakuję psa do samochodu i pojadę na lotnisko na spacer, dotlenię siebie, Niunie i psina skorzysta.

Diś dostałam telefon, że zapraszają mnie na rozmowę....w sprawie pracy! Qurcze, nie wiedzą,że jestem w ciąży:sorry: co robić??????
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty! I gratuluję tym dziewczynom które są po i spokojnie już oddychają:-)

Generalnie to na prawie pracy się nie znam.
Ale wydaje mi się że pójście na rozmowę kwalifikacyjną nigdy nie zaszkodzi jakieś nowe doświadczenia.
Ale wydaje mi się niestety że nawet jakbyś dostała tą pracę, to pracodawca może Cię zwolnić jak się dowie o ciąży, bo coś słyszałam że trzeba pracować conajmniej trzy miesiące, żeby nie mógł Cię ruszyć, a już raczej przez trzy miesiące nie ukryjesz swojego odmiennego stanu:-)

OlaPio- no i oczywiście ZDRÓWKA ŻYCZĘ!!!!

Bardzo dziękuję!:-)

Generalnie to na prawie pracy się nie znam.
Ale wydaje mi się że pójście na rozmowę kwalifikacyjną nigdy nie zaszkodzi jakieś nowe doświadczenia.
Ale wydaje mi się niestety że nawet jakbyś dostała tą pracę, to pracodawca może Cię zwolnić jak się dowie o ciąży, bo coś słyszałam że trzeba pracować conajmniej trzy miesiące, żeby nie mógł Cię ruszyć, a już raczej przez trzy miesiące nie ukryjesz swojego odmiennego stanu:-)
~

No właśnie...najgorsze, że starałam się o tą pracę zanim zaszłam w ciążę, pomagali mi się tam wkręcić pewni ludzie i jak im powiedziałam, że jestem w ciąży, to dostałam odp że mam się nie martwić i iśc na rozmowę. W sumie można pracować od samego porodu ale jak się będę czuła to niewiadomo, poza tym jak ukryję 3 miesięczną ciążę, to rzeczywiście mogą mnie zwolnić i wyjdę na idiotkę...:eek: No nic, we wtorek mam się stawić w firmie, zobaczymy jak to będzie.

No właśnie...najgorsze, że starałam się o tą pracę zanim zaszłam w ciążę, pomagali mi się tam wkręcić pewni ludzie i jak im powiedziałam, że jestem w ciąży, to dostałam odp że mam się nie martwić i iśc na rozmowę. W sumie można pracować od samego porodu ale jak się będę czuła to niewiadomo, poza tym jak ukryję 3 miesięczną ciążę, to rzeczywiście mogą mnie zwolnić i wyjdę na idiotkę...:eek: No nic, we wtorek mam się stawić w firmie, zobaczymy jak to będzie.

Ciężka sprawa.... To może najlepiej powiedzieć że jesteś w ciąży, żeby wiedzieli na czym stoją? Chociaż nie wiem sama....

Właśnie mnie dopadła jakaś owocomania; zjadłam 3manadarynki, banana, khaki, kiwi a teraz połykam winogrona:-):-D, czyżbym miała tam jakiegoś małego wegetarianina:-D:-)

Czy zna któraś z Was przepis na ciasto ( panierkę) w jakiej mogę zrobić smażoną rybkę -pangę?

ja najczęściej smażę rybę , tak troszkę zamrożoną, przyprawiam,moczę w mleku, a potem obtaczam w panierce z bułki tartej i mąki pół na pół, czasem też obtaczam w płatkach migdałów, ale to się lepiej sprawdza przy kotletach :-)

reklama
Do góry