reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów :)

Gosiu super że urlop udany!!:) Pewnie akumulatory naładowane!
A żłobkiem to się nie przejmuj i tak nie mieliście szans, bo dzisiaj w radio słyszałam że to jedno wielkie oszustwo, nagle sami samotni matki i ojcowie się ujawnili:wściekła/y: Wkurza mnie to:wściekła/y:

reklama
Klementinka my przez ostetnie dni mieliśmy gości więc troszkę pojeżdziliśmy. byliśmy m.in. w Gdańsku i Sopocie. i było rewelacyjnie!!! takie spacerki lubie, pod koniec wprawdzie w krzyżu coś łupało ale daliśmy radę. na szczęście mi stupki nie puchną :)
Zuza już coraz mocniej zaczeła chodzić sama :) jeju jak to cudnie i śmiesznie wygląda :) hihi
super ze tak dobrze znosisz ciaze
ja wymiekam w upaly a w takie wahania cisnienia jak teraz to moge tylko spac, lub ewentualnie na kanapie dzien spedzic a jestem o wiele nizej w ciazy niz ty
musze sie zaopatrzec w herbate pokrzywowa bo podobno pomaga na puchniecie

Gosiagro ale zazdroszcze wyjazdu, ja tez dochodze do wniosku ze kazdy wyjazd bardzo rozwija maluchy, my bylismy tylko u mojej mamy a jak wrocilismy to poznac jaska nie mozemy, tak nam wydoroslal, zupelnie inaczej sie zachowuje
fajnie ze Maja taka otwarta na dzieci, nie powinno byc problemow w przedszkolu
Zyraffko ja ciagle sie ludze ze przy dwojce bede miec dosc ruchu zeby szybko wszystko pozrzucac, zobaczymy jak w praktyce to wyjdzie
ale juz mam plany na wakacje za rok, tzn schudnac z 20 kg, kupic stroj dwuczesciowy i pojechac wreszcie na urlop, chocby nad polskie morze ale troche sie powczasowac, zobaczymy jak wyjdzie
eagle to juz sprawdzalas patent chrupkowy:-D
ewus pozdrawiamy
Koriander niestety zadna z nas nie pstryknela ani jednego zdjecia, a najlepsze ze specjalnie wzielam aparat:sorry:

czy ktos wie jak odmyc rece po obieraniu burakow? mam czerwone rece a jutro chce wyjsc do ludzi i nie wiem jak sie pozbyc cholerstwa

gosiu no to ciesze sie przeogromnie, mam nadzieje ze Lila zniesie podroz rownie dobrze..fajnie ze tacy naladowani wrociliscie..Powiedz kochana, bo Lila tez ma takie malutkie cycuszki, ale tutaj wszystko jest "fine" i nikt tego nie sprawdzi..jakie badanie bedziecie robic Majusi? Bardzo bym byla wdzieczna jak sie podzielisz informacjami, bede sie mogla przygotowac bo tez idziemy na wszystkie badania w Pl
A gdybyscie sie dostali do zlobka to poslalabys Maje?

zyraffka oj to bedzie wesolo, tyle dni mezus w domu :-D

Klementinko sprobuj sok z cytryny

klementinko ruchu napewno Ci nie zabraknie:)))stroju dwuczesciowego z moim flaczkiem pokrytym rozstepami nie założę już o nie. co do śladów po burakach to nie wiem:/

Gosiagro - ale Majusia towarzyska:) a cycuszkami się nie stresuj puki co!
Koriander - właśnie pozdrów Ewuś i namów ją na powrót! chłopaki ale fajne!
Klementinka - spróbuj umyć kwaskiem cytrynowym.

zyrraffka - to możemy o twojej obecności na bb przez najbliższe dni zapomnieć:-D

kasiaj - jeżeli wszystko po naszej myśli pójdzie to mama w domu;-)

zdec - właśnie też o tym słyszałam, wysyp samotnych matek, ciekawe ile ojców będzie te dzieci samotnych matek odbierać, bez sensu ze tego nikt nie weryfikuje każdy może sobie wpisać co chce:no:

klementinka - i niech plan się spełni, pewnie tez taki będę miała;-)

koriander - na razie mamy się pojawić u endokrynologa i on zadecyduje, napisze ci co powie, co do drugiego pytanie to nie, bo decyzję już podjęliśmy;-)

a to my wakacyjnie się jeszcze pokażemy, ostatnie zdjęcie z dedykacja dla Zdec i Natalki:-):-)

DSC_1184.jpgZobacz załącznik 365486DSC_1350.jpgZobacz załącznik 365484Zobacz załącznik 365481Zobacz załącznik 365482

Gosiagro super że wyjazd taki udany i pogoda Wam sie udała, przyłączę się do pytania a kto będzie zajmował się Majusią? a może nie wracasz jednak do pracy?
u nas ze żłobkami tak samo zapisując dziecko trzeba sie liczyć z tym że będzie na miejscu sto ileś na liście rezerwowej
a menu roczkowe - nic wyszukanego : oczywiście tort, 2 ciasta w tym jedno z truskawkami z bloga lenki, 2 sałatki, pałeczki z kurczaka, małe kąski filecika z sosem węgierskim i czosnkowym, nie może zbraknąć Picollo:-D:-D to taka podstawa i cos do tego jeszcze chciałam dodać może coś na ciepło w stylu Strogonowa?

Zyraffka no pięknie to odespaliście za wszystkie czasy, oj to się będzie działo jak mężuś przyjedzie, a mnie mój cos dziś na nerwy działa wrrr....

Klementinka tak tak zawsze młody coś w łapke dostaje jak jedziemy np. tramwajem bo po 15 minutach juz mu się nudzi siedzenie w wózku, samochodem jest ok

edit: Gosia zdjęcia boskie, Majusia urocza, mamusia także kwitnąco wygląda, widać że wyjazd Wam dobrze służył

no i to na tyle bo moja marudka starsza już woła żeby przyjśc przytulić
i jak ja mam posiedzieć wieczorkiem z Wami?

gosiu hehe, ja chce pierwsza na bb wiedzieć hihi:))) a Majeczka to moja idolka:))

boszze objadłam się kanapkami na noc, przez moja mamę bo mi smaka narobia.

Moje dziecko znowu się na obiady oraziło, jak mnie to stresuje, dobrze, ze chociaż wyniki krwi w normie, to troszkę spokojniejsza jestem. Za to zajadał się ogórkiem małosolnym, nie mogłam go dotknać bo bał się że mu zabiorę hehe. Strasznie nerwowe to moje dziecko się ostatnio zrobiło, ale to ma po mnie,m napewno.

eagle- ja się obudziliśmy to głowa mi pękała hehe

Jaką wsgę łazienkową polecaciwe, myślicie ze taka za 30 zł coś warta??

Ostatnia edycja:
reklama
no ja tez zaczynam podejrzewac ze Gosia z mezem cos kombinuja
kochana kiedy bedziesz miec plany wakacyjne jak ja?;-)
zycze zeby wszystko udalo sie po waszej mysli
zdjecia z uropu rewelacja

eagle oj pysznosci a ty piszesz ze zwyczajne, to ja sie pisze na niezwyczajne menu:-)

zamiast rozwiazywac testy drogowe to u was siedze i czytam

Do góry