reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

kochana Lila baaardzo lubi humus! Ja jej daje jak sami jemy, wtedy nawet troche chlebka z nim zjada. A cytrynke to juz jej dawno daje, potrafi plasterek do sucha wyssac :-) tylko ze ja czesto robie humus bez czosnku, chociaz czosnek tez juz dawalam w obiadkach
No i jest zdrowy dla naszych maluszkow, cieciorka bardzo zalecana!

Yeaaaahhhh :) Dziekuję Ci bałdzo bałdzo:) Dziś na podwieczorek kanapka z hummusem :)
a jak się wypad za dałn tałn udał? Czy ja przeoczyłam może?
a jak Gosia sie miewa wiesz może?
bossshhhh alez ja dociekliwa:)

reklama
zyraffko ten przepis może być robię podobne proporcje tylko do żelatyny z glukozą dodaj 1 lub 2 łyżeczki margaryny takiej do smarowania pieczywa będzie bardziej elastyczna i nie będzie się tak łatwo rwać

kasia możesz zrobić z takimi z paczki ale zawsze smaczniejszy swój ja miałam czekoladowo pomarańczowy ale chyba smaczniejszy byłby ze świeżymi owocami np.truskawkami

Dzień dobry! :)

Ewelinka- Twoje dziewczyny cudowne, torcik wygląda ślicznie i smakowicie!
Koriander-zazroszczę wyjazdu :)
Koriander- wow ale wierszyk masz talent
Kasiek- u nas też krew z buzi 2 razy leciała, tak myslę że od ząbków bo na pewno nic sobie w tym czasie nie zrobił
Izia- u Was też widzę urodzinki udane, torcik się Michasiowi podobał a te prezenty fiu fiu :) hehe kasę wzioł to dobrze się zapowiada hihi
Ola_fasola- no namiocik fajny, a gdzie zdjęcia bo nie widzę?
Asencja-ech nie wątpię że było Ci ciężko z brzuszkiem imprezkę szykować ale jaka nagroda-na pewno było wesoło hihi kieliszek i kluczyki hehe oj pilnuj go pilnuj!
Emalia- przyjmij wyrazy współczucia :(
Perfecta- kursy fajnie się zapowiadają, na pewno będziesz zadowolona!

A my też po urodzinkach, było miło :) 13 dorosłych troje dzieci tylko najbliżsi, tort wyczarowałam sama ale troszkę stresu mnie to kosztowało! na szczęście docenili, wszystko byłoby ok gdyby mały nie zgasił świeczki rączką :) dosłownie sekunda a bąbel jest na palcu :/ młody się wyszalał z kuzynkami i ogólnie było baardzo fajnie :) dotknął różańca ale wzioł do rączki wkrętak hihi :) tatuś zadowolony że będzie miał pomocnika :)
DSC_4178.jpg

NAJLEPSZE ŻYCZENIA DLA : MAŁGOSI, AMELKI, MICHAŁKA I KRYSTIANKA - Z OKAZJI PIERWSZYCH URODZINEK oraz SONI i NATANKA - Z OKAZJI 13 M-CY i OLEŃKI Z OKAZJI I KOMUNII ŚWIĘTEJ!!!

Załączniki

• DSC_4168_ok.jpg
    DSC_4168_ok.jpg
    36,7 KB · Wyświetleń: 54
  • DSC_4203.jpg
    DSC_4203.jpg
    33,6 KB · Wyświetleń: 52
Ostatnia edycja:
dziewczyny, chyba zrobię sama tort, tak mi się te masy spodobały :) a macie jakis przepis na krem na bazie mmasła? bo ze śmietaną odpada przy tej masie cukrowej?

kasiu krem możesz zrobić jaki Ci się tylko podoba, śmietana też może być ale tort musisz z wierzchu posmarować kremem maślanym ja będe robić taki:
1 kostka masła, 1 łyżka cukru pudru, 1 łyżka masy krówkowej, dopiero na ta masę kładziesz tą cukrową zeby się nie rozpuściła.

iza- dziekuję za podpowiedź z masełkiem, napewno dodam.

butterfly piekne zdjęcia, tort wspaniały:) sama zrobiłaś figurki??

Nadika - dobrze,że mi przypomniałaś o dniu ojca! kupię mu czekolade niech sie cieszy!
Ola_fasola - ale Ci się gości zwaliło na ten roczek!bez komentarza! Dobrze,że chociaż w tylu się dobrze bawiliście!
Lena - jak to podwójną ciocią? będą bliźniaki czy kto jeszcze?
Perfecta - ja jestem zamulona taka jakaś od wczoraj, w ogóle wczoraj wieczorem byłą wichura że hej, ratowaliśmy z mężem basen i namioty na dworze..
iza - piękne foty, a tort - bombowy!

u nas ok, mąż pojechał w nocy, ale wróci w środę w nocy już:) Jagoda wczoraj bardzo wyraźnie powiedziała dwa razy "JAGODA" hehe ale nie chciała powtarzać już:( poza tym przyszła zjeżdżalnia i takie namioty co połączone są tunelem, jeszcze ich nie połączyłąm porządnie a Jadźka już przełaziła przez ten tunel hihi, wstawie fotki tego jak znajde aparat

Ostatnia edycja:
dziewczyny, a musze na wierzchu smarować w ogóle kremem przed położeniem cukrowego? bo ja już na skróty chciałam i tylko warstwy chciałam przełożyć a boki i wierzch nie :) i tylko dekorację, ale pewnie to wy macie rację a nie taki laik jak ja :)
tylko ta masą maślaną musisz posmarować. Ja też laik ale troszkę poczytałam o tych tortach

reklama
tak wszystko sama choć miał być inny niż był ale nie umiałam do końca wszystkiego ulepić bo był to mój pierwszy raz tortowy, masę cukrową już robiłam prędzej ale tylko tak aby położyć na cieście a nie lepić.
Kubuś i tygrysek to miały być wyszły jak wyszły, z bliska nie wyglądają ładnie hihi lepiłam je w piątek w nocy żeby jak nie wyjdą mieć jeszcze czas na coś innego :) W środku biszkopt biały i kakaowy, masa z bitej śmietany z brzoskwiniami i dżemem brzoskwiniowym i druga czekoladowa z dżemem z wiśni -na przemian, był pyyyyychaaaaaa :)
wzorowałam się na takim ale akcenty miały być kubusiowepocoyo.jpg

A tu inne inspiracje dla tych co jeszcze urodzinki mają przed sobą:
roary_noCandle_cropped.jpgcake252.jpg2653661559_75f28a33c4.jpgCute baby Elmo two tier baby blue first birthday cake.jpgswinki.jpgguilianna cake.jpgCute first birthday cake with baby in tub and rubber duckies.JPG

Do góry