reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

doczytał to znów na chwilke zaglądnę:-)

Lencja tylko pozazdrościć dziadkowi kondycji, "świetnie" się trzyma

Olavip super że tak gładko i bezboleśnie poszło Wam odcycanie

Izia_tcz miałam sie juz pytac gdzie Ty? ale doczytałam że jednak sie pojawiasz i nigdzie nie znikłaś?

Lena co za komplikacje? mam nadzieję że to związane z terminem operacji a nie pogorszeniem zdrowia Wiki, jak będziesz wiedziała coś więcej to pisz koniecznie
też jestem zdania że dzieciaki szybciej zdrowieją mając mamę czy tatę pod ręką, ale cóż poradzic niektóre szpitale rządzą się swoimi prawami
podziwiam praca, Gaja i jeszcze na studia chcesz iść

Kajdusia dziękuję;-) i za zdjęcie Gosiaczka także, czyżby następczyni Otylli rosła ( czy kogos innego - bo nie orientuje sie w rankingach mistrzów pływackich), w szoku jestem że takie szkraby sobie tak świetnie dają radę od wodą, wielki szacunek dla niej bo ja tak nie potrafię ( wogóle nie potrafie pływać a co dopiero tak nurkować :zawstydzona/y:)
z Piotrusia też pewnie świetny zawodnik, gratulujemy

Koriander bluzka z dekoltem powiadasz? tylko co ja bym niby miała pokazać, te "rodzynki":-D:-D:-D zapytałam go wczoraj czy mam zafarbować włosy na zielono lub różowo żeby zauważył że byłam u fryzjera i wtedy dopiero go olśniło, cudownie:-D:-D
co do fotki to mam tak publicznie wszystkich straszyć???;-) póki co nie ma mi kto zrobić, ale coś pomyślę za chwileczkę

Ewelinka super że imprezka sie udała, czekamy na fotki

reklama
lenko a gdzie po terapii chciałabyś pracować?

u nas w PSOUU po terapii zajęciowej lecz po studium nie studiach pracują terapeuci z osobami dorosłymi niepełnosprawnymi intelektualnie w warsztatach terpaii zajęciowej i do tego nie trzeba studiów, tylko jakiś kurs. Jakie ma się kompetencje po studiach które wybrałas?

Ostatnia edycja:
Lenka trzymam kciuki za Wiki, nie rozumiem tego jak w szpitalu mogą zakazać by rodzica nie było przy dziecku w nocy!!!! niedorzeczne!!!!!
zyraffka to musisz mieć ciekawą i chyba ciężką pracę
kajdusia super fotka
eagle witaj Kochana :)

Wszystkim które pytają o Natanka dziękuję :) Natanek już lepiej, ale chrypę ma cały czas, i czasem ma kaszel ale jeszcze nie wiem czy to w związku z chorobą czy może się zakrztusił czy ślinka nie tam wleciała :) muszę obserwować, a boję się kaszlu bo jak miał zapalenie oskrzeli to w sumie tylko kaszel go męczył i nawet gorączki nie miał.

lena Ja bym wybrała rehabilitację osób z niepełnosprawnością intelektualną. Też się zastanawiam nad jakimiś studiami, właściwie to nad doktoratem, ale nie wiem, jakie miałabym szanse na dostanie się.
Trzymam kciuki za Wikusię.
kajdusia Zdjęcie cudowne!!!!!!!!
ewelinka Cieszę się, że się udała imprezka. My chyba zorganizujemy coś (o ile zorganizujemy) dopiero w drugiej połowie lipca:zawstydzona/y:
koriander W pracy raz lepiej, raz gorzej. Szczerze mówiąc, brakuje mi trochę wolnego czasu z czasu ciąży i mi się po cichu marzy kolejne ciążowe l4;-) Pod koniec roku to przemyślę:-D U nas nic nowego;-) Emilka dalej jest kurdupelkiem:-D, który coraz częściej chodzi na dwóch nóżkach:-)

lenko- jeżeli chodzi o Wikusię, czy zabranianie matce przebywania z dzieckiem jest zgodne z prawami pacjenta?? Ja się nie orientuję w tym ale może warto by było poczytać jakieś przepisy.

ja bardzo bym chciała pójść na jeszcze jedne studia podyplomowe- wspieranie rozwoju i edukacji dzieci z autyzmem. Nie wiem jednak czy dałabym radę, małe dziecko, praca i studia. W prawdzie trwają tylko 2 semestry ale wiadomo, trzeba poswięcić sporo czasu na naukę, zjazdy trzydniowe :(

Ostatnia edycja:
lenko a gdzie po terapii chciałabyś pracować?

u nas w PSOUU po terapii zajęciowej lecz po studium nie studiach pracują terapeuci z osobami dorosłymi niepełnosprawnymi intelektualnie w warsztatach terpaii zajęciowej i do tego nie trzeba studiów, tylko jakiś kurs. Jakie ma się kompetencje po studiach które wybrałas?
Rozmawiałąm właśnie z dyrektorką zespołu placówek reso i poradziłą, że terapia otwiera szersze horyzonty;)

lenko- jeżeli chodzi o Wikusię, czy zabranianie matce przebywania z dzieckiem jest zgodne z prawami pacjenta?? Ja się nie orientuję w tym ale może warto by było poczytać jakieś przepisy.

ja bardzo bym chciała pójść na jeszcze jedne studia podyplomowe- wspieranie rozwoju i edukacji dzieci z autyzmem. Nie wiem jednak czy dałabym radę, małe dziecko, praca i studia. W prawdzie trwają tylko 2 semestry ale wiadomo, trzeba poswięcić sporo czasu na naukę, zjazdy trzydniowe :(
Wiesz co chyba raczej zgodne z prawem, w sumie do konca nie wiem ale kuzynka obeznana!!

Witajcie,

Wszystkiego najlepszego najlepszego dla dzisiejszcyh solenizantów!:)

Lena super że Wiki już po operacji, teraz tylko trzymać kciuki żeby wszystko było dobrze.

U nas dzisiaj radość, bo mała postawiła sama całkiem sporo kroków:) Chyba do roczku jednak będzie chodzić:p
Także najpierw chodzenie a potem zęby.

Wszystkim chorym zdrówka życzymy!!:)

Witajcie,

Wszystkiego najlepszego najlepszego dla dzisiejszcyh solenizantów!:)

Lena super że Wiki już po operacji, teraz tylko trzymać kciuki żeby wszystko było dobrze.

U nas dzisiaj radość, bo mała postawiła sama całkiem sporo kroków:) Chyba do roczku jednak będzie chodzić:p
Także najpierw chodzenie a potem zęby.

Wszystkim chorym zdrówka życzymy!!:)
Kochana chyba źle doczytałaś jest przed operacja!!!
Napisały do mnie operacja kręgosłupa odwołana:(
będą operować biodro!!A kregosłup za 6 m-cy:(

reklama
Kochana chyba źle doczytałaś jest przed operacja!!!
Napisały do mnie operacja kręgosłupa odwołana:(
będą operować biodro!!A kregosłup za 6 m-cy:(

To rzeczywiście coś gdzieś po drodze źle doczytałam:(
To już czeka ponad tydzień kiedy się dla niej miejsce zrobi???? Masakra jakaś:(

Do góry