reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Cześć dziewczyny.
Takie forum to naprawdę wspaniała sprawa. Bardzo mi się podoba jak się wzajemnie wspieracie. Nie wchodziłam od wczorajszego południa i tyle nowych postów, że ciężko mi teraz nadrobić :-):-). Podsyłam Wam link Komu Chłopca, Komu Dziwczynkę ? - widziałyście to kiedyś,
dość ciekawa zabawa. Sprawdzałam na znajomych i rodzinie i faktycznie się sprawdza. Ciekawe ilu z nas się sprawdzi. Powiem szczerze, że traktuję to właśnie jak zabawę bo jest mi obojętna płeć dziecka -najważniejsze żeby było zdrowe.​

Mam jeszcze pytanie czy bierzecie feminatal? W pierwszej ciąży chodziałam do innego lekarza, który nie był zwolennikiem takich suplementów. Brałam tylko folik . Ja też jestem wrogiem sztucznych witamin i teraz inny lekarz przepisał mi właśnie feminatal. Co sądzicie na ten temat.​

Ostatnia edycja:
reklama
gosiu, jacku super ze jestescie, wyspani i w dobrych humorach, tak trzymac!:-D:-D

zdec wyleniu**** sie za wszystkie czasy :tak::tak:

zbik fajnie ze zagladasz;-) ja nie biore jeszcze zadnych preparatow ale jak bede w polsce to kupie cos na pewno, teraz moge juz wszystko jesc wiec wcinam mase owocow, jogurtow i chyba mi niczego nie brakuje. Ja tez nie jestem zwolenniczka suplementow, ale mysle o preparacie na pozniej zawierajacym omega3

agast, kpi wszystko bedzie dobrze :tak:

Cześć dziewczyny.

Takie forum to naprawdę wspaniała sprawa. Bardzo mi się podoba jak się wzajemnie wspieracie. Nie wchodziłam od wczorajszego południa i tyle nowych postów, że ciężko mi teraz nadrobić :-):-). Podsyłam Wam link Komu Chłopca, Komu Dziwczynkę ? - widziałyście to kiedyś,
dość ciekawa zabawa. Sprawdzałam na znajomych i rodzinie i faktycznie się sprawdza. Ciekawe ilu z nas się sprawdzi. Powiem szczerze, że traktuję to właśnie jak zabawę bo jest mi obojętna płeć dziecka -najważniejsze żeby było zdrowe.​

Mam jeszcze pytanie czy bierzecie feminatal? W pierwszej ciąży chodziałam do innego lekarza, który nie był zwolennikiem takich suplementów. Brałam tylko folik . Ja też jestem wrogiem sztucznych witamin i teraz inny lekarz przepisał mi właśnie feminatal. Co sądzicie na ten temat.​

Mi kopm nie chce mnie do tej storny przepuścić - pogadam później z moim specem od spraw technicznych - mężęm... :-)

Ja biorę feminatal, zalecił mi mój lekarz. Myślę, że lepsze są te sztuczne niż żadne a wiemy, że nie jesteśmy w stanie uzupełnić wszystkich potrzeb z samego jedzenia. No chyba, że byłaby to jakaś dieta stworzona przez super specjalistę i ściśle przestrzegana przez ciężarną.
Wiele osób z mojego otoczenia brało ten lek i dzieciaczki urodziły się śliczne i zdrowe ... Więc chyba nie ma powodu do obaw ....

Witam wszystkich, już od rana wrzy na forum;-)

Zdec kochana, super że dzidziuś rośnie bo on najważniejszy w tym wszystkim, ja tez bym się wystraszyła tym krwiakiem ale pocieszające jest to że nie jesteś z tym sama, wiesz że to jest do przejścia, że koleżanki z forum mogą się podzielić doświadczeniem, trzeba się tylko na chwile zatrzymać, odpocząć a wszystko się dobrze ułoży, czego ci życzę:tak:

jeżeli chodzi o witaminy, to ja też biorę feminatal- metafolin, on jest przeznaczony do końca 12 tyg. ciąży, a potem od 13 tygodnia będe kontynuować feminatal-metafolin +DHA(kwasy omega3). W poprzedniej ciąży też brałam te witaminy i jestem do nich przekonana, tylko zażywam na noc bo słyszałam opinie ze przez dzień u niektórych wywołuja nudnosci.

Ostatnia edycja:
Ja sie chyba nie doczekam tej jutrzejszej wizyty, no...:rofl2:

a ja czwartkowej :-D

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!:-)
Ja już wróciłam do domu i teraz do wieczora mam zamiar poświęcać się błogiemu lenistwu przed telewizorem i ewentualnie komputerem:-)

Ja tak codziennie mam od października - polecam :rofl2:

Jak ja się doczekam czwartkowej, to Ty się doczekasz jutrzejszej .... :-). Znajdz zajęcie to szybciej czas minie ...

Na którą idziesz w czwartek? :-)

Witajcie mamusie:-)
ja dopiero wstałam, ale miałam ciężką noc, nie dość,że wiało tak,że uszkodziło nam okno, bo było uchylone i teraz mam okno skręcone na wkręty przez mojego męża,:-( to jeszcze młody wstawał co pół godziny , więc o 4 rano wzięliśmy Go do siebie do łóżka i jak nam się odwdzięczył...zrobił nam siusiu, bo już od dawna śpi bez pieluszki i dziś akurat musiało mu się przytrafić, no ale cóż ma tylko trzy latka;-)
miłego dnia i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! moja dopiero 3 grudnia:-(

reklama
Do góry