reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Gosiu a jajeczniczke robisz z samego zoltka jeszcze czy juz z bialkiem? na masle?
u lekarza spoko, jest jeszcze maly gleboki szmer ale kazala odstawic wszystkie leki i inhalacje, organizm musi sobie z tym sam poradzic
gdyby zaczal bardziej kaszlec albo goraczkowac to jescze raz do nich
lekarza zmienilismy, nie podobalo mi sie ze od 2 miesiecy nie potrafila wyleczyc Jasia, i wreszcie lekarka miala dla nas czas, wysluchala wszystkiego co mialam do powiedzenia, nawet glupot typu co mam dziecku dawac na sniadanie
poprzednia ciagle w drzwiach stala i juz byla jedna noga u drugiego pacjenta

niestety moj maz jest chory, przewlekle, ciagle bolala go noga no i wyszlo co to jest
na razie 3 miesiace zwolnienia zeby podreperowac organizm, potem zobaczymy

jajecznice robię na masełku i daje już całe jajko, nie było reakcji na białko
fajnie, ze w końcu znalazłaś porządnego lekarza
bardzo mi przykro z powodu choroby twojego męża:-( a swoja droga to nie wiem co się teraz dzieje, ze tylu młodych ludzi choruje:-( właśnie muszę mojego pogonić bo już czas na kolejna tomografie:-(

eagle - a jak u was kochana???

reklama
cześć wam :)
Nie nadrobie was ale widzę temat jajek się pojawił... podobno trzeba juz dziecko przyzwyczajać do jedzenia i białka bo szczepionka która jest dawana po roku czasu jest na bazie białka kurzego (mąż był u lekarza z małą więc nie wiem o jaką szczepionkę chodzi a on oczywiście nie pamięta :/). Ale trzeba dawać żeby organizm nie odrzucił szczepionki.

U nas w porządku mała popołudniami ze mną a przed południem do ok 14 z babcią lub tatą więc jakoś dajemy organizacyjnie radę :)

My się pokażemy jako że dawno nas nie bylo :)

_DSC0561.jpg

Ja tylko na chwilkę....U nas też się wyjaśniło...trzydniówka...(chyba) bo narazie Polcię wysypało zwłaszcza na buzi i szyi.....Gorączk nie ma już cały dzień....
Gosiagro - dobrze że i u Was się wyjaśniło.....
klementinka - fajnie, że trafiłaś na porządną lekarkę...U nas to graniczy z cudem....i zdrówka dla męża....
hefi - fajnie Was widzieć, super wyglądacie :-)

Koriander - mocno zaciśnięte kciukasy!!!! MEGA MOCNO!!!!!!

A mam pytanko....Jak rozpoznać różyczkę od trzydniówki.....bo moja "pseudokoleżanka" już zdążyła namieszać mi w głowie że Pola ma jednak różyczkę....a nie trzydniówke....bo jej mała jak miała trzydniówkę to to to tamto śmego owego........wrrrrrrrrr

Ostatnia edycja:
Ja tylko na chwilkę....U nas też się wyjaśniło...trzydniówka...(chyba) bo narazie Polcię wysypało zwłaszcza na buzi i szyi.....Gorączk nie ma już cały dzień....
Gosiagro - dobrze że i u Was się wyjaśniło.....
klementinka - fajnie, że trafiłaś na porządną lekarkę...U nas to graniczy z cudem....i zdrówka dla męża....
hefi - fajnie Was widzieć, super wyglądacie :-)

A mam pytanko....Jak rozpoznać różyczkę od trzydniówki.....bo moja "pseudokoleżanka" już zdążyła namieszać mi w głowie że Pola ma jednak różyczkę....a nie trzydniówke....bo jej mała jak miała trzydniówkę to to to tamto śmego owego........wrrrrrrrrr
Agi - Kochana różyczka to takie plamki czerwone po jakimś czasie zlewające się ze sobą i wyglądające jak czerwona plama na skórze. Zazwyczaj przy różyczce są powiększone węzły chłonne i to bym na twoim miejscu sprawdziła:) Z tyłu za uszkami na karku .

A po jakim czasie schodzą krostki po trzydniówce i czy można kąpać malucha jak są te krostki na ciele???????
Moja ma ewidentnie krostki!!!!!! Ze dwie plamki na czole ale na brzuszku i pleckach krostki....

Dziekuje wam kochane za kazda dobra mysl, juz po operacji rozmawialam z mama, nie bylo komplikacji, lezy juz w domu i dochodzi do siebie. Troche moge odsapnac, chociaz ciezko sie tak o kogos martwic na odleglosc, wolalabym przy niej teraz byc :-(

gosiu, Agi a wiec to jednak trzydniowka;-), u nas krostki zeszly drugiego dnia. Byly tylko na plecach, w pachwinach, i na brzuchu, na poczatku wyrazne kropki- krostki a potem zaczely sie zlewac jakby ze soba az calkowicie zniknely, niczym nie smarowalam i wykapalam Lile w ten dzien

Klementinka u nas jajko w calosci juz od prawie dwoch miesiecy, a wczesniej robilam omleciki lub jajeczniczki z samego zoltka. Jesli dajesz Jasiowi biszkopty to tam tez sa bialka wiec troszke pewnie juz go sprobowal :tak:Obecnie na sniadanie to wszystko byle nie kaszki, zjada jajecznice, paste z wedzonej ryby, chleb z maslem orzechowym, zolty ser, jakies dobre wedliny ale to rzadko uda mi sie dostac, parowki raz w tyg lub rzadziej ale tylko z jednego sprawdzonego zrodla gdzie miesa jest 80%, miseczka jogurtu z owocem - wszystko to zamiennie, a potem przed drzemka cyc ktorego juz od dluzszego czasu probuje wyeliminowac :cool:

Perfeciu ty to sie nasprzatasz odpocznij troszke, nogi do gory, ogorki na oczy, oliwka na dlonie i muzyczka w tle :-) ewentualnie gaworzenie Jasia

MagdaM a u was tez byla trzydniowka ostatnio jak pisalas Kacper mial 39 goraczki..? Zdrowka!

Kajdusia macie juz jakies plany na wakacje ? Wielki buziak dla Malgosi dzis konczy 10 miesiecy :szok::-D

eagle, MIlka, kpi, konniczynka, magdlaena79, co tak przycichlyscie dziewczyny??? avena sie ostatnio odzywala wiec jej sie upiecze :tak:
izia tez cos cicho czy mi umknelo?? Ale dla Michasia jej wielki buziak mimo to

U nas dzis nieziemski upal, pojechalismy z Lila na rowerach do znajomych a potem na bilans ladnie urosla i przytyla, idealnie potroi wage na swoj roczek a moze nawet i troche przekroczy jesli jej apetyt bedzie dopisywal :-)

Ostatnia edycja:
dzieki za pomysly sniadaniowe
musze tez zaczac wprowadzac bialko
Hefi pewnie chodzilo o szczepionke przeciw odrze, rozyczce i swince, juz dzis sie dowiedzialam ze szczepia na roczek
Koriander wlasnie te niemieckie parowy wszystkie maja min. 80% miesa, pewnie dlatego dzieciom mozna je dawac, a jak robisz paste z rybki?
ciesze sie ze mama juz wypoczywa w domu
Gosiu, Agi dobrze ze juz goraczki sie skonczyly, teraz krostki zejda i bedzie super

dzis Jas jadl z nami zupe koperkowa, az uszy mu sie trzesly tak mu smakowalo

Witajcie,

koriander kciuki zaciśnięte!! Doczytałam że dobre wieści:) Super;)

Dobrze że Maji i Polci już lepiej.

Perfecta co do kojca to mamy Berber jest super;) Aktualnie często stoi na dworze:)

magda_m ach te choróska się was czepiły:((((( zdrówka dla dzieciaczków:)

hefi a co pracujesz gdzieś? Super wyglądacie:) I jak mała już stabilnie stoi:)

Klementinka u nas zupa koperkowa to hicior:)

reklama
Do góry