reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
zdec - Kochana trudno znaleźć słowa aby choć troszkę Cie pocieszyć....Nie wyobrażam nawet sobie abym musiała patrzeć na takie cierpienie mojej babci i mam nadzieję że nigdy nie będę musiała....Napiszę jedynie Kochana że masz w nas wsparcie i jeśli będzie Ci źle i będziesz chciała się wyżalić to pisz a my Cie utulimy chociaż wirtualnie i postaramy się znaleźć słowa aby Cię choć troszkę pocieszyć....Mam nadzieję że Natalka doda Ci sił, bo masz cudowną córeczkę!
kasiuj, lenka - zdrówka dla maluszków i oby skończyło sie tylko na katarku!!! Buziaki dla Filipka i Gai!
kasiaj - a planujesz jakąs drastyczną zmianę image....Ja uwielbiam miec czekoladę na włosach chociaż od jakiegoś czasu nosze blond....Ale pewnie będzie tak tylko do lata i na jesień dam włosom troszke odpocząć od tego rozjaśniania....Koniecznie "pokaż nam się" po powrocie!!!! :-)

Pola padła wczoraj już 20.20 i wstała 7.15 zjadła ale juz spać nie chciała mała zaraza....teraz bawi sie dziadkami a ja mam czas na BB...i może jakąś poranna kawusię bo mega chlapa za oknem....Leje i ponuro że tylko siedzieć w domu....A my dzis jedziemy na mega shopping bo wysyłam kurierem paczkę do Pawła...bo sie nie zabiorę z jedna walizką....Cały karton ciuszków dla Poli, lekarstwa dla niej i dla nas, kaszki dla małej, karton mleka, obiadki deserki i inne jakies pierdoły....Kurier kosztuje 15 funtów a na samym bebiko zaoszczedzimy 100 zł bo u nas w Rossmanie bebiko kosztuje 12 zł a w Anglii pudełko bebiko w polskim sklepie 4,5 funta....nieźle co? Wiec dziadek zasponsorował małej paczkę żywnościową hihihihihi to juz w ogóle nam sie opłaca....;-)
Idę po kawę....

Dzis to byl koszmar.
Córka zasnęła o 22, ale o 22:45 zaczeła stękać a potem rozkręciła sie na maksa. W końcu ją wzięłam i zaczęłam przytulać. Widać było, że pada jej głowa na moje ramie i ze chce spac, ale co ją odkładałam do łóżeczka to RYK! i tak przez godzine, az w koncu wlozylam jado lozeczka i zapalilam swiatko, zeby nas widziala, ale ona caly czas ryk..... az w koncu Tesciowa nie wytrzymala w drugim pokoju

(ma 70 lat) i przyszla uspic wnuczke... Jak wparowala to nie moglam jej zatrzymac, bo tlumaczylam jej ze przez godzine ja tulilam i nic to nie dalo, i ze teraz jak padnie to dlatego ze sie zmeczyla.
Ale Tesciowa szybko wziela core i zaczela kolysac.
Wyszlam.
Wrocilam a cora spala - chwile bo za 2 minuty znowu ryk.
Tesciowa wrocila.
Znowu ja uspila i wyszla.
Potem znowu Cora ryk wiec ja wstalam zeby Tesciowa mi sie juz do pokoju nie wtryniala.
Mala zasnela przed 2:00.
Pobudeczka o 4 i znow nie chciala spac. Dalam ją mezowi i poszlam spac do drugiego pokoju.
Pobudka o 6:20 i pospala jeszcze do 7:30.

Mam dziwne mysli.
Mysle zeby wziąść co potrzebne i pojechac gdzies... gdzies na kilka dni. Bez slowa.

Hej!
Katarzyna- zostan przy blondzie:))) Ja juz nigdy nie rzefarbuje na ciemno. Na początku ciąży cos mi odbiło i potem przez wiele miesięcy walczyłam zeby byc znowu blondi :))

Lena- zdrówka dla Gai!!

Agi- wow!! Super zakupy przed Wami:)) A wydawało mi się ze w Anglii rzeczy dla dzieci są tańsze...

Aisa- powiedz mi proszę ile Ty masz lat i czy na prawde decydując się na dziecko nie liczyłaś się z tym ze łatwo nie bedzie?? Kazda z nas ma czasem takie nocki i to jest normalne!!!!! Przepraszam, ale Ty chyba widzisz tylko czubek swojego nosa i najwazniejsze dla Ciebie jest zeby sie wyspac. Czy zastanowiłaś się dlaczego dziecko płacze? Posmaruj dziąsla zelem, daj czopek na uspokojenie, kropelki itp. Po za tym dzieci wyczuwają nastroje mamy i jeśli nie bedziesz w zgodzie ze sobą to Basia nie bedzie spokojna. Wiem co mowie..

Agast - rzeczy sa tańsze i to dużo zwłaszcza ubranka....ale ja w Polsce kupuję polskie produkty....typu kaszki, mleko bebiko i produkty bobovity i gerbera....które mogę dostać tylko w polskim sklepie...więc rozumiesz jakie są ceny w polskich sklepach.... :-)....Bo jeśli chciałabym jej kupić słoiczek w angielskim sklepie to kosztuje mniej wiecej tyle samo o ile nie mniej....ale Poli smakuja obiadki bobovity a cielęcinka z gerbera...to już w ogóle....
Aisa - podpisuję się pod tym co napisała Agast obiema rękoma!!!!

dzien doberek,

Majusia zaczęła dziś dzień o 5:40 a skoro Majusia to i mamusia:eek::eek: i teraz padła w końcu i śpi:-D

zdec - przytulam mocno w tych ciężkich chwilach!

Agi - udanego megaaa shopingu:-D:-D

agast - no właśnie a propo koloru twoich włosów to w avatarze masz ciemne, a aktualne rzeczywiście blond, a ja znowu nie wyobrażam sobie siebie jako blondynki:rofl2:

Klementinka - jak się Jasiek czuje?

Sto lat dla Krzysia i Kacperka!!!!!!:-):-):-)

Agi- juz rozumiem:) Ja się kiedyś nawet na 1 dzien wybralam do Londynu na wyprzedaze i obkupilam Hanie i siebie ze hoho:))

Gosia- no tak, bo avatar z czasów ciążowych jak widac :))) Bede musiała go zmienic...

Gosia przypomniała mi o solenizantach dzisiejszych:

Kacperku, Krzysiu
100 lat, 100lat!!!
Najlepsze życzonka
zdrówka, radości
i uśmiechu na twarzy
każdego dnia
Rośnijcie zdrowo chłopaki!!!!

reklama
Do góry