reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Ja mieszkam na Żelaznej, niedaleko Grabiszyńskiej. Mam z pracy abonament z Medicover, ale zdecydowałam się jednak chodzić prywatnie do doktora Kłóska, na glinianej, narazie jestem zadowolona, szkoda tylko, że jest drogi, ale szybko zlecil mi badania i się okazalo ze mam za gęstą krew (byłam Honorowym Krwiodawca) i to mogło być przyczyną mojego niedawnego poronienia. Biore accard oraz robią sobie zastrzyki w brzuch:szok:, mam nadzieję ,że pomoże!!

Zaraz sprawdze gdzie jest Twkja ulica.
Ja dzis wlasnie robilam wiele badan w labie. Wyniki w czwartek. Strasnzie drogo. Zaplacilam prawie 300zl. Mam nadzieje,ze te badania byly jednymi z najdrozszych podczas ciazy. Nie mam jeszcze ubezpiecznia bo niedawo wrocila do kracju zza oceanu. Przykro mi z powodu bombardownaia brzuszka zastrzykami ale skoro maja pomoc to oczywiscie nie zastanawialabym sie chwili. Jak mdlosci? Ja nic nie czuje oprocz malego zmeczenia i nabrzmialych piersi. Oby tak dalej. Milego dnia!

reklama
Dziękuję Kochana :-)

Dziwnie tam podchodzą do ciąży... a jak w ogóle wygląda tam poród? Rodziłaś tam czy w Polsce?

Rodzilam w Londynie.Prawde mowiac nie mialam co narzekac.Co prawda bylam bardzo zdziwiona ze cala ciaze prowadzila polozna ale tutaj to normalne.Nawet porod odbierala polozna.Podczas ciazy nie bylam ani raz badana ginekologicznie:szok:Gdybym nie miala znajomej pani ginekolog pewnie bym sie zamartwiala.Kolejne zdziwienie bylo juz po porodzie.Urodzilam przed polnoca a o 8 rano moglam juz isc do domu z dzieckiem:-p.Czekalam tylko na lekarza az zbada mnie i Dominika i juz o 12 w poludnie bylismy w domu:tak:.Teraz takze bede rodzic w tym samym szpitalu wiec wiem czego moge sie spodziewac:-D

Ania jeśli potrzebujesz tego zwolnienia, bo masz męczącą pracę, to odpoczywaj i leniuchuuj. Ja osobiście wolę być "na chodzie", bo wtedy mniej się człowiek nad sobą rozczula.
Kama kurcze strasznie szybko wypuszczają, ja urodziłam o 5, ale nie wyobrażam sobie, żebym mogła iść w tym samym dniu do domu, nie byłam w stanie. No i co z żółtaczkami robią?
U mnie mdłości niet (podobno na mdłości dobrze jest popić rano łyka niegazowanej wody i nie wstawać od razu nagle, ale można sobie tak doradzać, każdy organizm inaczej reaguje na ciążę i różne specyfiki. Ja za to ciągle brzuch czuję (ale to na szczęście nie boli). Piersi mnie nie bolą i nie pamiętam jakiegoś większego bólu z poprzedniej ciąży. Mamo Mikołaja ja też miałam mało mleczka, mimo, że piersi mam spore, ale walczyłam ostro o pokarm i wywalczyłam 1,5 roku karmienia synusia.

Ostatnia edycja:
Rodzilam w Londynie.Prawde mowiac nie mialam co narzekac.Co prawda bylam bardzo zdziwiona ze cala ciaze prowadzila polozna ale tutaj to normalne.Nawet porod odbierala polozna.Podczas ciazy nie bylam ani raz badana ginekologicznie:szok:Gdybym nie miala znajomej pani ginekolog pewnie bym sie zamartwiala.Kolejne zdziwienie bylo juz po porodzie.Urodzilam przed polnoca a o 8 rano moglam juz isc do domu z dzieckiem:-p.Czekalam tylko na lekarza az zbada mnie i Dominika i juz o 12 w poludnie bylismy w domu:tak:.Teraz takze bede rodzic w tym samym szpitalu wiec wiem czego moge sie spodziewac:-D

No to rzeczywiście szybko się pozbywają, hehe

Dobrze, że chociaż poród przyjmują w szpitalu, hahaha

witam . ja zaraz biegnę po wynik bety aż cała chodzę w nerwach , mdli mnie tylko nie wiem czy z nerwów czy dzidzia dokucza.
kasiulka - sto lat, sto lat i wszystkiego najjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj!!!!!!!

reklama
witajcie nowe mamusie duuuuzo was ja juz tez niewiem kto jest kto ha ha:-):-):-D

KAMA83 witaj w klubie masz taka sama historie jak ja w Holandi badan nie ma porod i do domu wynocha ja sie strasznie boje ale mam nadzieje ze bedzie ok wszystkie znajome ktore tu rodzily sa zadowolone ze super opieka a ze badan nie ma....to ja sie ciesze bo nie lubie:no::zawstydzona/y:

Do góry