reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
oczywiście wszystkiego najlepszego dla wczorajszych solenizantów bo wczoraj rano zapomniałam a wieczorem syn z kolegą okupowali kompy no i dzisiejszego rodzynka emilki
ewuś widzę że masz inne podejście do tego gratuluję:yes:
widzę że powrócił temat imion dla dzieciaczków u mnie w domu dzisiaj zagęszczenie Michałów:-D

Ostatnia edycja:
to juz jestem z powrotem, zakupy zrobione i zapasy jedzeniowe uzupełnione;-)
Tomuś oczywiście bardzo pomocny przy tym był i grzecznie spał w wózeczku a mama mogła buszować po sklepie
teraz znów kima, pewnie niedługo wstanie na jedzenie a potem na 13 na szczepienie, hmmm....ciekawe ile ten mój smok waży?:dry:

ewuś dobre podejście do M., a co do Szymonka to dokładnie on napewno chce Ci pomoc w porządkach i w szufladach poukładać po swojemu:-)

konniczynka wszystkiego najlepszego dla Emilki i duże buziaki
a080.gif

BButerfly oj a u nas wręcz przeciwnie pies jest super bo pozwala sie za futro ciągnąć ( tylko mama przerywa taką fajną zabawę) a najlepsze jest jak oblizuje łapki małemu a ten się wtedy chichra na całego
anecznik udanych zakupów "pół ferie" nonon:-D
Perfecta a jak dziś samopoczucie? ja ostatnio zauważyłam że ja to zależnie od pogody jak jest ok i świeci słoneczko to super ,a jak tylko jest brzydko, pada to i nastrój do d... ech...niech ta wiosna zawita juz na dobre

coś miałam jeszcze napisać, ale nabyta skleroza nie pozwala, jak sobie przypomnę to wrocę...:-)

Ostatnia edycja:
Dzien dobry :)

ewus widze ze jak zwykle przekrecilam twojego posta, ach skoro to jego problem to co innego. Ja i tak mysle ze on jest na poziomie rozwoju emocjonalnego nastolatka i musi troche dojrzec do wielkich wyznac typu Kocham cie. Ja tam wierze ze zycie ci sie pieknie ulozy, juz i tak masz dwoch mega zaje**fajnych facetow przy sobie :)) A o mature to sie chyba nie musimy martwic, jak tam korki z matmy?

konniczynka fajne takie duze wargi, na botoxie mozna zaoszczedzic :-p STO LAT DLA EMILKI!!!

eagle tez jestem ciekawa ile Tomus wazy mam nadzieje ze bedzie bezbolesnie dzisiaj :)

Perfecta a co ty z serduchem masz? mam nadzieje ze wszystko jednak ok moze to przez stres poswiateczny? czlowiek zyl na pelnych obrotach a teraz organizm musie troche oddechu zlapac i od czasu do czasu daje o sobie znac

Ostatnia edycja:
Są takie dni kiedy mam dosyć.... Dziś jest chyba taki dzień.... Nie chce mi się, nie moge, nie mam żadnej przyjemności z patrzenia na moją córkę... Myśle tylko: za jakie grzechy mnie to spotkało... kiedy ten koszmar się skończy...

Dzień jeszcze nie jest zły, Basia je, bawi się, śpi, je, bawi się, śpi.... ale wieczorem przychodzi koszmar. Nie chce jeść, marudzi i ciągle wczołguje sie na mnie. Kiedy jest obok tata, Babcia, Dziadek, Ona ciągle chce być ze mną. Stęka, jęczy, sapie... a kiedy przychodzi moment usypiania jest jeszcze gorzej.... Już chyba wszystkie sposoby zostały użyte az w koncu oboje padamy z Mężem i zostawiamy ją w łóżeczku - niech beczy - my juz nie mamy siły.

Noc - jak to noc - czasem lepiej caszem gorzej. Dzis bylo gorzej. Dostala jesc o 2, potem o 4:30 - i zamiast spac to beczy i wciąż na mnie wchodzi (wyjelismy ja z lozeczka bo beczała). W koncu po wielu, wielu przekleństwach w mojej głowie poszłam spac do drugiego pokoju i zostawiłam ją z mężem. Mąż mówił ze Ona myslala ze jestem pod kołdrą i wciąż macała i wchodziła na kołdre.... Czego Ona ode mnie chce? Przecież dałam jej jeść....

Dzis mielismy isc na imieniny ale chyba zostawie ja z Dziadkami w domu.

Witam mamusie,
ewus2090 - współczuje faceta i tych słów. Po prostu bym my coś zrobiła.
katarzynajanicka - gratuluje ząbka. Ja widziałam klub myszki miki na youtubie.
ewus - od dzisiaj tez zaczełam nauke koci, koci :) U nas nauka "pa, pa" na razie tez bez rezultatów :)
Lencja - dzieki wielkie za filmiki :) Na spokojnie się pobawimy :)
aisa80 - pierwszy raz widze Twojego posta, ale nie za bardzo Ciebie rozumiem. Po przeczytaniu go (takie moje odczucie) wydaje mi się, że bycie mamą traktujesz jako karę, a swoje dziecko jako zło konieczne, które trzeba odbebnić (dać jeść, połorzyć spać, zmienić pieluche i powinno lerzeć cicho).
Może to tylko moje odczucie, a chciałaś przekazać tym postem co innego, ale po prostu nie umiem zrozumieć podejscia i na Twoje pytanie odpisałabym : ona chce troche miłości, przytulenia, kołysania, ciepłych słów, żeby mama nie była zdenerwowana.

Tak w ogóle to jestem troszeczke zdenerwowana, bo okres po prostu mi wcięło - to już 48 dni bez okresu. Robiłam sobie testy (ostatni jakieś 1,5 tyg. temu) i nic. Szczególnie, że my się staramy o drugie, wiec tym bardziej nerwowo :) No, ale postanowiłam się nie nastawiać, tylko czekam na rozwój sytuacji :)

Wszystkiego naj naj naj dla dzisiejszych solenizantów!

Ostatnia edycja:
asia-dziecko nie potrzebuje tylko jeść żeby było szczęśliwe najbardziej potrzebuje ciebie i twojej miłośći do niego:confused:
bbutterfly-ja ma różne koraliki w mak też kupiłam jakieś teraz znalazłam fajną stronke sa jeszcze tansze niz w mak to jest chicochica ja kupuje tylko srebrne ale te droższe niczym się nie różnią od tych innych srebrnych płaci się za firme i reklame

Moja odkad się nauczyła robic papa cały czas sie popisuje i robi umie też brawo:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Są takie dni kiedy mam dosyć.... Dziś jest chyba taki dzień.... Nie chce mi się, nie moge, nie mam żadnej przyjemności z patrzenia na moją córkę... Myśle tylko: za jakie grzechy mnie to spotkało... kiedy ten koszmar się skończy...

Dzień jeszcze nie jest zły, Basia je, bawi się, śpi, je, bawi się, śpi.... ale wieczorem przychodzi koszmar. Nie chce jeść, marudzi i ciągle wczołguje sie na mnie. Kiedy jest obok tata, Babcia, Dziadek, Ona ciągle chce być ze mną. Stęka, jęczy, sapie... a kiedy przychodzi moment usypiania jest jeszcze gorzej.... Już chyba wszystkie sposoby zostały użyte az w koncu oboje padamy z Mężem i zostawiamy ją w łóżeczku - niech beczy - my juz nie mamy siły.

Noc - jak to noc - czasem lepiej caszem gorzej. Dzis bylo gorzej. Dostala jesc o 2, potem o 4:30 - i zamiast spac to beczy i wciąż na mnie wchodzi (wyjelismy ja z lozeczka bo beczała). W koncu po wielu, wielu przekleństwach w mojej głowie poszłam spac do drugiego pokoju i zostawiłam ją z mężem. Mąż mówił ze Ona myslala ze jestem pod kołdrą i wciąż macała i wchodziła na kołdre.... Czego Ona ode mnie chce? Przecież dałam jej jeść....

Dzis mielismy isc na imieniny ale chyba zostawie ja z Dziadkami w domu.
polecam wizyte u specjalisty (psychologa) mysle ze odpowie na twoje pytania

Do góry