No i skasowało mi ...........wrrrrr
jeszcze raz
Avenka - podstawowy przepis na rosołek chiński
1,5 litra bulionu drobiowego
2-3 papryczki chili drobno pokrojone w kosteczkę
5-7 cm korzeń imbiru pokrojony w cieniutkie plasterki
1-2 - posiekane trawy cytrynowe( mozna posiekać lub wrzucić w całości i przed podaniem wyjąć.tylko środek żdzbła trawy się wrzuca do zupy , łatwo go znaleść bo jest miękki )
2-5 łyżek sosu sojowego (doprawiamy do smaku jak już zupka będzie gotowa)
garść posiekanej natki kolendry (przed samym podaniem zupy wrzucamy)
Łatwo przygotować ponieważ wrzucasz do bulionu imbir chili i trawę cytrynową
Aha zamiast trawy cytrynowej można dodać skórkę z połowy limonki startą , ona odda cytrynowy aromat
Zagotować należy składniki wyżej , doprawić do smaku sosami pogotować z 5 minutek potem można wrzucić makaron ryzowy , sojowy lub pierożki won ton i pogotowac kilka chwil (3 minuty do 4 ) na wolnym ogniu az zmięknie makaron.
Przed podaniem dodajemy dymkę i kolendrę i jemy
Można alternatywnie dodać do zupy mleczko lub smietanke kokosową -- pyycha ja uwielbiam z mlekiem kokosowym
i jak już zupka jest na talerzu skrapiam sobie odrobiną cytryny
jeszcze raz
Avenka - podstawowy przepis na rosołek chiński
1,5 litra bulionu drobiowego
2-3 papryczki chili drobno pokrojone w kosteczkę
5-7 cm korzeń imbiru pokrojony w cieniutkie plasterki
1-2 - posiekane trawy cytrynowe( mozna posiekać lub wrzucić w całości i przed podaniem wyjąć.tylko środek żdzbła trawy się wrzuca do zupy , łatwo go znaleść bo jest miękki )
2-5 łyżek sosu sojowego (doprawiamy do smaku jak już zupka będzie gotowa)
garść posiekanej natki kolendry (przed samym podaniem zupy wrzucamy)
Łatwo przygotować ponieważ wrzucasz do bulionu imbir chili i trawę cytrynową
Aha zamiast trawy cytrynowej można dodać skórkę z połowy limonki startą , ona odda cytrynowy aromat
Zagotować należy składniki wyżej , doprawić do smaku sosami pogotować z 5 minutek potem można wrzucić makaron ryzowy , sojowy lub pierożki won ton i pogotowac kilka chwil (3 minuty do 4 ) na wolnym ogniu az zmięknie makaron.
Przed podaniem dodajemy dymkę i kolendrę i jemy
Można alternatywnie dodać do zupy mleczko lub smietanke kokosową -- pyycha ja uwielbiam z mlekiem kokosowym
i jak już zupka jest na talerzu skrapiam sobie odrobiną cytryny