reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Dziś dzień pełen pracy, jeszcze tylko porządek w dużym pokoju, sałatka i sernik i będzie finito :-D Zazdroszczę Wam tych choinek, u mnie pułki co to nawet nie byłoby jej gdzie postawić:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Mój Kamil chyba faktycznie pominie lub odłoży na później etap przewracania się na brzuch i na odwrót, coraz dłużej siedzi i sam już coraz lepiej potrafi odzyskać równowagę :-) a kiedy się przewróci (nie zawsze uda mi się złapać :zawstydzona/y:) to jest śmiech, a czasem wydaje się że nawet nie zauważył :-)

Dziewczyny ja uciekam, dziś "Szklana pułapka" wcześnie w tym roku, no ale tradycji musi stać się zadość i trzeba świątecznie obejrzeć :-D

Acha kupiłam dziś sobie budyń :-) wiem to nic wielkiego ale ja lubię budynie a białą czekoladę uwielbiam. Ten jest połączeniem :-) budyń śmietankowy z białą czekoladą, mmmhhhh dobry polecam :-)

Właśnie usłyszałam że uroczyste otwarcie stadionu narodowego będzie kosztować 10 ml. Ich chyba poj......ło, ciągle gadają o dziurze w budżecie, wat podnoszą a tu tyle kasy chcą w błoto wyrzucić, porażka.

Spokojnej nocy kobitki :-D

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny widze że dopatrzyłyście nowy temat..
to moja współmoderatorka go przeniosła , nie wiedząc o tym że miał zostać na miejscu gdzie moderujemy..
mam nadzieję że tdo jutra wszystko wróci do normy..
ew wasza moderatorka jeśli może przesłać ten temat spowrotem na "mamuskowo" byłoby miło;-)

Gosiagro - fajnie że rozwiązała się sprawa wigilii, faktycznie dla Mai to może za dużo wrażeń na raz, ja dzisiaj miałam ubierać choinkę ale niestety się ie wyrobiłam

Nadika - sto lat dla maluszka

Kasiek
- ale przystojniaczek Ci rośnie, no no

Ewela
- Dżinks jakie ma królestwo fajne i jak siedzi!!!!!

Liliti
- Igula w 24 dni 730gram ale wydaje mi się że była źle zważona i obstawiałabym troszkę mniej

Ewuś
- ojjjj to nieciekawie, dużo zdrówka dla Was

kalwa - jak tam fryzjer??Zdrówka dla małej

agast
- Gratulujemy siadu!!!!Igula akrobatka też z klęczków próbuje siadać, ale jeszcze nie do końca jej wychodzi

A ja dzisiaj ostatni dzień w domku, i jutro do pracy:-( :-( :-( Smutno mi że zostawiam Igulkę:-(

ewus - dużo zdrówka dla chłopców i Ciebie, mam nadzieję że na świeta będziecie w domu!
kasia - ale fajne prezenty dla Fifiego :)
agast - gratulacje dla Jagódki!
anecznik widzę że u Ciebie dziś pracowity dzień, mój Natan jak siedzi i zdarzy mu się przewrócić to różnie reaguje, jak spadnie na boczek to jest ok, ale dzisiaj poleciał do przodu i buzią zarył w kocyk to się przestraszył i się rozpłakał
avena powodzenia jutro w pracy!!!! oczywiście również powodzenia dla Igulki, na szczęście dzieci chyba łatwiej znoszą taką rozłakę niż mamy, dacie radę!

Nawet jak tak mało piszecie to ciężko was nadrobić, jak już się z wami nie jest cały dzień:(
Jestem padnięta, a jutro podudka o 5, także uciekam:)

Życzę wszystkim chorowitkom zdrówka;)
Jutro mam w pracy Wigilię, trzymajcie kciuki żeby fajne prezenty dali (tzn wysokie bony):)))) 1
Hahahahha:)

Jak tak czytam wasze posty o wracanie do pracy to się zastanawiam czy ja nie jestem wyrodna matka?? W sumie uwielbiam chodzić do pracy, wiem że tracę tylko rano kilka godzin kiedy mała się bawi, potem spacer i jeszcze chwilę zabawy:) Za to jak wracam to bawię się z nią 3-4 godziny i mam mnóstwo energii i cierpliwości:) A wiem że mała ma dobrą opiekę, dlatego jestem spokojniejsza;)

Ostatnia edycja:
wrrr... właśnie mi całego posta wcięło!!!!

Acha kupiłam dziś sobie budyń :-) wiem to nic wielkiego ale ja lubię budynie a białą czekoladę uwielbiam. Ten jest połączeniem :-) budyń śmietankowy z białą czekoladą, mmmhhhh dobry polecam :-)

Oj żebyś Ty wiedziała Kochana jak ja marzę o zjedzeniu budyniu!!! A póki co potrawa zakazana na równi z białą czekoladą, o której piszesz..
No ale już niedługo.. bo w wigilijny wieczór i pierwszy dzień świąt robię sobie przerwę. Nelcia dostanie rozmrożone mleczko. A ja już sobie robię na ten czas zapasy, kupiłam 2 l mleka, kakao, serek wiejski, budyń gdzień mam zachomikowany z dobrych starych czasów. Mój W. się ze mnie śmieje, że będę same mleczne potrawy jadła.:-)

Anecznik - ale się uśmiałam z tej zgodności charakterów.. Kto wie czy się kiedyś nie poznają te nasze maluchy. Życie bywa zaskakujące :)

Dziękuję Wam wszystkim za słowa wsparcie jeśli o rozwój Kornelci idzie.
Kochane jesteście
:tak:
Liliti - fajna ta strona, która poleciłaś, wynika z niej, że większość czerwcowych maluchów rozwija się w tempie ekspresowym i tym samym czasem wywołuje zaniepokojenie pozostałych mam :)
A co do przybierania na wadze to chyba teraz po prostu idzie to wolniej, Nelcia przybrała od połowy października do początku grudnia niecałe 600 gram

Ja po kolejnym dniu w pracy, dziś już było łatwiej, Pewnie bym powoli weszła w rytm pracy ale tu na horyzoncie już święta i trochę wolnego :) Więc jest to taka malutka rozgrzewka, przydatna by potem po nowym roku było łatwiej.

Ewuś - kochana trzymam za Was kciuki aby zdrówko szybko się poprawiło i abyście wrócili na święta do domku!
jmh fnvbk.mfff xc c l/
Witaj Filipku, jak zdrówko Twoje i mamusi?

Ita - Kochana ja to już w pracy byłam jak ty tu koleżanki forumowe o spanie lub sprzątanie podejrzewałaś :) Czy dobrze doczytałam, że nie spędzacie w domu nocki bo nie możecie? Co się dzieje?

Kajdusia - a pomyśl sobie jak tu ogarnąć przygotowania w połączeniu z pracą?;-)

I więcej już nie nadrobię ale czas się za jakieś świąteczne przygotowania zabrać.. Choćby część wieczoru na prace domowe wykorzystam...
Dobrej nocy!

Zdec - moja też będzie w dobrych rękach i ja też lubię swoja pracę, ale tak mi jakoś smutno:( No i ja powinnam choć część dni być w pracy 8:15-18:15

Moje dziecię dziś pierwszy raz usiadło... wprawdzie w leżaczku ale to i tak wielki postęp jak na mojego leniuszka ;)

Copy of DSC07317.jpgCopy of DSC07314.jpg

Miłych snów ciocie!!!

reklama
Oczywiscie :) Jestem bardzo młodą i niedoświadczoną mamą mam dopiero 20 lat ale strasznie kocham moją małą córeczkę i chce dla niej wszystkiego co najlepsze dlatego zalogowałam sie na tym portalu żeby dowiedzieć się jak należycie opiekować się moim maleństwem abyśmy mogły szczerze cieszyć się sobą nawzajem :)

Do góry