reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Lena- wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy. Oby Wam zawsze towarzyszyła taka chuć :-D:-D
Hefi- dla Ciebie spóźnione, ale najszczersze... :tak:
U nas ze zdrowiem nadal tak se.... w nocy się duszę strasznie, nawet od tych ataków kaszlu dostaje odruch wymiotny i wczoraj zwymiotowałam ... śpię w salonie, bo tyle hałasu narobię od tego kaszlu, że Gośkę budzę...chociaż ona i tak budzi się co godzinę, wrrrr....
Też macie tyle roboty przed świętami??? Jak to ogarnąć?...

reklama
Dziś dzień w kuchni :-) Pierogi, ciasto na pierniczki, ciasteczka, obiadki na 2 dni...A także przed kompem, bo kalendarz muszę dokończyć i zdjęcia przygotować do wydruku.
Od rana mam dobry humor, bo słoneczko świeci:-) A brat mi takiego maila podesłał, że sama nie wiedziałam, jak na niego zareagować:shocked2: Ale mój wrodzony optymizm podpowiada, że te informacje nie będą mi potrzebne i nawet nie otworzyłam załączników :-)
I się dziś wyspałam. O 5 karmienie, potem położyłam się i o 9.30 wstałam. (a zazwyczaj o 7.30 Emilka już marudzi) Mała się bawiła w łóżeczku.:szok: Potem poranne "wietrzenie pupy" (i wieeeelka kupa na przewijaku- prawie cała rolka papieru poszła na uprzątnięcie :-D chyba 4 razy myślałam, że to koniec, pupę umyłam i posprzątałam, a za chwilę znowu kupa szła :-D) i mała dopiero o 11ej zechciała zjeść śniadanko z cyca i położyć się spać:szok:
Hefi Spóźnione, ale najserdeczniejsze życzenia wszystkiego najlepszego!!!!!!!! i udanej podróży. U mnie to nawet na 2 dni do rodziców jest wielka wyprawa z tobołami:dry:
U moich rodziców zawsze choinka jest ubierana w Wigilię. Tata zakłada lampki, a ja z mamą bąbki i łańcuchy.

Niestety nic nie dostałam:(
Z pampersów niby że wysłane i proszą o ich ocenę. Niby jak mam to zrobić.
U mnie z ubieraniem choinki dokładnie tak samo jest:-)
Ja też dostałam maila z prośbą o ocenę, a pampersy nie przyszły. Odpisałam na maila, że nie dostałam przesyłki i w ciągu tygodnia nagle się odnalazła w mojej skrzynce:-)
Lencja Ech, nie zamartwiaj się tak, Nelcia na pewno nadrobi z nawiązką "zaległości":tak:
Zdec Kolejna 5 z koła zdobyta?
Kajdusia Wracaj szybciutko do zdrówka. Roboty u mnie też jest mnóstwo przed świętami:-(
Asnecja Jak wasze staranka?
Lena Kolejnych tak gorących lat z mężem, jak ten pierwszy rok :-)

A tu moja łobuziara, która lubi znęcać się nad zabawkami ;-)
Zobacz załącznik 310490

Ostatnia edycja:
Majusia zaczyna powoli raczkować:szok: na razie to jednak chyba bardziej pełzanie do przodu przypomina:-D dziś bawiła się zabawka w pewnym momencie szurnęła nią i za chwile już przy niej była:szok:

Lena - tort śliczny, wszystkiego najlepszego!!!

Ewa - gratki dla Karolki:-), moja jeszcze sama nie siada

Lencja - myślę, że dziewczyny ci już dużo o obracaniu się napisały, mała pewnie postanowiła ten etap pominąć;-)

ita - ty tak długo pracujesz? super pewnie usłyszeć słowo mama:tak: Maja kiedyś tam powiedziała, ale czekam na takie bardziej świadome:cool2:

hefi - a wy się jeszcze z tymi torbami w samochodzie zmieścicie:-);-)

agi - chciałabym posłuchać tego skrzeku:-p :-):-)

kajdusia - luu, to strasznie cie widzę meczy:-(, dużo zdrówka!

konniczynka
- ślicznie twoja córeczka siedzi:)

Ostatnia edycja:
WITAM SIE
ktos mi dziecie podmienil-przyznac sie ktora?! od rana spala uwaga 15min i za nic nie daje sie polozyc, marudna ze hej -teraz walczy z dywanem:eek: siwateczny nastruj jakos mnie opuszcza...nie pamietam kiedy bylam taka wykonczona, to chyba przez ta monotonie ost tygodnie to nic tylko pranie, sprzatatanie, pranie, zuza, pranie, kurka ja nie wiem jedno sciagne drugie zakladam na suszarki a mam ich 2 masakra skad tyle togo sama nie wiem..:no:
no dobra konic marudzenia

lencja-nie martw sie, mala jeszcze zacznie szalec i robic przwroty i wygibasy i co nietylko a wszystko to pewnie w najmniej spodziewanym momencie:tak:
lena-wszystkiego najlepszego! tort wyglada apetycznie-swoja droga gdzie ty znajdujesz tyle energi na to wszystko:confused::confused: przeslij tu troche..please :-)
hefi-moze od razu vana zamowcie:-D czy wy sie w autko wmiescicie z tym wszystkim:confused: szczesliwej podrozy.
konniczynka-mega kupa musiala byc jak cala rolka poszla hehe:-D:-D jak ladnie emilka siedzi :) super!
agi -super ze juz zdrowa :) u nas tez troche sniegu napadalo i od razu paraliz i gdzie niegdzie drogi pozamykane:eek:
gosiargo-gratulacje dla majusi :)

mykam bo ta maruda znow piszczy..
papapa

Ostatnia edycja:
hej
madzia to moje tez ktos podmienil... Miki spi juz od 14.... :szok:

U nas oki, mały tylko choruje troszke.... ale cóż, tak juz bywa....
Zycze zdrówka chorowitkom i solenizantom:-) :*

wiekszosc bobasków na naszym forum jest teraz w 6 miesiącu życia i wymaganie od nich zeby samodzielnie siedziały czy pełzały nie mówiąc o raczkowaniu było by nierozsądne ;-) po prostu na to za wześnie

KONIEC 6 MIESIACA
- uginanie ramion w probie trakcyjnej
Dziecko po wlozeniu kciukow w jego raczki chwyta je i samo probuje podciagac sie do gory. Zdecydowanie ta nowa mozliwosc zmiany pozycji jest powodem radosci dla niego. Czynne zgiecie kregoslupa szyjnego do przodu umozliwia dziecku dotkniecie podbrodkiem do klatki piersiowej. Podczas siedzenia i przy przechylaniu tulowia glowa utrzymywana jest przez dziecko prosto. Niektore dzieci wykazuja umiejetnosc aktywnego obrotu z plecow na brzuch.
KONIEC 6 MIESIĄCA
- podparcie na wyprostowanych ramionach i otwartych dłoniach Dziecko podpiera się wyprostowanymi ramionami opierając się o podłoże otwartymi powierzchniami rąk. Punktami podparcia są więc dłonie oraz spojenie łonowe. Główka jest ustawiona pionowo, a kręgosłupa wyprostowany. Stawy łokciowe odrywają się od podłoża.

to są umiejetności na teraz, jesli dzieci to potrafią to super jesli jeszcze nie to tez nie tragedia;-)

ewa i julia witaj:-)

lena a ty znowu z tymi pysznościami:-( Z żalu idę się oddać ptasiemu mleczku:wściekła/y:
Lena gratuacje z okazji pierwszej rocznicy ślubu!:-) Znając Ciebie to pewnie szykujesz coś niesamowitego:-) Może na ten okres dziecko wynieście z pokoju:-D:-D:-D:-D

Lencja spokojnie. Każde dziecko ma swoje tempo, nie warto niczego przyśpieszać. Moja też jeszcze wielu rzeczy nie robi, o których tu piszecie:-)

Ewa super że już na miejscu;-) Fajnie że mała przespała podróż, u nas by to raczej nie przeszło:-( Ja nie wiem dlaczego nasze dziecko ma taki uraz do samochodu:-(

Kasiulka super Hania ubiera choinkę! My mamy w zamiarze ubrać ją jutro;-)

ita super! Na pewno słowo mama to musi być piękne uczucie usłyszeć.

hefi to i tak dobrze się spakowałaś:-) My jak jedziemy na dwa dni to już jest wielka torba podróżna:-D Bo przecież wszystko się może przydać:-D

ewelinka w sumie nie użytkuję go długo, ale póki co jestem zadowolona:-D:-D Ale osobiście bym go sama nigdy nie kupiła, za drogie jak dla mnie:szok: Poza tym średnio podoba mi się ta tapicerka, Fisher Price seria cudowna planeta jest ładniejsza;-) Ale darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda:-D:-Dwięc jestem zadowolona:-D

gosiagro zdolniacha z Maji! Super że już zaczyna raczkować:) Spryciulka mała:-)

5 z koła nie ma:-D:-D Ale jest 4:-D:-D Co mnie też niesamowicie cieszy, bo łatwe to nie było, a przy ilości minut włożonych w naukę to i tak postęp:-D Ale mam jeszcze plusy za aktywność, więc może 4,5 będzie:-):-)

Byliśmy dzisiaj też na zakupach z teściem, kupowaliśmy prezenty, ale oczywiście jeszcze dużo nam brakuje:-D:-D Ale to mam zamiar dokupic w tygodniu, bo w pracy mamy Wigilię we wtorek;-) A tam zawsze dają jakieś bony:-D:-D

reklama
Lena - wszytskiego naj z okazji rocznicy :D
zdec - gratulacje, jaka ambitna mamuska :D

ja dzis tak jak wczoraj postanawaim isc spac wczesniej :p tzn w sumie juz :p wiec miłego wieczoru i spokojnych nocek :D

Do góry