reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Alusia - o ile się nie mylę to jeżeli dochód na członka rodziny nie przekracza 504 zl to masz chyba prawo do zasiłku wychowawczego w kwocie 400 zl

reklama
Gosiagro dzięki za odpowiedz. Kurcze to niestety lipa ;/

Zdec oj nie zazdroszcze takiej sytuacji. Mój to ma 21 dni urlopu + 2 dni opieki + co dwa tygodnie ma dzień wolnego bo chodzi oddawać osocze. No a na przyszły rok jeszcze mu zostało 2 tygodnie tego tacierzyńskiego na Olka ;) bo chyba w 2011 już bedzie 2 ? ;>

Edit już doczytałam że tylko 1 tydzień ;/ szkodaaaa...

Natuska to podobnie jak ja heh :)

Dziewczyny ja mam dwie sprawy ...
1. Jak pójde na wychowawczy to należą mi się jakiekolwiek pieniądze? Czy żadne?
a
2. Jak zachęcić męża do gry wstępnej i seksu. Bo mi się chce a on jakoś nie ma ochoty :(

a no to mi sie chyba osoby pomieszały :p
1. wychowawczy jest płatny 2 lata (chyba) jesli nie przkraczacie kwoty bodajze 503 zł na osobe ale to jest jakos dziwnie liczone i np my nie przekraczamy a mi sie nie nalezy byc musiała iśc do mopru i sie dokładnie dowiedziec :D od razy zycze cierpliwości na stanie w kolejce :p
2. no tak sie usmiałam ze B mi sie pyta o co chodzi a ja ze o pracy czytam :p
niestety nie pomoge bo u nas odwrotna sytacja :p ale zawsze mozna gwałcic :-D

katarzyna janicka a nie jest czasami tak ze urlop jest płatny i okolicznościowy bo tak jest w kodeksie?? przeciez to obowiązek pracodawcy ;-)

ewela28 Jeśli ten ksiądz to oszust, to i tak chodził z przyjemności a nie dla pieniędzy, bo koperty nie chciał wziąć :-D Stwierdził, że nam są pieniądze potrzebne, a proboszcz sobie poradzi (proboszcz ma swoją firmę transportową):-)
Tomaszek fajnie w spaceróweczce się prezentuje:tak:
Ja przed ciążą musiałam myć włosy codziennie, w ciąży co 4dni:)szok:), a teraz co drugi dzień. I muszę myć rano, bo jak umyję wieczorem, to następnego dnia i tak mam tłuste strąki:wściekła/y: A że nie używam suszarki, to niestety muszę wstawać ok.1,5h przed wyjściem, żeby włosy zdążyły mi wyschnąć:dry:
stella Totalna porażka z tymi pediatrami, do których trafiłaś:wściekła/y: Ależ się nacierpieliście przez głupotę lekarzy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Mam nadzieję, że już teraz będzie lepiej:tak:
Magda M Trzymam za was kciuki: dużo zdrówka i powodzenia w świątecznych przygotowaniach!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Biedny Szymek:-( Musiało bardzo boleć:-(
Daj znać, co powiedział lekarz na kontroli Kacperka.
Oglądamy psy a mamy co oglądać (20 owczarków) i tak się dzieciaki dotleniają ;)
To faktycznie jest, co oglądać:tak:
Dla dziewczyny lepsze jest pielęgniarstwo, bo możesz pracować tak jak ratownik na SORze i w karetce, a oprócz tego w dziesiątkach innych miejsc:tak: I przynajmniej w niektórych szpitalach pielęgniarka na SORze zarabia więcej niż ratownik, zwłaszcza po specjalizacji. No i po ratownictwie właściwie nie masz dalszej możliwości rozwoju (tylko licencjat, ewentualnie mgr ze zdrowia publicznego i kursy z nowymi wytycznymi)
kalwa[FONT=Verdana,Arial,Tahoma,Calibri,Geneva,sans-serif]Za dużo tych chorób na raz:-( ale Maja dzielnie znosi chorobę, a lada dzień będzie zdrowa:tak:[/FONT]
emalia82 Ja też nie kupuję prezentu małej. Prezenty dla niej przyjmę:-p ale sama korzystam z tego, że Emilka jeszcze nie domaga się podarków. Zwłaszcza, że teraz u nas też krucho z pieniędzmi, bo grudzień i styczeń będą bez wypłat.

kpi23 Już coraz więcej czerwcówek wróciło do pracy i twierdzą, że nie jest tak źle, więc głowa do góry :tak:
athena83 Mam nadzieję, że mąż tym razem dotrze planowo :tak:
Ja dziś wyszłam na godzinkę na spacerek mimo -10 na termometrze. Słoneczko świeciło i stwierdziłam, że choć na chwilkę zabiorę małą na świeże powietrze. Emilka była opatulona jak mumia, a ja z wózkiem zasuwałam prawie jak Korzeniowski, więc nawet nie zmarzłyśmy :-)
ile razy dziennie wasze dzieci jedza cyca?
Właśnie policzyłam i u mnie jest cyc min.6 razy dziennie (mniej więcej: 5,9,12,15,18,20) i w nocy co najmniej 1 raz. Ale poza cycem Emilka dostaje tylko raz warzywka, które i tak zapycha moim mlekiem:-)
izia_tcz Widzę, że ostatnio humor coś ci nie dopisuje:-(
Znam skądś te docinki... i to, że ma się dość chłopa w domu... i brak prezentów także...
Przytulam:yes: A święta poczujesz najpóźniej przy wigilijnej kolacji, a wtedy zabraknie miejsca na smutki :tak:
Zazdroszczę takiego szczęścia :-( mam kilku znajomych co miało podobne szczęście lub znajomości. Mnie szlak trafia, ale mogę tylko zazdrościć i życzyć jak najlepiej może i do mnie w końcu się szczęście uśmiechnie skoro nie przyszło mi urodzić się w czepku :-D
Na pewno:tak::tak::tak:
Ja na szczęście nie muszę się martwić, czy będę mieć pracę, jedynie o to gdzie i czy za wypłatę da się przeżyć:dry:

Ja to bym chciała mieć trójeczkę dzieci, a o drugie zacząć starać się pod koniec 2011. Teraz chcę do pracy wrócić i trochę popracować przed kolejnym zwolnieniem :-)

mamy juz spacerowke, jestesmy bardzo zadowoleni :tak: a z tym placzem to nie wiem teraz po poscie kalwy zaczelam sobie wkrecac ze moze to jakas choroba :-(

witaj!:-) ostatnio o tobie myslalam, czy przypadkiem nie wpadniesz nas nagle powiadomic o nowej fasolce :-D Mi latwo mowic ale nie przejmuj sie tak bardzo powrotem do pracy, najgorszy jest pocztek..wazne ze Natalka zdrowa i szczesliwa, pamietaj!

?

hej, no co Ty? tak mi czas ucieka przez palce i tyle mam zajęć, że chyba nie dałabym rady z dwójką ... ;), na razie wracam do pracy, czekam do kwietnia - zobaczymy jak będzie a potem ... może i zaczniemy nad fasolką pracować???:):):)
tak jak juz kiedyś pisałam, że my starzy jesteśmy i nie możemy zbyt długo czekać... i trzeba będzie jakoś to ogarnąć wszystko :-)
na pewno masz rację, bedzie dobrze ... tylko jak tak patrzę, że Natalcia taka malutka jeszcze ... dobrze, że nie zostawiam z opiekunką lub w żłobku

życzę udanych spacerów w nowym pojeździe!

heh dziewczyny własnie tak myslałam ze z tym zelazem to jakas paranoja i wogole go nie wykupilam, a teraz musze sie wybrac do jakiegos pediatry i sie podpytac o to ;] heh co za lekarze na tym swiecie zyją... i to jeszcze jak zaczelam sie wypytywac o to zelazo ze na co po co to złą matke ze mnie zrobila, ze dziecko nie bedzie sie podnosic , ze moze byc chore itd...
Dzieki:*
Lece do malego bo zasypia ale sam chyba nie zasnie przez ta chorobe:-(
Dobranocka

uważaj na żelazo, bo szkody w organiźmie potrafi duże zrobić ...
trochę już na ten temat wiem, bo Natalka też dostała, do tej pory nie wiem po co ... odstawiłam po kilku dniach - a jak robie badania to wszystko ok ....

:-):-):-)
Tylko że co to za praca gdzie będe zarabiać 650zł :wściekła/y: mam ok.20km do pracy(w obie strony już) czyli ok.150zł na paliwo do tego ok.400zł opiekunka i co ? :wściekła/y: Co zarobie to oddam :wściekła/y:
Mamy kredyt na samochód, do tego kredyt weselny :no: nie wiem za co będziemy żyć :wściekła/y::wściekła/y:

Chyba Ci się nie opłaca wracać?

a ja wam zazdroszę, że mężowie mają wolne... mój to nawet w wigilię robi........ on w ciągu roku jak ma 10 dni wolnych to święto, a za zaległy urlop im kasy nie oddają, takie coś jak urlop okolicznościowy też nie funkcjonuje u nich.........

to pewnie prywatna firma?

a no to mi sie chyba osoby pomieszały :p
1. wychowawczy jest płatny 2 lata (chyba) jesli nie przkraczacie kwoty bodajze 503 zł na osobe ale to jest jakos dziwnie liczone i np my nie przekraczamy a mi sie nie nalezy byc musiała iśc do mopru i sie dokładnie dowiedziec :D od razy zycze cierpliwości na stanie w kolejce :p
2. no tak sie usmiałam ze B mi sie pyta o co chodzi a ja ze o pracy czytam :p
niestety nie pomoge bo u nas odwrotna sytacja :p ale zawsze mozna gwałcic :-D

katarzyna janicka a nie jest czasami tak ze urlop jest płatny i okolicznościowy bo tak jest w kodeksie?? przeciez to obowiązek pracodawcy ;-)

jasne, tylko firmy prywatne rządzą się swoimi prawami a jak Ci nie pasuje to przecież mozesz sie zwolnić ...

kpi23 Już coraz więcej czerwcówek wróciło do pracy i twierdzą, że nie jest tak źle, więc głowa do góry :tak:
:-)

staram sie jak mogę ...

A co do pracy to ja nie narzekam. Mam dobrą. I warunki finansowe i psychiczne (współpracownicy, szefowie). Jedno małe ale to takie, ze to jest dość ścisłe grono i nie można żadnych numerów robić. Właściwie chyba w każdej firmie konkurencyjnej kogoś znam i vice versa. Zawsze jak się kogoś chce zatrudnić to się wypytuje kto to taki. I zawsze się znajdzie ktoś kto zna tą nową osobę.
Z tej też przyczyny pracę zmieniałam 4 razy i za każdym to ona znajdywała mnie :). Przez kogoś kto ma o mnie dobrą opinię.
Chociż teraz zaczęli przyjmować "świeżych" ludzików. Rynek się chyba wyczerpał ... No i taka osoba mniej zażąda i można ją po swojemu wyszkolić ...

Ostatnia edycja:
ja mojego tez namawiam na zmiane pracy ale on jest do niej tam przywiązany ze szkoda gadac, to jest jego 1 praca i robi tam juz 8-9 lat ;-) wiec ciezko go namowic :-(
kpi- masz rację, prywatna firma, zatrudniają całe 3 osoby i zawsze jak się ktoś stawiać zaczyna to słyszy, że jeszcze raz i się pożegnamy

pracodawcy to nie ludzie :-:)wściekła/y:

katarzynajanicka, na-tuska - znam punkt widzenia pracodawców prywatnych ... i to są ludzie, tylko jak każdy patrzą swoimi oczami i chcą jak najlepiej dla siebie, długo by tu opowiadać, co robią ludzie w małych firmach ... ehhhh, wszystko trzeba wyważyć i znaleźć jakiś wspólny punkt:)

JEEEJKU, a ja zapomniałam Wam się pochwalić, że moje dziecię trzy dni temu powiedziało MAMA ... i dwa dni temu powtórzyło!!!!! wczoraj i dziś cisza ale byłam i jestem przeszczęśliwa ... pewnie przypadkiem jej to wyszło ale to i tak było przecudowne!

A ja sie dzisiaj witam wieczorową porą,jakoś w dzień nie mogłam znaleźć czasu. U nas ok, mały zjada już coraz więcej i już nawet troche wypije samego nutramigenu.
Jutro wkońcu wybieram sie na przedświąteczne zakupy.jade do siostry a nasi mężowie beda zajmowac sie dziećmi (siorka ma córkę co ma 10 m-cy) więc faceci nie beda sie nudzić. Juz nie pamietam kiedy bylam na mieście, jak jest Natan to nie miałam ani jednego dnia spokojnego by po sklepach połazić, zawsze wszystko szybko i w marketach.

Magda M dużo zdrówka dla chłopców!! biedny Szymek no ale niestety takie wypadki czasem sie zdarzają - dobrze że palce całe.

kalwa ale przeżycia, współczuje i dużo zdrówka dla Was!!
Eliza_eM z tym żelazem to nie wiem ale nie wydaje mi sie by ilośc dzieci miała na to wpływ, Natan miał w tygodniu robioną morfologię i w sumie poziom żelaza wyszedł u niego nie co niżej od normy ale narazie mamy nic nie dawać tylko za m-c powtórzyc badanie, zelazo jest w kaszkach, obiadkach wiec zjada ich coraz wiecej.
kasiek mi sie tez strasznie przetłuszczają włosy i nie mam na to żadnego sposobu, myle je codziennie, czasem co drugi dzien
konniczynka fajna przygoda z tym podrywem :)miłe wspomnienia
stella - współczuje przeżyć, taka niestety nasza służba zdrowia
emalia - nawet niech Ci przez myśl nie przejdzie że zła z Ciebie matka, ja w tym roku Natankowi też nic pod choinkę nie kupuje, najważniejsze dla Twojego dziecka jest teraz Twoja miłośc a tej jemu z pewnością nie brakuje, dla naszych maleństw na tym etapie i tak najbardziej liczy się nasza obecność, ja pochodzę z ubogiej rodziny i u mnie w domu jak już były jakieś prezenty to bardzo skromne, czasem tylko ciepłe kapcie itp ale zawsze byłam uczona że najważniejsza w tym okresie jest rodzina i czas spedzony razem i to jest to co mozemy dac sobie najdroższego
Anik dzielna z Ciebie mamuśka, fajnie ze w pracy bylo ok a maleństwo zadowolone z babcią

DOBRANOC!!!:-):-D:-):-D

gratulacje dla Natalki :D i dl mamusi :D

masz racje ze kazdy patrzy zeby dla niego bylo jak najlepiej, ale czasami jrst to przesada - niestety ;/

reklama
Do góry