reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

Witajcie, właśnie wróciłam z pracy i przy jedzeniu obiadku nadrabiałam czytanie tych wszystkich stron:-) napisze tak: baaardzo pracowite jesteście:-)
co do badań, to ja w czwartek mam wizyte i zaplanowane usg, więc pewnie nie obędzie się bez badania przezierności karkowej i chyba to będą jedyne badania na które się zdecyduje. No w 22 tyg badanie usg doplerowskie by sprawdzić serduszko dzieciaczka.

reklama
No to lepiej tego nie lekceważ. Zawsze lepiej sprawdzić. Mi mówiła okulistka że wszystko jest ok, a w ciągu dwóch tygodni po porodzie wzrok mi poleciał o ponad 1 dioptrię na każdym oku. I wada mi się podwoiła:-(

:szok::szok::szok:, a miałaś wczesniej wadę, bo z tego co pamiętam to rodziłas chyba naturalnie. Mi powiedziała, że pod względem porodu to mam przyjśc w połowie ciązy na badania.

lasposa -
super wieści, ja mam zobaczyc fasoleczke jutro, juz nie mogę się doczekac:-)

I już zapasiki uzupełnione, chodziłam miedzy półkami i wkładałam do koszyka same dziwne rzeczy :-D:-D bo nie wiedziałam na co konkretnie będę miała ochotę, a raczej na co fasolnika będzie miała ochotę:-)
a w drodze do domu pojechałam na kebaba i wciągnęłam całego, co zwykle mi się nie udaje:-)
i najważniejsze jest to,że po bólu głowy ani śladu:-)

ale jestem zmeczona:-( masakra ide chyba troszke spac
dzisiaj najadłam sie ptasiego mleczka i znowu boli mnie wątroba znowu mnie mdli kurcze jak małe dziecko :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:wiem ze nie powinnam tego jeść ale czlowiek słaba istota:-:)-:)-( i teraz znowu cierpie:-:)-(

:szok::szok::szok:, a miałaś wczesniej wadę, bo z tego co pamiętam to rodziłas chyba naturalnie. Mi powiedziała, że pod względem porodu to mam przyjśc w połowie ciązy na badania.

Miałam wcześniej wadę, ale jak byłam u okulistki w lutym to mówiła że nie ma przeciwskazań do naturalnego porodu, ale żebym jeszcze przyszła pod koniec sierpnia. Jak wiadomo nie doczekałam. Receptę na okulary miałam wystawioną 2. lipca, a jakoś koło 20. byłam z nią u optyka żeby wykupić okulary, bo czułam się jak kret i na wszelki wypadek zrobiłam sobie badania. No i okulistka się tak na mnie dziwnie patrzyła, kto mi wystawił taką dziwną receptę:confused2:

I już zapasiki uzupełnione, chodziłam miedzy półkami i wkładałam do koszyka same dziwne rzeczy :-D:-D bo nie wiedziałam na co konkretnie będę miała ochotę, a raczej na co fasolnika będzie miała ochotę:-)
a w drodze do domu pojechałam na kebaba i wciągnęłam całego, co zwykle mi się nie udaje:-)
i najważniejsze jest to,że po bólu głowy ani śladu:-)

Stara prawda że na kobietę najlepiej działają zakupy;-)

Ja właśnie wróciłam z pracy. Jestem padnięta. Kolega mnie poprosił żebym mu pomogła, no i wyszłam dopiero jakoś o wpół do szóstej:-(A siedziałam od 8, więc masakra:-(

reklama
Czy Wy tez czasem odczuwacie takie jakby kłucie w jakimś jajniku i troszke niżej jajnika?
Ja tak mam. Wcześniej to było bardziej w jajniku, a teraz niżej, tak bardziej do pachwiny. Taki kujący ból, zwykle nagły, nie trwa zbyt długo, zwykle kilka minut, ale boli dosyć mocno, aż mnie czasem zgina wpół.

Do góry