reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

reklama
Nie wiem, jak to jest z moim dzieckiem, że nowych umiejętności uczy się podczas wizyt u moich rodziców :confused:
Dziś się nauczyła siedzieć:tak: Nie trwa to już tylko parę sekund :-) Najpierw siedziała, podpierając się rękami. Myśleliśmy, że zaraz straci równowagę, ale ładnie siedziała przez dłuższą chwilę. Potem sądziliśmy, że się przewróci, jak oderwie ręce od podłogi, a tu znowu niespodzianka, bo dalej prosto siedziała:szok::szok::szok: Choć bez pomocy rączek, to chyba kilkanaście sekund wytrzymała. :-)

Zawitał do nas śnieg z deszczem, wiatr i zimno:-( bardzo się zdziwiłam, bo poszłam na spacer nad morze, a tam kompletne pustki!!! :szok:Zawsze dużo spacerujących, a nagle wszyscy się wystraszyli pogody. Może to i lepiej, bo mała mi się rozryczała w wózku na jakieś pół godziny i przynajmniej nie było dużo świadków :baffled: W taką pogodę nie mogłam małej nawet z wózka wyciągnąć, więc leciałam jak najszybciej do domu i ktoś mógłby pomyśleć, że komuś dziecko kradnę :-D
a my dziś z fifim podwójne święto mamy :) dziękujemy za życzenia :) ciekawe czy tatuś pamięta????? chyba nie :D teraz w łóżku leżymy z synalkiem i babyradio słuchamy :)
Hehe, mój nie pamiętał:tak: Byliśmy u moich rodziców: ja w kuchni, on w pokoju. Po chwili przychodzi i składa mi życzenia. Akurat tv było włączone, więc się pytam, czy mówili o imieninach w teleexpresie. Na co moja siostra wybuchnęła głośnym śmiechem, bo tak właśnie było :-D:-D:-D Ale prezent dostałam- parasol znaleziony przez P. w autobusie :-D:-D:-D

Mam nadzieję, że remont u mnie na klatce szybko się skończy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Dwa dni szlifowania, a w mieszkaniu masakra:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Podłogi myję po kilka(naście?) razy dziennie, meble też ciągle białe, na progach mokre ręczniki, mi się ciągle nos zatyka od pyłu...
Nie mogę się z niczym wyrobić- jestem niewyspana, z praniem, sprzątaniem, robieniem zakupów i gotowaniem nie nadążam...I gdybym nie spojrzała do terminarza, to pewnie jutrzejsze usg główki Emilki bym przegapiła...
W sobotę znajomi przychodzą, mam nadzieję, że jakoś opanuję sytuację do tego czasu.
Agentka ja na świeżo zapieram mydłem, a potem w pralce przy 40st wszystko ładnie schodzi:tak: Ale marchewka dopiero teraz pojawiła się na ubrankach, więc nie wiem, czy ta metoda dalej okaże się skuteczna:confused:;-) A w lato słońce też "wykorzystywałam do prania":-) Teraz rzeczywiście o nie ciężko:-(
Lena zagłosowane, ale z tym linkiem rzeczywiście czasem są problemy, bo też kilka razy nie mogłam zagłosować:-( I życzę pachnących pampersików z samymi siuśkami:-)

cześc Mamuśki !

kurcze jak czytam to na koncu zapominam co miałam komu odpisać;-))
katarzyna dzieki za namiary, fajne zegarki na narty macie, poczytam i pewnie cos wybiore, dam Ci znać ;-)
lenka u nas jedna (jak zwykle rano) czasem dwie żadkie kupki dziennie, ale zielonkawe i niezbyt ciekawie pachnące :-( Mała już odzyskuje apetyt po kleiku na wodzie.
była u mnie koleżanka ze swoiją trzylatką i oczywiscie sie bawiły wiec jesli miała rotawirusa na rączkach to sprzedała go Sonii ;-) a te skubane wirusy potrafią przeżyc na czyichs dloniach do 4 godz, a rozsiewa go osoba nawet do tygodnia po zakonczeniu objawów....

Mała dziś u mojej mamy zadziwiła wszystkich przy obiedzie, tak sie patrzyła na to co wkładałamy do ust i sie domagała wiec dałam jej kluche do rączki, wsuwała aż jej sie uszy trzesły a przeżuwala jak dorosły SZOK ;-) no i na deser banana rozgniecionego, nie chce juz przecierków woli czuć ze coś je ;-) ze słoika nie ruszy ani banana ani jabłka....
kupiłam dzis kaszke manne i zaczniemy za tydz ,jak bedzie w pełni zdrowa podawac gluten i przejdziemy powoli na mleko następne.

GRATULUJE WSZYSTKIM MAMUSIOM UMIEJĘTNOŚCI SIADANIA SZKRABA I NIE TYLKO;-)

PS jutro mam z mała wizyte u psychologa dzieciecego,zobaczymy jakie zabawy nam zaproponuje.
dobrej nocki

Az sie sobie dziwie ze jeszcze nie spie:-D Wczoraj zauwazylam ze Lila wkracza chyba w nowa faze, bylysmy z kolezanka w kafejce, nie dosc ze nie plakala to byla prawdziwa dusza towarzystwa :-) Wszystko i wszyscy jej sie podobali, normalnie jakby mi podmienili dziecko, oby tak juz zostalo...

konniczynka
gratuluje EMilce! Nasza na razie usiedzi pare sekund ale wole jej nie pozwalac jeszcze nadejdzie jej czas. Dobry numer z tym parasolem

Agentka ja tez zapieram najpierw mydlem (podobne do tego co Lencja podawala, tez niemieckie) i zimna woda, jak na razie to wszystko zchodzi

eagle fajne te linki o plamach poczytalam sobie :-D

Agi ciesze sie ze lekarz ci w koncu wszystko wyjasnil, no i ze z Polcia wszystko ok! Niech sobie plytki ladnie rosna :tak:

liliti moja tez lubi zuc, ja jej ciagle jakies kawaly banana albo chrupka z buzi wyciagam ale ona i tak najchetniej polyka. dzis "przemycila" kawalek skorki od chleba cwaniara myslala ze nie zauwaze :-D:-D

emalia podziwiam cie kochana, mam nadzieje ze dasz rade z tym szczeniaczkiem, najgorszy podobno pierwszy tydzien u takich malenstw. Zdrowka dla ciebie!

Wroclawianki super ze wypad do kina tak sie udal, zazdroszcze juz ponad rok nie bylam :-(

DUZO ZDROWKA DLA WSZYSTKICH CHORUJACYCH!!:tak:
STO LAT DLA WSZYSTKICH SWIETUJACYCH!!
:-D

Ostatnia edycja:
katarzyna dzieki za namiary, fajne zegarki na narty macie, poczytam i pewnie cos wybiore, dam Ci znać ;-)
hhehh sklep nie nasz, b tam pracuje ale już mu powiedziałam, że rabat ma w razie co dac

a ja właśnie straciłam 150 ml mleka, pompowałam, w pewnym momencie pojemnik odpadł od reszty i mlek zlądowało na podłodze....... no coment jaka wnerwiona jestem..........

Witajcie,

Pierwsza:)
O kurcze MagdaM nie za ciekawie:( A co powiedzieli w szpitalu? Zdrówka Ci życzę!
A moje dziecię tak jak się spodziewałam nie śpi od 6:( Teraz mi z kolan zagląda co ja tutaj robię:)

Miłego dnia wam życzymy, a wszystkim solenizantom dzisiejszym wszystkiego co najlepsze:)

Druga ;)

Dzięki dziewczyny za wczorajszy wieczór :) Chociaż powiem wam że byłam strasznie stęskniona za Julką :) I byłam w szoku bo przychodzę do domku (jeszcze mówiłam zdec że kąpanie czeka) a tu julka wykąpana wszystko przygotowane (butla, herbatka, itp) do spania więc ja szybko się rozbieram i chce małą wziąć bo usypianie to moja brocha :D a on zdziwiony bo był przygotowany na to że on będzie usypiał :) hehehe.

Co do babymultikina to zamierzamy się wybrać :) więc nic straconego... Jeżeli chodzi o tą środę to u nas zależy jak z antybiotykiem i ze zdrówkiem Julki wyjdzie ale wstępnie się pisze :) A jak nie w tym tygodniu to następne srody o ile nic nagle nie wypadnie to też jak najbardziej.

MagdaM - jeju nic nie mówiłaś wczoraj :/ zdrówka i oby się to nie powtórzyło.

Ostatnia edycja:
Kasiom zycze wszytskiego naj naj!!

Kasia ja tez lubie babyradio szkoda ze jest tylko w necie

Eagle juz wybieracie aparat?

Chapicha witamy ladny prezent zrobilas tatusiowi

Liliti masz intuicje u mnie pare kup dziennie chyba bym sie zdziwila jakby tak nie bylo

Agi gratulej plytek

Agentka ja zalewam Ace piote z naszymi ubraniami a potem jeszcze raz w dzidziusiu, plamy puszczaja

Lena zaglosowane

MagdaM od czego te bole?

U nas do poludnia zakupy mialam kupic sobie rzeczy obkupil sie maz :) po poludniu babski wieczor bylo super uwielbiam takie spotkania

Witam

Trzecia :-)
I znowu Wrocławianki nie mogą spać :-)

Kacperek jeszcze spi my z Szymkiem właśnie wcinamy śniadanko i czekamy na sasiadke , która przyjdzie do Kacperka na chwile żebym mogła młodego do przedszkola odstawić.
Wiecie co te bóle to sama nie wiem niby miałam 4 razy robione EKG i jak to powiedział lekarz i kardiolog serce bije prawidłowo ale przyspiesza z niewiadomych przyczyn, teraz 8 grudnia mam wizyte u kardiologa z EKG i USG serca bede miała robione, ale w szpitatu kardiolog mi powiedział ze on tu stawia na wypłukanie magnezu, wapnia i potasu i do tego przemeczenie i stres, albo nerwica. No nie wiem

Żdec - i jak tam nocka?
Dziewczyny to która się pisze na środe do kina z dzieciaczkami :-)

W sumie to ja też mogę iść:) Bo potem to już wracam do pracy i raczej w środę będę pracować:( Tylko na jaki my film pójdziemy? Grają coś jeszcze fajnego w kinie?
Nocka taka sobie, chociaż tragedii nie było... pobudka o 12 w poszukiwaniu smoczka, potem o 2 na karmienie, o 5 smoczek no i ok. 5:30-6 to już nawijała z łóżeczka:( No a teraz próbuję ją jeszcze spać położyć, ale już słyszę jakieś protesty:(

reklama
Do góry