reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Emalia nie rozumiem dlaczego nie przybywa bo glosowalam i wczoraj i dzis

Karo Olaf mil pol roku jak tak mocno kaszlal smarowalam mu klatke i plecka pulmex baby ale pod spod jeszcze oliwke bo byl za maly na ta masc , sproboj moze pomoze

Ewus gratulujemy zabka

Liliti zabki w drodze to masz chyba winowajce

Anik trzydniowka czesto pojawia sie jak dziecko ma pol roku Olaf tak mniej wiecej zaliczyl niby to jednorazowa choroba ale nam sie przypaletala jeszcze jak mial 2 lata na naszych pierwszych wspolnych wakacjach w Turcji. Jak wyjdzie wysypka to wiadomo,

Klementinka naprawde masz dzielnego syna

Eliza gratuluje obrotow piekny ten twoj synus a jak ladnie siedzi

Nadinka u nas krostki byly tylko na poczatku potem zrobily sie z tego suche placki, a zanim organizm wyczysci sie z bialka troche potrwa. My leczylismy kapiac w krochmalu a smarowalismy nivea sos pomaga na wszytskie takjie akcje u niego a zdazaja sie dosc czesto, po oliatum byl placz wiec napewno mu nie spasowal i chyba poglebil odczucia swedzenia

Skonczylismy zakupy dla dzieciakow na swieta zostala tylko moja mam nie mam pojecia co jej kupic , a sobie oczywiscie nie kupilam nic

reklama
Siedze sobie i usypiam oglądając usta usta a jeszcze wojewódzkiego chciałam obejrzeć:baffled:wcześniej z Marysią lepiłam z masy solnej i mówię teraz ulepimy dla tatusia zagadkę i zaczełam węża kleić a ona odrazu do mnie ale łatwe przecierz to siurek:-Dno ładnie skąd to moje dziecko bierze takie pomysły:eek:

Lena - w szkole rodzenia polozna wspominala ze na cycusiu kupa moze byc w kazdej pieluszce ... u nas jest raz dziennie wiec sie nie wypowiem.

sa tez w aptekach specjalne soki marchwiowe jak dziecko ma biegunke. podpytaj.

Milka- konkurs się skończył i żelazko które dostałam do demonstracji Philipsa za 650zł zostaje u mnie na zawsze , bo wywiązałam się ze wszystkich warunków umowy :) Taki więc zrobiłyście mi kochane prezent na Mikołaja:)
Wielkie dziękuję moje kochane czerwcóweczki :-):tak:
Przed chwilą Jasięk mnie tak wystraszył ,że szok. Śpi smacznie w łóżeczku i zaczął jęczeć, wzdychać jak by mu się śniło coś złego, ale to trwało i trwało, więc podeszłam do łóżeczka i głaszcze go po buzi a on dalej swoje, więc go w końcu wzięłam na ręcę żeby go lekko wybudzić. Popatrzył na mnie słodko i zasnął. Mam nadzieję ,że to już się nie powtórzy.

Nadika , askut- przykro mi z powodu skazy. Mam nadzieję ,że maluchy z niej wyrosną

Liliti- ciuszki trzeba było sobie zostawić dla następnego dzidziusia :) Ja nic nie wydaje, w planach jest trzecie dziecko, więc będę miała wszystko :)
Milka - my też już mamy prawie wszystko, został nam Jasiek no i ewentualnie coś dla nas :)

Dziś dzień piękności:-) Z koleżanką zrobiłyśmy sobie depilację pastą cukrową:-) Na początku szło nam kiepsko, ale doszłyśmy do wprawy i spodobał mi się ten sposób na pozbywanie się owłosienia:tak:
Mała od rana bardzo marudna była, potem się rozryczała na dobre i dopiero paracetamol pomógł:-( Po nim zjadła i zasnęła, a po drzemce było już ok i teraz od 20 śpi:tak: Ech, to chyba przez te zęby, które coś wyjść nie chcą:no:
Za to rano mała zrobiła kolejny postęp w rozwoju i się obróciła z brzuszka na plecy:-) Znając lenistwo Emilki, pewnie następny obrót zdarzy się za kilka tygodni;-)
wcześniej z Marysią lepiłam z masy solnej i mówię teraz ulepimy dla tatusia zagadkę i zaczełam węża kleić a ona odrazu do mnie ale łatwe przecierz to siurek:-Dno ładnie skąd to moje dziecko bierze takie pomysły:eek:
:-D:-D:-D
Hej
Chcialam sie pochwalic ze wreszcie moj szkrab sie przekreca z pleckow na brzuszek:-) no i juz ładnie siedzi:-) nawet fotke wam wstawie zaraz:-)
No i ogólnie juz umie pokazywac i krecic głowką na "nie, nie,nie,nie" :-D łobuziak mały:-)
Gratuluję, zdolniacha:tak:
Dziewczyny jaki podałyście pierwszy posiłek dziecku? zacząć od zupek jarzynowych, czy od glutenu czyli kaszki manny ? Sama nie wiem.
Ja zaczynam od marchewki, gluten to jeszcze odległa przyszłość:tak:
U nas dziwne noce od kiedy zaczelam odciagac mleko odciagam po 23 a Ercio budzi sie najpozniej o 1 a zawsze spal do rana. Co alarm mu sie wlancza ze mu jedzenie kradna czy jak ?
Mi się wydaje, że Emilka ma jakiś szósty zmysł i też wie, kiedy jej się mleko podkrada, bo się zazwyczaj budzi krótko po tym, jak skończę ściąganie :-) Na szczęście smoczek pomaga jej zasnąć ponownie i mała śpi do czasu ponownego napełnienia się piersi ;-)
U nas już po antybiotyku ale dziecko nadal ma okropny kaszel i trochę kataru. Niby byliśmy na konsultacji wczoraj i jest zdrowa ale mimo wszystko nie pozbyliśmy się objawów. Poza tym nadal nie je za dużo tzn 2 razy kaszkę raz obiad z mięsem i deserek ale pediatra powiedziała, ze ładnie przybiera ( 75 centyl) i mam się nie martwić. Widocznie więcej jej nie potrzeba. Robiliśmy badania krwi i wszystko jest ok, także nie ma niedoboru witamin.
Z czasem ustąpią i te dolegliwości, najważniejsze, że jest poprawa:tak:
U nas 25centyl
Lena zaglosowane. Gaja sporo pije, wiec sie odwodnic nie powinna. Marchewka i kleik powinny pomoc, ale badz dalej w kontakcie z polozna:tak:
liliti Duzo zdroweczka dla Soni:tak:
Emalia Super, ze glosiki sie przydaly :-)Kuruj sie szybciutko:tak:
Agentka_RR
Gratuluje nowych umiejetnosci:tak:
100 lat dla Krzysia:tak:

Lakcid dziala oslonowo na jelitka, na pewno nie zaszkodzi jak dziecko ma problemy z brzuszkiem
tylko te ich fiolki, niech je szlag weznie, jak to otworzyc?

o rany zapomnialam najwazniejszego: musze pochwalic sie moim synusiem
dostal dzis dwa zastrzyki bo tez pneumokoki i nawet nie pisnal
no nawet nie wiedzialam kiedy te zastrzyki dostal
rany jaki on dzielny, duma mnie rozpierala
moj maly twardzielek:)
dzieki za pamiec o szczepieniu i dobre fluidki, znowu pomogly
Ja czesto masowo musialam otwierac te ampulki i sie nie raz pokaleczylam:wściekła/y:
Gratuluje takiego dzielnego syneczka:tak:
Do mnie lepiej teraz pisać na zamkniętym bo rzadko tu zaglądam, jeśli już to kilka ostatnich postów czytam z ciekawości:)
To masowa ucieczka :-D Kazdy widac ma cos do ukrycia;-):-D Ale latwiej nadrabiac, bo produkcja sie tu zmniejszyla:-D
Muszę sie pochwalić że mamy pierwszego zębalka:-):-):-)

A co do karmienia to moi chłopcy szybko przybieraja na wadze(ważą 8k,a ur sie 2350 i 2400...)ale jedza mało...nie wiem czy nie za mało,bo razno 180ml mleka z kleikiem potem ok.12-13 obiadek i ok 15 150ml mleka....no i ok 19 180 a w nocy to raz albo wcalę...
A z ich karmieniem to można jajo znieść...tylko przez sen inaczej nie da rady...
Gratuluje zabka:tak: To ladnie przybieraja:tak: Moja mala wazyla 2700 a teraz pewnie ok.6500
U nas tez karmienie wymaga duzej cierpliwosci, a mamy tylko jedno dziecko:-p

wiecie jak tam Leny Gaja? lepiej już? coś się chyba Lena nie odzywa.. albo nie doczytałam, jutro ostatni dzień macierzyńskiego mam, od czwartku urlop........ brrrrrrrr za kilka tyg do pracy, ja się zapłaczę bez mojego Filusia i mnie zwolnią ze małą wydajność :(

konniczynka do ukrycia nic nie mam bo na ogólnym też mogłabym to samo pisać, tylko tam mniejsza produkcja i udaje mi się ogarnąć tu narazie póki moje dziecko tak absorbujące nie mam szans, tylko co któryś post czytam i czasem odpisujęa brakuje mi bardzo ogólnego bo tu więcej się dzieje. Poczekam aż łukasz pójdzie na studia i będę miała czas dla siebie hehehe

emalia super ze konkurs wygrany:)

ewelinka- świetna Ta twoja córcia, jaka wyobraźnia od małego hehe

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry