reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

reklama
A co podawałaś??
Ile dziecko powinno wypić bo Gaja ok 400 ml nie liczac kleiku i mleka:)
Lena wlasnie marchew i kleik, tak zalecila nam lekarka
i duzo picia, nawet mleczko jak dziecko nie chce wody pic
gdyby sie pogorszylo czyli goraczka lub wymioty to jeszcze raz do lekarza po leki
z PL przywiozlam lakcid i tez podawalam bo tu nie ma
po okolo 4 dniach zaczelo przechodzic, najgorsze byly 3 dni, kleks w kazdej pieluszce i kupki z duza iloscia sluzu

Hej
Zagladam do was wreszcie wolną chwila ale znów sama padam na twarz... i spiaca jestem...
Miki zjadl drugiego cyca i spi juz od 19, starszaki tez juz spia takze mam swiety spokój:-) maz wraca do domu dopiero w piatek wieczorem wiec jestem ciekawa jk jak sobie dam rade tyle czasu sama no ale zobaczymy...
Chcialam sie pochwalic ze wreszcie moj szkrab sie przekreca z pleckow na brzuszek:-) no i juz ładnie siedzi:-) nawet fotke wam wstawie zaraz:-)
No i ogólnie juz umie pokazywac i krecic głowką na "nie, nie,nie,nie" :-D łobuziak mały:-)

Zycze chorowitkom duuuuzo zdrowka:-)
A solenizantom duzo slodyczy i usmiechu na buzce;-)

Dziewczyny których dzieciaki mają skazę, jak to u Was wygląda??
W piątek pediatra stwierdziła że Natan ma skazę, skończył 6 m-cy i dopiero teraz wyszła. W sumie objawy faktycznie przypominają skazę, szorstka świecąca się skóra, z czerwonymi krostkami. Ograniczyłam białko do zera (natan jest na piersi) Niestety dzisiaj po kąpaniu zauważyłam więcej czerwonych krostek na twarzy i szyi, wygląda to jak takie małe czerwone pryszcze i nie wiem od czego. Czy możliwe jest by pojawiły się te krostki gdy nie spożywam produktów mlecznych?? czy raczej to od czegoś innego?? ja już naprawde nie wiem co małemu dolega :( a może jest uczulony na jakieś pokarmy które dostaje (marchewka, ziemniak, jabłko itp)??

Dziewczyny których dzieciaki mają skazę, jak to u Was wygląda??
W piątek pediatra stwierdziła że Natan ma skazę, skończył 6 m-cy i dopiero teraz wyszła. W sumie objawy faktycznie przypominają skazę, szorstka świecąca się skóra, z czerwonymi krostkami. Ograniczyłam białko do zera (natan jest na piersi) Niestety dzisiaj po kąpaniu zauważyłam więcej czerwonych krostek na twarzy i szyi, wygląda to jak takie małe czerwone pryszcze i nie wiem od czego. Czy możliwe jest by pojawiły się te krostki gdy nie spożywam produktów mlecznych?? czy raczej to od czegoś innego?? ja już naprawde nie wiem co małemu dolega :( a może jest uczulony na jakieś pokarmy które dostaje (marchewka, ziemniak, jabłko itp)??

hej

moja mala tez ma skaze i też objawila sie niedawno. Polozna mowila ze moga byc chrostki nawet jesli nie spozywa sie produktow mlecznych. Ja teraz jak robie zakupy to sprawdzam wszytskie etykieetki, bo nawet w chlebie moze byc mleko, wiec uwazaj. Lekarz mowil zeby na razie nie wprowadzac innych pokarmow, a polozna z kolei ze mozna i badz tu madry. Ja wprowadzilam marchewke zanim okazalo sie ze mala ma skaze, ale po niej wydawalo mi sie ze wiecej ma tych krostek. Tak wiec na razie jest cyc, ale chyba cos wprowadze ale nie marchewke.

A dostalas jakies masci dla malego?

Bo ja przez piec dni samarowalam elocom, a teraz smaruje linomagiem i skora na udach jest ladna, ale na szyjce znowu sie robi ranka. w czwartek ide do lekarza to zobaczymy co powie/

qq87cwa1hz3qambd.png
[/url]

askut mi przepisała maść diprobase, stosuje od piątku i jak narazie nie widzę żadnych zmian.
Strasznie mnie martwi ta skaza i te nowe krostki. Za dużo poczytłam na necie , okazuje się że od wszystkiego mogą wyjśc takie krostki.

askut mi przepisała maść diprobase, stosuje od piątku i jak narazie nie widzę żadnych zmian.
Strasznie mnie martwi ta skaza i te nowe krostki. Za dużo poczytłam na necie , okazuje się że od wszystkiego mogą wyjśc takie krostki.

no moga, tzreba trzymac diete i byc dobrej mysli. ja w sumie nie wiem ile jeszcze wytrwam, ale chyba od nowego roku powoli bede przechodzic na nutramigan.

qq87cwa1hz3qambd.png
[/url]

reklama
nadika niestety przy skazie białkowej czesto wystepuja inne alergie pokarmowe, ale nie zawsze.uważnie eliminuj produkty zawierajace białko mleka krowiego, niestety poki karmisz twoja dieta musi byc pozbawiona kazeiny.

Moja Niunia dzis sie meczyła przez tez zęby wychodzące ale najwieksze ukojenie przynoszą zimne gryzaki z lodówki, co my bysmy bez nich zrobiły...
z nowosci dzis odkryła swoje stopy i od rana wciskała e do buzi, ze skarpeta czy gołą byle do buzi hehe.kolejny news do jej pamietnika.

zaczełam sprzedawac jej za małe ciuszki na allegro bo nie mam na nie juz miejsca ;-) ale ciezko sie z nimi rozstac bo sie kojarzą z moim małym bobaskiem ;-)

Do góry