reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

właśnie chciałam napisać, że przystojniak i w dodatku ma fajną muszkę :)

na święta Filip będzie miał dwa zestawy eleganckie: body-koszula z chrztu (jak nie wyrośnie)+ kamizelka biała również z chrztu i drugi zestaw- komplet z C&A a Zygzakiem: koszula, kamizelka i spodnie, ale pewno i tak na chilę, bo znając życie się prędzej zabrudzi, niż go zdążą inni podziwiać :)

hehe dziękujemy:-D kiedy możemy się spotkać na spacerku?z tymże w tym tygodniu to mi pasuje dopiero koło 14...
no u nas Mały 3 razy na chrzcinach był przebieram=ny, wieć nie wiem jak można mieć jedne ciuszki od kąpieli do kąpieli:-p:confused:

reklama
Witam się wieczornie
Lenka , Izia , Zdec - współczuję nerwów i wiem co czujecie , ja średnio co kilka dni się ścinam z moim mężem. Powolutku mam juz tego dość... W piątek jak byłam na zakupach taką awanture miałam że mówiłam że wrócę o 14 a byłam o 16 że zadzwoniłam do mamy i powiedziałam że przyjadę do niej na tydzie dwa bo mam dość. Oszalał... Oczywiście dałam się przeprosić ale cały czas coś , na szczęście jest super tatą i lubi być z Jaśkiem i nim sie opiekować a ja... Ja się czuję jak "Marysia" do prania , opiekowania się dzieckiem i sprzatania...
Kasia - niestety ludzie są czasem roszczeniowi "Dasz palec całą rękę chcą" Nie przejmuj się nie warto się denerwować Kochana Ty jesteś w porządku masz czyste sumienie bo pomagasz ludziom A oni powinni się wstydzić
zyrraffka - współczuję Ci tej sytuacji , przykro mi że ten Twój teść taki nieludzki... Co do kredytu to chyba jak masz stałą umowę możesz się starać bedąc na macierzyńskim.
dziewczyny - Konniczynka , Kasia - "piknie" te Wasze pociechy siedzą Sekundy bo sekundy ale siedzą:)
Gratuluję ząbków wszystkim ząbkowym:)
Jasiu od 2 dni przekręca się z brzucha na plecki i pełza po materacu od końca do końca:) Fajnie to wygląda bo pupa w górze i odpycha się nogami i głową jedzie po materacu:) dzisiaj pobił rekord bo spodobały mu się chusteczki )opakowanie) i gnał do nich w zniewalającym tempie:)
A mnie dzisiaj moja te˛sciowa zalisiła troszkę... ugh trzeba przejść jakoś w milczeniu:)

Perfecta chyba każda z nas się czuje jak przysłowiowa Marysia... a ja na pewno

zapominiałam się pochwalić: wchodzę już w moje dwie spódnice rozmiar 34!!! które kupiłam przed ciążą jakies półtorej roku i się szybko za małe zrobiły, a dziś znów dobre :D:D:D karmienie cycusiem robi swoje :D lecę do wanny, jeszcze chwilka z laktatorem i można spać :)

Perfecta chyba każda z nas się czuje jak przysłowiowa Marysia... a ja na pewno

zapominiałam się pochwalić: wchodzę już w moje dwie spódnice rozmiar 34!!! które kupiłam przed ciążą jakies półtorej roku i się szybko za małe zrobiły, a dziś znów dobre :D:D:D karmienie cycusiem robi swoje :D lecę do wanny, jeszcze chwilka z laktatorem i można spać :)

Kasia gratuluję:) Wow 34!!! Ja też spódnice rozmiar 34 noszę tylko muszę kupować 2 takie same , rozpruć ,zszyć razem i leżą jak ulał:p:p:p:) ahahah :)

A u mnie spełnia się moje marzenie i to dzięki komu...dzięki TEŚCIOWEJ a bardziej jej podłości, już nawet mój mąż nie wytrzymuje i bierzemy kredyt i na 1 urodziny Krzysia już na pewno będziemy tam mieszkać....tylko musimu się wyrobić z kredytem za nim pójde na wychowawczy bezpłatny bo nam zdolnośc spadnie ale chcemy co najyżej 100tyś więc powinno być OK
Kasia 34 gratuluje...a ja jestem jak słoń waze 74 kg a przed ciążą ważyłam 62...koszmar jakiś i za nic nie mogę schudnąć.

to powodzenia życzę, na swoim będzie Wam zdecydownie lepiej, cieszę się że masz męża za sobą, bo niestety nie zawsze tak jest:-(

kasiu gratuluję, niezły rozmiar, nie wiem czy kiedykolwiek taki nosiłam, pewnie nie, a raczej napewno nie:-p teraz to marzy mi się 40stka:zawstydzona/y::szok::-p

perfecta-dobre z tym rozmiarem 34 x 2:p ale za dużo roboty z pruciem i zszywaniem "do kupy":-p

Mąż od kąd urodził się Krzyś jest za nami...wcześniej było inaczej...tylko tych formalności jest od cholery a sad i dom są moje więc ja musze wszystko załatwiać..tzn wydzielenie działki ..zaświadcenia itp...ciekawi mnie jeszcze ile takie wydzielenie kosztuje jutro mam zamiar z małym zawitać do geodezii...wszyscy się na mnie dziwnie patrzą bo wszędzie ciągam Krzyśka, ale moja mama i mąż praują, ojciec mój zresztą też a z teściową za chiny go nie zostawie więc jeździ ze mną, ale on to lubi (albo nie ma wyjścia i przywykł)

jak już się dowiesz ile kosztuje to wydzielenie to daj znać, ja się muszę za to samo zabrać, mamy działkę dostac od rodziców, tzn oni swoją podzielą i połowę na mnie i b zapiszą, tylko nie wiem ile taki podział kosztuje i przepisanie u notariusza. pewnie dużo

Athena - może troszke ci mogę pomóc
Opłaty związane z podzialem działki to głównie opłaty urzędowe plus koszt sporządzenia projektu przez geodetę. Jeśli nie masz wychodzonych ścieżek w gminie , strostwie to radzę zlecić geodecie zajęcie się sprawami formalnymi. Z doświadczenia wiem że to przyspiesza procedurę podziału bo oni już wiedzą gdzie iść i jak iść by przyspieszyć podział.
Koszty urzędowe to
Wypis z planu zagospodarowania przestrzennego od 20-do 80 złotych
Mapa do celów opiniodawczych (kopia)(50 do 150 złotych w zalezności od jej wielkosci i umiejscowienia w archiwach)
Opis i mapa około 130 -160 złotych
Wypis i wyrys z rejestru gruntów kilkanaście do kilkudziesięciu złotych
Koszt geodety to jakieś od 1000 do nawet 3500 złotych w zależności od geodety ale jeśli dzielisz działkę an 2 to pewnie 100-1500.
Jak mogę pomóc jakos jeszcze to pytaj

Ja bez notariusza...tylko geodezja...ktoś mi mówił zę do 1,5tyś ale jak się dowiem to napisze...mam nadzieje że nie duyżo...Moe napisać że zmiana księgi wieczyste to koszt 150zł (tzn. zmiana właściciela księgi) a nowa księga chyba 350zł...każda miana np. nazwiska to 60zł

Opłata za wpis właściciela wynosi 150 złotych ale powiedz mi Ty dzielisz swoja działkę? Bo do wpisania nowego własciciela musisz miec podstawę nabycia czyli udokumentować własność tej działki

reklama
Do góry