My po wizycie u neurologa, jestem o niebo spokojniejsza, okazało sie że wygięcie w łuk ma samo ustąpić w ciągu miesiąca bo niektóre dzieci tak mają że asymetrycznie się rozwijają ale jedna strona zawsze dogania drugą, a główka była wygieta bo mały ma lekki przykyrcz mięśnia szyjnego ale lekarz powiedział że widzi że on sam ustępuję więc żadnych ćwiczeń nie mamy robić bo podobno można by met. Vojty ale Julek jest za duży i będzie się bardzo buntował więc tylko mamy wieszac zabawki tak by zmuszony był wyginać główkę w tą stronę której nie lubi
w cięgu miesiąca ma się sam naprawić a mamy wrócić dopiero jeśli do 9 miesiąca sam nie usiądzie. Reszta odruchów prawidłowa.
UUUUffffff
Zuch chłopak, gadał do pana doktora i śmiał się
A dziś wstał o 5 i zasnął o 9 i spał to 11
Ewuś -ale cudne te Twoje Aniołeczki! Chłopcy bądzcie grzeczni i nie dajcie mamie bardzo popalić
A nocnika gratuluję.
Zyrraffka- oj, wychodzi na to że dobra matka bo jednak złapałaś Łukaszka, trzeba z tymi naszymi skarbami mieć juz oczy dookoła głowy, a najciekawsze dopiero przed nami... :/ ja w salonie rozkładam wersalkę i teraz mały może fikać ile wlezie
lena DTR- ja robię do torta masę z bitej śmietany + brzoskwinie i chałwową z wiśniami pyyycha
Agi78 - zazroszczę że Twoja POlcia tak się sobą zajmuje, My to z Julkiem nawet razem odkurzamy -tzn. ja odkurzam a mały obok w bujaku ale oka ze mnie na chwilę nie spuści, a swoją drogą któraś z Was pisała że odkurza jak maleństwo jest na spacerze -a u nas nawet jak mały płacze to gdy włączę odkurzacz patrzy i oczka jak 5zł i tylko wodzi za tym "czymś dziwnym" wzrokiem
tak samo lubi pralkę i czajnik -pewnie dlatego że buuuuczą
a jak kupywalismy pralkę to ważne było żeby cicha była hihi żebym wiedziała że tak będzie na niego działać to kupiłabym najgłośniejszą
w jakimś serialu komediowym widziałam kiedyś jak wstawiają dziecko w foteliku na wirującą pralkę bo tak zasypiało hihihii
Cobra- współczuję, cieszę się że my nad moimi rodzicami mieszkamy bo też czasami byłoby kiepsko :/
Eagle- na pewno wszystko będzie ok i Tomuś będzie się świetnie rozwijał, trzymam kciuki za Was, powodzenia
Anecznik - mój się przewraca tylko z plecków na boki ale nie widzę żeby specjalnie mu sie też chciało :/ ewentualnie jak coś ciekawego zobaczy... woli leżeć na plecach lub brzuchu i śpiewać albo na mnie krzyczeć :/
a rży jak konik jak robimy patatataj koniku...
ja sie chyba od tego siedzenia w domu w rozwoju cofam...
Izia_tcz - cudne zdjęcia
bombowy szlafrok hihi mały model CI rośnie
Kasiulka_1980 -"Ja mam jedną w rozmiarze A a drugą D " hihi uśmiałam się pewnie problem kupić biustonosz teraz
a na poważnie to nie ma co panikować, jak skończysz karmić na pewno się wyrównają
Anik 79- a myslałam że mój tak mało śpi :/
hihi jakbym siebie widziała, jak mały w łózku to jakoś tak lepiej śpi
tylko u nas tatuś zabronił takich dobroci więc jak on sobie pójdzie do pracy to dopiero małego przemycam ...tylko rano to on zwykle gadac chce już :/
Katarzynajanicka- mi właśnie polecano x-landera xa ze względu na super spacerówkę, że niby taka wytrzymała itp. i że to ona jest najważniejsza w wózku bo najdłużej będzie służyła, cieszę sie że nie kupiłam tego wózka, mamy jumpera X i jestem bardzo z niego zadowolona, a śmigamy po lasach i niezbyt równych drogach (mieszkamy na wsi) w dodtaku taka ze mnie sierota że ciągle o coś nim zachaczę albo jakiś krzaczor w lesie się gdzieś w koła wbije ale póki co nawet opony nie przebiłam ale troszkę rysek zrobiłam
Mam nadzieję że spacerówka też będzie taka fajna
gosiagro- jeszcze raz zazdroszczę Wam tych dyżurów
miłego piwkowania życzę
MagdaM - o już drugi ząbek super
a u nas nadal puuusto hihihi
Klementinka- też myslę że nie jesteśmy tacy źli w tym piciu, myślę że Anglicy sa najgorsi a to ich zachowanie,..
AniaCh83- ja też nie polecam drążyć internetu i szukać sobie chorób, sama sprawdziłam - jak coś znajdujesz natychmiast widzisz wszystkie objawy u siebie .. spokojniej, na pewno wszystko będzie ok
Agi78- hihi widać że smakowało, uwielbiam oglądać zdjecia dzieciaczków, takie robią postępy i taaakie słodzitkie są
cobra-a te łyżeczki to cale nie takie fajne- pokazują że jedzonko dobre jest a jak dla mnie to za zimne albo moje są jakieś za wrażliwe :/
iiwka -super dziciaczki
Wszystkim się przekręcającym i mającym ząbka gratuluję
NATALI i JASIOWI samych radosnych dni życzymy !
a to bonus... wiedziałam że nasz sierściuch się kiedyś do czegoś przyda hihi