reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Dziewczyny mówicie o drinkach, ja pić już mogę ale jakoś sam zapach wódki mnie odrzuca blee jedynie to jakieś likierki, wino lub drink. Przed ciążą była całkiem inaczej patrząc na te wynalazki to mnie skręcało a czystą to jak najbardziej i to bez popitki. Widać rok abstynencji coś mi poprzestawiało :-D

Asnecja obejrzałam ten 6 odcinek i ta "małpa" jeszcze bardziej mnie wkurzyła, wiesz może skąd wziąć kolejne bo chce zobaczyć jak ją w końcu ukatrupią :-)

reklama
Dziewczyny mówicie o drinkach, ja pić już mogę ale jakoś sam zapach wódki mnie odrzuca blee jedynie to jakieś likierki, wino lub drink. Przed ciążą była całkiem inaczej patrząc na te wynalazki to mnie skręcało a czystą to jak najbardziej i to bez popitki. Widać rok abstynencji coś mi poprzestawiało :-D

Asnecja obejrzałam ten 6 odcinek i ta "małpa" jeszcze bardziej mnie wkurzyła, wiesz może skąd wziąć kolejne bo chce zobaczyć jak ją w końcu ukatrupią :-)

co oglądacie ciekawego???
ja ostatnio z mężem Dextera nowe odcinki jak tylko się pojawią

Dziewczyny od poniedziałku nie jem słodyczy naprawdę, serio :))))

postanowiłam, że:
- jak sie będzie franca chciałą z Fifim widzieć, to musi się z moim mężem umwaiać na spotkanie, ja w tym czasie gdzieś wyjdę z domu, ale jak nie będe miała gdzie albo nie będę chciała wyjść, to się nie zobaczy
- moja noga w jej domu prędko nie postąpi
- już kurde nie będę się starała do niej bezosobowo mówic, tylko bęę per pani, bo do tej pory to kombinowałam jak by tu powiedzieć, żeby nie powiedzieć ani mama ani pani
- mam w dupie jej telefony, nie będę odbierała
- a jak mnie jeszcze bardziej podkurwi to jej powiem, że niech się nauczy robić dziecku prezenty dostosowane do wieku, że sobie nie życzę zamieszczania ptrzez nią jakichkolwiek zdjęć moich i Filipa i rządam usunięcia zdjęć ślubnych na których jestem oraz zdjęć Małego, nawet jej moge policja zagrozić, bo przecież wykorzystuje mój wizerunek bez mojej zgody :p:p:p

postanowiłam, że:
- jak sie będzie franca chciałą z Fifim widzieć, to musi się z moim mężem umwaiać na spotkanie, ja w tym czasie gdzieś wyjdę z domu, ale jak nie będe miała gdzie albo nie będę chciała wyjść, to się nie zobaczy
- moja noga w jej domu prędko nie postąpi
- już kurde nie będę się starała do niej bezosobowo mówic, tylko bęę per pani, bo do tej pory to kombinowałam jak by tu powiedzieć, żeby nie powiedzieć ani mama ani pani
- mam w dupie jej telefony, nie będę odbierała
- a jak mnie jeszcze bardziej podkurwi to jej powiem, że niech się nauczy robić dziecku prezenty dostosowane do wieku, że sobie nie życzę zamieszczania ptrzez nią jakichkolwiek zdjęć moich i Filipa i rządam usunięcia zdjęć ślubnych na których jestem oraz zdjęć Małego, nawet jej moge policja zagrozić, bo przecież wykorzystuje mój wizerunek bez mojej zgody :p:p:p

Pięknie kasiu, pokaż babsku gdzie jest jejmiejsce:)_)
a co twój mąż na twój sotosunek to teściówki??? mój broni swojego co mnie jeszcze bardziej wkurza

zyrraffka- "pamiętniki wampirów" :-) Fajny serial, ja lubię takie wampirza a raczej fantastyczne klimaty :-) Wciągnęłam się w niego :-) o niebo lepszy od sagi Zmierzch w każdym bądź razie :-)

gosiagro - zazdraszczam piwkowania;-)A Maja łaaaadnie pospała. Jeśli mowa o alkoholach to ja tylko piwko przyjmuje, inne trunki mogą nie istnieć

hefi - Tobie też zazdraszczam.....porządku w domu:tak:ja mam taki sajgon!!Muszę się od poniedziałku wziąć

zyrafka - gratki dla Łukaszka!!Iga jeszcze nie wie że ma stópki

koriander - grunt to pozytywne nastawienie:tak::tak::tak:będzie dobrze. Iga ma placek z tyłu główki, a porasta włoskami na czubku najbardziej

kasiajanicka - rewelka z tym sklepem, ja jeszcze nie spotkałam sklepu z niższymi cenami niż na allegro

Anecznik - ja też już z Igulcem byłam u lekarza który mnie leczył...a to było...hohoho 30 lat temu:-D:-D:-D

kasiajanicka, zyrafka - a może by tak tych Waszych teściów spiknąć razem, zamieszkaja w połowie drogi miedzy Toruniem a Świnoujściem:tak:

Asnecja - trzymam kciuki

dorotka28 - jaki słodki Ignaś, a ta czuprynka!!!!!

zdec - wyśpij się na tą uczelnię

Eh, ale był dzisiaj miły dzionek, byliśmy dzisiaj u znajomych, Total relax, Kuba jak aniołek, czasem mysle, ze mam dziecko ze złota;)
Avena
Hefi
Zdec
Koniczynka:
Oczywiście wykorzystam dodatkowe 2 tyg urlopu, mam nawet caly urlop wypoczynkowy do wykorzystania, ale teraz wracam do pracy 2 razy w tyg, a pozostałe 3 dni tygodnia będą się liczyly jako urlop i tym sposobem do konca roku mogę chodzic tylko 2 razy w tyg,co nie zmienia faktu, ze czuje sie strasznie z mysla o powrocie do pracy,mimo ze atmosfera jest ok. i caly komplet pacjentów już dawna zapisany, czekaja na mnie, wiec będzie pracowicie eh….macierzynski i tak jest za krotki, zdecydowanie!

Ewela: „sik prosty” tekst dnia!!!!!!!!! ale się uśmiałam, Super ;)))))

Asnecja: no tak, czas na zęby zbliża się nieubłaganie, aż strach myśleć, pewnie będziemy chodzic na rzesach, bo wtedy noce nie będą już takie przyjemne i chodzenie do pracy, zmęczenie, ciekawe jak to będzie…. grrr

Dorotka28de
Zyraffka:
Dzieki! Popracuje nad moim mężysławem ;) dzisiaj pijany to może łatwiejszy będzie ;)

Anecznik: dzieci nie są złośliwe, tylko manifestuja, ze coś im nie pasuje, może Ty jestes troche bardziej nerwowa akurat tego dnia, a Bąbel wszystko wyczuwa

Katarzynajanicka: ojej! Ale Ci teściowa zalazła za skórę!!! Nieźle! Widziałaś wątek „anty teść(owa)”? jest super, ja też miałam przeboje ze swoja, ae trzeba pamiętać, że to matka Twojego męża i tego nigdy nie zmienisz, zawsze będziecie mieć jakis kontakt, mniejszy lub większy i trzeba się zastanowić, czy warto walczyc z wiatrakami i na swieta spotykac się w złości i czy nie lepiej przymnknac oko na niektore sprawy, ja tak zrobilam i jestem szczesliwsza, mniej się złoszczę, alei tak obrabiam jej tyłek ile wlezie przy każdej okazji, bo teściowa to teściowa,a każde słowo od teściowej boli najbardziej!

Koniczynka: od miesiąca próbuje ni ejeść słodyczy i codziennie sobie obiecuje że od jutra, ale może tym razem się uda, kto wie….. ;)

Zyraffka
Koniczynka:
ja dzis Karmi skosztowałam… tłumaczę sobie, ze to prawie drink heheh

sciskam Was mocno ;) buziaczorki

reklama
Witajcie po całym dłuugim ale bardzo fajnym dniu. Ale dziś miałam powera do działania! Aż dziwne bo nocka była kiepska, chyba nasza najgorsza od powrotu ze szpitala, Kornelka budziła się średnio co 1,5 godziny i nie mogła zasnąć.. Dziś też już się raz budziła:no: Nie wiem co jej jest, oby jej przeszło! Ale pomimo takiej nocki dzionek mega udany! Rano byłam w pracy, potem na super zakupach - pobiegałam sama po sklepach. Kupiłam Nelci super czapę na zimę i golfik-szaliczek, oraz spodnie - jeansowe ogrodniczki. Siebie zaopatrzyłam z ciepły golfik i fajną bluzeczkę (pochwalę się może jutro na odpowiednim wątku). Muszę sobie garderobę uzupełnić bo większość tego co mam w szafie jest na mnie za duża :rofl2::-):-D. Potem zrobiłam obiadek, ogarnęłam domek, przygotowałam koleją porcję galaretki dyniowo- pomarańczowej i jeszcze się na zajęcia na jutro przygotowałam!
Dorotka28de, Gosiagro - na pytanie o ostatnią nockę odpowiedziałam już wyżej, niestety była kiepska, z mnóstwem pobudek :baffled:
Dorotka28de- jaki śliczny Ignaś!
Klementinka -a propos podobnych odczuć, trzeb chyba nabrać nieco dystansu i nie oczekiwać aż tak wiele od razu, wszystko ma swój pod niebem czas.
Koriander - u mnie dziś druga porcja galaretki powstała mmmhhhmm :-) Tym razem dałam nieco mniej cukru, bo ta pierwsza moim zdaniem nieco za słodka wyszła i ją potraktowałam cynamonem:tak: A co do łysinki to Nelcia ma wciąż takie łyse jajo na tyle główki..
izia_tcz - fajnie, że się po takim czasie odezwałaś! Mnie też brakuje czasu na BB ale sie staram...;-)
kasiajanicka - ja do ryżu lubię jeszcze dodać cynamon i banany! A le teraz z eliminacji produktów mogę o bananach i śmietanie zapomnieć... A Ty już nie masz ograniczeń w diecie z tego co widzę Fifi toleruje wszystko? Dzięki za informację o nowy sklepie! na pewno skorzystam! Wiem też, że na Mostowej otworzono jakiś nowy sklep z artykułami dla dzieci Ale nie byłam tam jeszcze. Co do teściowej brak słów....
Perfecta - oby sen był tylko snem i przed niczym nie ostrzegał i nic niczego nie zwiastował!
Asencja - trzymam kciuki za przeprowadzkę, u nas ona wciąż w planach... Pewnie się w tym roku nie zbierzemy jeszcze..
zyrraffka - widzę, że Łukaszek też teraz tak "śpi" jak Nelcia.. oni są z jednego dnia, może to taki okres?

A i mamy za sobą pierwsze łyżeczki marchewki - nie było tak źle jak myślałam :tak:Chyba błędem było podanie jej marchewki jak już była nieco śpiąca,a le za to!!!! żasęła dzis bez płaczu popołudniu w łóżeczku, co prawda trzeba ją było utulić, pogłaskać i dać za rękę potrzymać ale się udało!!:-):rofl2:
Dobrej nocy i udanej niedzieli!!

Do góry