reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Cześć Dziewczyny. Ja się nie odzywałam tyle czasu bo non stop coś. Moje dzieci są bardzo wymagające i niestety nie mam kompletnie czasu żeby usiąść na BB i z Wami popisać. Ostatnio oparzenie, teraz Jasiowi ząbki wychodzą (2 trójki naraz) a Oluś też ostatnio non stop marudzi. Tylko na rękach i na rękach ...
Piszecie o żłobkach My mamy miejsce dla obu od stycznia ale jak sobie to przemyślałam to chyba wole ich zostawić z nianią. Niby koszt żłobka za obu to jakieś 700zł miesięcznie a niania wyjdzie nas ok.500zł bo u nas jest 5zł/h :-)
No mi urlop macieryński kończy się 28 pażdziernika potem jeszcze 2 tygodnie to do 10 listopada potem urlop to do 10 grudnia i potem podciągne L4 i od stycznia wracam niestety :-(
U nas nocki w miare. Olek budzi się ok. 1 potem 4.30 a potem o 7.30 już wstajemy bo i Jasio się budzi :-)

Eagle Tobie życze szczęścia, miłości na "nowej" drodze życia :-)

Paula no to ja też się ciesze że test negatywny jeśli dla Ciebie to dobra wiadomość :-)

Odezwe się znowu potem bo teraz dzieciaki chcą jeść, pić i wogole krzycza ;p:-)

reklama
avena mój także uwielbia się bawić stópkami i kolankami zwłaszcza jak jest wyrozbierany przed kąpiela lub na przewijaku przy zmianie pieluszki

mi wypadałoby iśc do pracy także jakoś kilka dni przed końcem roku i tak się zastanawiam czy by tego jakoś nie opóźnić np.L4 a w styczniu wybrac jeszcze cały urlop wypoczynkowy za 2011 rok i dopiero wtedy na wychowawczy, ech...kombinuje ale zawsze to kilka tygodni dodatkowej kasy na koncie;-):-)
gratki za pierwszego ząbalka
zyraffka i jak cyce?;-)nadal obolałe ( doczytałam ze juz przeszło ;-))
ja A6W odpuściłam sobie, miałam plan żeby od wczoraj zacząć ale oczywiście na planach się skończyło. może od weekendu zacznę od początku
Anik79 świetnie się Oskarek bawi stópkami i to porownanie fotek ..... ech... jak ten czas szybko leci
a jaki dzielny po szczepieniu i baaardzo duży....mamusia ma co nosić
kreatorka i jak urządzanie czterech kątów?
Klemantinka ooooo to zdolniacha z Jasia, chyba jako pierwszy nasz maluch dokonał tego wyczynu:-)
Asencja szkoda że nie udało sie z powrotem do pracy ale tak to juz jest, że każdy myśli tylko o sobie, a z drugiej strony zostaniesz dłużej w domku z Krystiankiem
koriander, kajdusia super że spotkanie udane, troszkę Wam zazdroszczę
to pewnie piękny widok takie dwie ślicznotki obok siebie:-)
a ja fotek nie widziałam:-(
Eliza_eM super fotki
Lencja i jak Kornelcia, przestawiło jej się ponownie? u nas wrecz przeciwnie już 3 dzień Musiu śpi w południe ok 4-4.5 godz:szok: myślałam że przez to będzie gorzej w nocy spał ale nic takiego nie ma miejsca także śpi jak zawsze
Kasiek1983 ja też uwielbiam taki śmiech malucha
Milka dobrze że z oczkiem juz lepiej i czekamy na powrót w środę:-)
gosiagro twój tekst o dodatkowych dniach wolnych 2+2 to prawie tydzień dodatkowego wolnego = mistrzostwo świata, super tak mi sie spodobał:-)
hefi my także możemy podesłać kilka godzinek snu dziennie:-)
MagdaM to do Was też kilka posyłam:-)
cobra18 oj to się dzieje u Was, ja także bym była na mojego bardzo:wściekła/y: gdyby taki numer wyciął z naprawą nic nie wartego auta, trzymam kciuki żeby sie poukładało
ewela i jak Twoja depresja? przeszła bo jak nie to my ją tu zaraz:angry::wściekła/y::crazy: i powróci Ci dobry humor, a co do facetów może poprostu pogadajcie, powiedz mu wprost co Ci na serduchu leży, do nich trzeba wprost i duzymi literami mówić bo czekac aż się sami domyślą to....
u nas też było dziwnie...dawno dawno temu ja bardzo chciałam i nic, długo długo nic, później mój chcial i też nic....w końcu stanęło na cywilnym, a kościelny dopiero w minioną sobotę;-) życzę żeby i Wam się ułożyło tak jak bys chciała
magdziak Wam także życzę Tego Pięknego Dnia:-)
paula24211 oj to i Was się dzieje, i atrakcji nie brakuje ale dobrze że po Twojej myśli się skończyło
paulka82 witamy po przerwie, zaglądaj częściej zebyśmy mogły znowu Was mylić:-D
na naczyniakach się niestety nie znam ale trzymam mocno kciuki żeby było dobrze
Igunia tez smieszka widze
Kasiulka_1980 jaka Hania duża:-) i uśmiech cudowny
emalia piękne porównanie chłopaków

i nie udało mi się wszystkiego ogarnąć....
powyciągałam nieco starych postów a co....:-D

za chwilkę ciąg dalszy:-)

gosiagro tak na szybko
z nowym-starym:-D przeżywamy chyba kolejny miesiąc miodowy
moze daruję Wam szczegóły sypialniane;-) ale także pod każdym innym względem jest jakos inaczej, lepiej, aż dziwnie jakbyśmy mieli po 15 lat a nie 2 razy tyle i szczeniacko w sobie zakochani:-D:tak:

kajdusia - aż się rozmarzyłam czytając o tej hadze przyjęli Was po królewsku:-)koriander podzieliła twoje zdanie co do spotkania, ale ja się na fotkę nie załapałam, jak się lognęłam na bb to już była skasowana. A z bardziej przyziemnych rzeczy to jak tam kotek????

Paula - najważniejsze że po Twojej myśli

zdec - też mi się wydaje że zapchanie małej nie da za wiele, ja tak próbowałam już 'dawno' mała może miała ok 1,5 m-ca na noc mm dostała kilka razy bo schizowałam że pokarmu mało i budziła się dokładnie tak samo, a nocki zaczęła przesypiać sama.

Eagle - a jak po chrzcinach??

U mnie żłobki owszem dla takich maluchów ale dostać się do nich graniczy z cudem, a jak już jedno z rodziców nie pracuje to chyba szanse żadne. i tak jak Anik pisze zapisują dzieci które są w drodze - paranoja:-D Iga przespałą od 20-6 więc super, ale ja nie bardzo wyspana bo oczywiście poszłam spać przed 2:-Dto czas na kawę.

Masakra. To była ciężka noc:( Wstawałam od północy co godzinę:( Na szczęście teraz dziecię jeszcze śpi:(
KUpiłam wczoraj kleik ryżowy, niby jest napisane że od 4.miesiąca, ale dziewczyny sądzicie że mogłabym już go podać? Może mała się nim bardziej naje wieczorem niż mlekiem:(

Zdec ja mojej zagęszczam juz kleikiem bo tak to chciała pić co godz a teraz nawet je co 3;)I to nie prawda ze po mm dzieci śpią dłuzej u mnie nic sie nie zmieniło czy cyc czy mm nie śpi w dzień:(

cześć Dziewczyny ja tylko na chwilkę.
Noc u nas wyjątkowo dobra:)))

Pogoda fatalna nie wiem jak przeżyjemy bez spaceru tym bardziej że mąż całą dobę w pracy :((((

Jeśli chodzi o żłobki to nie ma czegoś takiego jak zapisywanie jeszcze nienarodzonych, dziecko musi mieć datę urodzenia, PESEL imię i nazwisko zeby zapisać do żłobka.
My oddajemy Łukaszka od września 2011 bo wracam do pracy. Miejsc w żłobku bardzo mało, mam nadzieję ze dla nas starczy bo nie wiem co zrobię jak się nie dostaniemy. Ostatnio z tego co się orientuję zmieniły się przepisy i mogą powstawać żłobki prywatne ale nie słyszałam żeby w Świnoujściu ktoś chciał otworzyć a szkoda, zresztą nie wiem czy byłoby mnie stać na taki.
Łukasz leży na macie ale już zaczyna marudzić więc nie popiszę:(( Może jak pójdzie spać.

Masakra. To była ciężka noc:( Wstawałam od północy co godzinę:( Na szczęście teraz dziecię jeszcze śpi:(
KUpiłam wczoraj kleik ryżowy, niby jest napisane że od 4.miesiąca, ale dziewczyny sądzicie że mogłabym już go podać? Może mała się nim bardziej naje wieczorem niż mlekiem:(
ja fifiemu daję, efekt taki, że jak dam ok 18 kleik i potem o 20:30 to dłużej rano pośpi, tako godz dlużej

Witam.
Paula-cieszę się,że ty się cieszysz :)
Hefi- my byliśmy w naszym wrocławskim Aqua parku. Tam jest taki duży brodzik dla małych dzieci z cieplejszą wodą. Warunki są dobre, bo są przebieralnie rodzinne i koło brodzika też jest pokoik dla mamy z dzieckiem. Jasiek był zadowolony. Zresztą ja z nim wchodziłam też do drugiej części aqua bo mu się bobęlki podobały w takich śmiesznych jakuzi. Polecam.
Baseny rekreacyjne • WPW

Alusia- to faktycznie mały cierpi jak trójki wychodzą, niby to są najgorsze zęby

Idę coś porobi , bo w domu sajgon :)

Mojemu Jaśkowi coś się porypało. Jak jadł kaszkę ze smakiem i musiałam mu więcej robic niż na początku tak wczoraj wieczorem i dzisiaj rano buzie zaciskał i nie chciał jeśc. Za to na cyca to aż się uśmiechał.Ach te dzieci, za nimi się nie nadąży.

Kajdusia
- super ,że wyjazd się udał. Wrzucaj fotki, bo ja chyba też przeoczyłam.

reklama
kurcze, laski chyba musze brac kartke i zapisywac co ktorej odpisac
juz mi z glowy wywialo

tak na szybko co pamietam
perfecta napisz prosze co to za plytki z joga,jakis czas temu chcialam sie za to zabrac ale w zaciszu domowym lepiej niz w studio, przynajmniej na razie
koriander do spacerowki chyba bedziemy sie przesiadac gdzies za miesiac, dwa, jak tylko Jas zacznie sztywno siedziec bo gondolka mala sie robi, szkoda ze nie przezimujemy w gondoli ale kupie spiwor z owczej welny i bedzie mu cieplo
AniaCh to chyba dobra konsystencja skoro jest jak ciasto drozdzowe a sluzu bys nie przeoczyla, widac go jak jest,
moze za czesto zmieniasz mu mleko i nie moze sie przyzywczaic? mi Jas do nowego przyzwyczajal sie 2 tygodnie
dodatkowo podawalam mu lakcid jako oslone na jelitka, moze to wam pomoze
Paula a wiec nie tym razem:)
Paulka sie usmialam jak przeczytalam ze twoja mala zasypia juz przy ksiazeczkach, super, chyba musze na Jasku wyprobowac
Agi ja wlasnie tez mysle o kartkach na swieta z Jasiem w roli glownej, jak ogladalam na ebay i allegro to w Anglii sa swietne ubranka swiateczne
super maja napisy, np. wszystko czego mamy chca na swieta to CICHA NOC
juz zaczynam sie nakrecac na te pierwsze swieta z Jasiem
Emalia ale ten twoj Jas to slodziak, widzialam zdjecia na nk, sliczniutki i tak super wygladal na basenie
a jak sie bawiliscie? jest sens z takim maluszkiem isc? ja sie zastanawiam czy z Jasiem sie nie wybrac
Kajdusiu ty to masz super zawod, tyle przygod, a tego apartamentu po cichu zazdroszcze a zdjecia chcetnie obejrze na zamknietym
Avena teraz dopiero sie zacznie z guzami, stluczeniami itd. nie martw sie, to nie znaczy ze jestes zla mama

o rany chyba odpisalam, a jak cos mi sie przypomni to dopisze
najgorsze jest to ze pisanie postow uzaleznione jest od snu Jasia, jak sie budzi to mi juz wszystko z glowy wylatuje

dzis malz wraca:)

Do góry