reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Sliczne zdjecia, wlasnie je obejrzalam :-D Paulka masz identyczne ujecie jakie mialam na pierwszym usg, piekne :tak:
Agast22 mialam badanie krwi, wedlug usg jest 12t1d
Ja mam i mialam sporo mieszanych uczuc odnosnie badania, jestesmy mlodzi i nie mamy obciazen genetycznych, a poza tym jesli test wskaze na wysokie ryzyko to nadal jest duza szansa ze dziecko moze byc zdrowe. No i co dalej, poddac sie punkcji i zaryzykowac poronienie zdrowego dziecka? Duzo watpliwosci, naprawde :confused2:....

reklama
Agast22 mialam badanie krwi, wedlug usg jest 12t1d
Ja mam i mialam sporo mieszanych uczuc odnosnie badania, jestesmy mlodzi i nie mamy obciazen genetycznych, a poza tym jesli test wskaze na wysokie ryzyko to nadal jest duza szansa ze dziecko moze byc zdrowe. No i co dalej, poddac sie punkcji i zaryzykowac poronienie zdrowego dziecka? Duzo watpliwosci, naprawde :confused2:....

No i wlasnie dlatego ja sie chyba nie zdecyduje... A Ty w takim razie wg usg chyba masz termin na maj..?

No jasne ze zostan!! Tak czy siak jestes czerwcowka!!

Lece sobie zrobic sniadanko bo juz mi zoladek przysycha do kregoslupa :cool2:

I pytanie mam: przytylyscie juz cos??

Ja to sie strasznie boje przytycia i waze sie prawie codziennie. Nie to ze boje sie przytyc wogole, bo wiadomo w ciazy to normalne, ale w poprzedniej ciazy przytylam 30 kilo :wściekła/y: Do 22 tc przytylam tylko 4 kilo a potem 8 kilo na miesiac, masakra! Zaczelam z waga 60 kilo a skonczylam z 90...
Teraz na starcie mam 62 i na razie ani drgnie :tak: a dodam ze ja mdlosci teraz nie mam wcale, od poczatku apetycik:-p

Ja to sie strasznie boje przytycia i waze sie prawie codziennie. Nie to ze boje sie przytyc wogole, bo wiadomo w ciazy to normalne, ale w poprzedniej ciazy przytylam 30 kilo :wściekła/y: Do 22 tc przytylam tylko 4 kilo a potem 8 kilo na miesiac, masakra! Zaczelam z waga 60 kilo a skonczylam z 90...
Teraz na starcie mam 62 i na razie ani drgnie :tak: a dodam ze ja mdlosci teraz nie mam wcale, od poczatku apetycik:-p

A w jakim czasie potem udało Ci się pozbyć tych 30 kg? :-)

reklama
Mi też się trochę przytyło (jakiś 5kg) w sumie udało mi się zrzucić tylko 3kg i ważę w tej ciąży więcej na starcie niż w poprzedniej o 2kg. Ale za bardzo się nie przejmuję wagą.

Martwi mnie jednak to że dostałam jakiś upławów, są delikatne i lekko brązowe.:-( W sumie w poprzedniej ciąży też tak miałam i przeszło. Czy to możliwe żebym je dostała od luteiny?? Nie wybieram się do mojego lekarza, bo znowu jak zawsze mnie zwiedzie.:-( Muszę czekać do wizyty do 23.11:-(

A tak z optymistycznych rzeczy, to w końcu wzięłam się za pisanie pracy licencjackiej:tak: Zaczynam pierwszą stronę;-) Tzn pierwsza już jest, bo to spis treści:-D Teraz kolej na wstęp:-D
Mam zamiar dobrze wykorzystać jednodniowy urlop;-):tak:

Do góry