reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Dziewczyny przypomniałam sobie że lekarka mi mówiła że dzieci się teraz ślinią bo ślinianki zaczynają pracować;-) Bo też myślałam że już zaczyna się ząbkowanie;-)

Ten Weider to jakaś maskara! Ja nie wiem jak ja zrobię te 24 powtórzenia i jeszcze 3 serie! Ale fakt, że jak się człowiek nie rusza i nie ćwiczy to nie dziwota, że ledwie to zrobiłam:-(

Madziu - nieźle Kacperek przybiera:-), masz już co dźwigać:tak:

A ja tak wpadam zameldować że moje dzieciaczki śpią już od 50minut i mam chwilkę tylko dla siebie;-)

Elizka śliczne masz dzieci;-)

Gosiagro - spacerek widać cudownie udany, a Majeczka urocza! Ja dziś też zaczęłam A6W ciekawe na ile mi zapału wystarczy... Póki co też mi sobie trudno 24 cykle wyobrazić i 3 serie:szok::szok:
Kajdusia - najlepsze życzenia dla Piotrusia:-)
iiwka - z tego co wiem to ślinienie się oznacza też rozwój mózgu:rolleyes2:
Eliza_eM - piękna fotka rodzeństwa!
Magda M - to Kacperek nieźle przybiera!!! Jednak da Ci się to odczuć nosząc go...
Perfecta - dużo zdrówka dla Twojego żyrafiątka
_avena_ - Kornelka też narzeka i skarży się zabawkom :rolleyes2:
Koriander - super , że Lilianka tak ładnie przybrała, tak jak napisałaś nie ma co się zamartwiać i trzymać sztywno siatek oczekując,że dzieci będą dokładnie tak samo każdego tygodnia przybierały. Liczy się to, że są zdrowe i szczęśliwe!:rofl:
zyraffkka - odżywkę wax polecam bardzo bardzo mocno! Pamiętaj tylko aby po nałożeniu trzymać głowę w cieple, ja zwykle okrywałam ręcznikiem i nagrzewała nieco suszarką, efekty super!
bakteria - zdrówka dla Witka!!!!
eagle - torcik bardzo mocno polecam!

reklama
prywatna wizyta nastroiła mnie pozytywnie: mam po karmieniu podawać NAN HA, możę lepiej mu podejdzie niż Pepti, mam zapisywać czas karmienia z każdej piersi i ile wypił mm, dwa razy dziennie dzwonie do pediatry ze sprawozdaniem, jak nie będzie problemów z NAnem za ok 2 tyg ważenie, chodzi o to aby nie doprowadzić do zatrzymania przyrostu masy ciała, powiedziała, że Fifi jest dobrze rozwinięty i baaaaaardzo długi i ma tendencje do bardzo smukłej sylwetki

ciekawostka: powiedziała, że dziecko, które mam zimnie dłonie i nosek, a Fifi tak ma, może mieć zaburzony komfort cieplny a przez to odczuwać mniejszy głód, mam nadzieję, że jej strategia nam pomoże i Fif zacznie więcej przybierać
od jutra mam też podawać Cebion multi po 5 kropli dziennie

płaciłam 100 za wizytę, ale warto było: kobieta 2 razy dziennie będzie ze mną rozmawiała, konsultowała, ważenie na oddziale w szpitalu za darmo chyba i ogólnie bardzo dobre wrażenie na mnie zrobiła, jest kompetentna, ma super [podejście i do mamy i dziecka

Do góry