reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam

Magdalena79 - jak sie nie myle to chyba do pół roku może sie wchłaniać, u nas też był wodniaczek ale na szczęscie już sie wchłonął. Podkładałam pod jajeczka wacik ale wypadał i efekt był mizerny, i wziełam sie na sposób i pociełam pieluszke tetrową na paski szrokie na pół palca i mu podnosiłam jajeczka a boki tej pieluszki wyciągałam mu za pampersa ,zeby te jajeczka zaraz nie opadły i efekt był szybki

troche namieszałam ale mam nadzieje ze mnie zrozumiałas
dziękuje ci:-), spróbuję z tą pieluszką, bo do tej pory tylko podnosiłam jajeczka przy przewijaniu i one chyba zaraz opadały:sorry2: ale jak mówisz że Twój sposób przyniósł efekt to zaraz to zrobię, tylko napisz mi jeszcze jak długi ten paseczek ucięłaś?

reklama
heja

U nas dalej mała marudzi, oj momentami ciężko jest, ale wierzę, że to tylko przejściowe:-)

Emalia82 - jak moja nie mogła zrobić kupki, to robiłam prasowałam pieluchę tetrową, troszke nią pomachałam by nie była bardzo gorąca i na brzuszek i masowanie, Tak parę razy. Dodatkowo dociskanie nóżek do brzuszka, w kąpieli też polewanie brzuszka i masowanie i jakoś pomogło. Moja najdłużej 5 dni kupy nie robiła.

witajcie laski ale wy macie tempo !nie dam rady was nadrobić bo niestety brak czasu ale trochę podczytałam .Całe szczęście że nie podawałam małemu wigantolu a miałam na niego receptę tyle ze go nie było to dostałam Dewikap
zaproszenia na chrzest miałam takie chyba fajneZaproszenia na Chrzest Komunie Roczek ze zdjęciem
codo chrzestnych mieliśmy mega problem bo ci których wybraliśmy okazali się nieodpowiedzialni całe szczęście ze jeszcze przed chrzcinami i mieliśmy okazję ich zmienić i dobrze
eagle nie przejmuj sie tak bedzie dobrze całe szczęście że tak szybko wada została wykryta mój starszy syn nie miał tyle szczęscia wade wzroku wykryto u niego dopiero w wieku 6 lat kiedy już znacznie sie rozwinęła spadło to na nas jak grom ale przyzwyczailiśmy sie do tego choć nie było łatwo teraz jego wada na jednym oku wynosi 12,5 dpi i nosi soczewkę i jest dobrze
kpi co do kota to moja jeszcze gorsza upodobała sobie kwiaty i tam sie załatwia a ostatnio nasikała młodemu na plecak całe szczęście ze akurat tego nie nosi do szkoły gdyby nie to ze broni nas przed myszkamii to dawno by wyleciała z domu z hukiem

ja tak w przelocie bo swieci slonce i idziemy na spacer!!:-D:-D:-D

anecznik na moich studiach kolezanka zlozyla skarge w dziekanacie wpodobnej sytuacji i nie musiala oplacac kolejnego roku tylko chyba 2 dodatkowe miesiace podczas ktorych zdala prace u innego promotora i sie obronila. w razie czego odwoluj sie pamietam jak cie ten dran traktowal opisywalas nam wasze rozmowy, ujmij to w zazaleniu i sie nie boj, juz przeciez konczysz te studia wiec co ci wisi :tak:

alusia nie poradze z tym spaniem ale powiem ci ze Lila sie teraz powoli na coraz wczesniejsza godzine przestawia to ma chyba zwiazek z tym ze wczesniej sie ciemno robi..tez nie wiem co z tym fantem zrobic, bo przeciez niedlugo bedzie ciemno o 17 :szok:

ewus zyjesz?? :-D:-D
milego dnia!!

Hej,
ale pogoda do kitu! wieje pada:wściekła/y:
ale się wzruszyłam - poraz drugi, w dzień dobry tvn śpiewa ta mała dziewczynka z mam talent- pięknie!! piosenka, jej głos nieziemskie.

Trochę was poczytałam, wczoraj nic nie pisałam bo jakoś brak czasu. Męża cały dzień nie było a mały był coś marudny i praktycznie prawie cały czas na rękach musiałam go mieć bo jak tylko na chwilę położyłam to ryk niesamowity.

eagle - bądź dobrej myśli, może się poprawi i wcale nie będzie tak źle, trzymajcie się! swoją drogą to plus jest taki, że wiecie o tym od początku.

agata, ewela, kasia szybkiego powrotu do zdrowia!!

anecznik współczuję Ci z tym promotorem, co za palant!!

alusia no to super wieści, nie ma to jak własne cztery kąty :) sama jestem ciekawa dlaczego tak boli Cię brzuch, ciekawe co gin Ci powie.

Pogoda paskudna a moja mała jeszcze z nocy nie wstała ta to ma melodie tylko o 8 kupe przewinełam i śpi sobie dalej:tak:Chyba dziś się wybiore na szczepienie albo jutro jeszcze niewiem.
anecznik-co za gość :angry:
kajdusia-to kiedy zaczynamy:-D

witajcie
ja miałam kiepską nockę, dzieciaki oczywiście spały ale ja jakoś nie mogłam, najpierw problem z zaśnięciem a i tak budziłam się co chwilę, zbyt dużo myśli na raz

póki co staramy się zaakceptować nową dla nas sytuację wiem że dopiero wszystko przed nami i jeszcze nie potrafię spokojnie o tym mówić czy pisać, potrzeba czasu

na szczęście dalecy jesteśmy od zastanawiania się dlaczego to? dlaczego my?
myślę że to dobre podejście bo i tak by to nic nie zmieniło, najważniejsze teraz to to co możemy zrobić dla małego, dla nas i tak jest on najukochańszym i najwspanialszym Synkiem na świecie

lena, zyraffka, kajdusia, gosiagro, ewelinka307, kasiajanicka, Milka26, Klementinka, avena, magdalena79, Alusia, izia_tcz, nadika dziękuje za wszystko co napisałyście

emalia ,wiec gadałam z mama i jej sie w sumie pomysł z moim wyborem nie podobał nigdy,no,ale nie moge przeciez teraz powiedziec"sorry D.,ale wiesz nie chce,zebys byla chrzestna mojego synka,bo nie zaprosilas mnie a slub" , juz zdecydowałam i trudno,bo jak bym jej tak powiedziala to wiem,ze na zawsze byłbysmy słocone,a po co...

nadika no mi jakby ta grypa mineła,ale niewiem,b chodze troche otumaniona ,wiec moze sie skryła i czeka na wyjscie

reklama
jest chlopak!!!!:-):-):-)
dwa parte i bylo po porodzie a tatus przespal porod na lawce przed porodowka
taki ekspres ze nie zdazyli wyjsc po niego:-D
a takie cudenko malenskie

anecznik musimy koniecznie jakies centrum wspomagania kryzysowego uruchomic, zeby nastepnym razem przygotowac sie na taki dzien, zapasy porobic i kawe w termosie;-)
a promotor to tak jak napisalas, moze lepiej zaplacic za ten rok i na spokojnie zdac u innego? albo sprobuj tak jak koriander pisze

Do góry