reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

bo to w koncu tylko dwa robale byly. Mam nadzieje ze na tym sie skonczy.

Może i dwa robale ale one składają dużo jajeczek, ja bym na Twoim miejscu pozbyła się z domu i kartonu i tych butów.

Dziewczyny które kąpią w oilatum czy myjecie główkę szamponem???

Gdzieś czytałam, że do 6 miesiąca życia nie powinno się używać szamponu, należy myć głowę tym co resztę ciała.

Kazał mi wyeliminować nocne karmienie:) bo Iga już mały pulpecik:)

Zaraz, zaraz, jak wyeliminować noce karmienie? Pokarm nocny jest dla dziecka najbardziej wartościowy. Poza tym taki mały niemowlak nie może tyle czasu nie jeść, bo za bardzo spadnie mu poziom cukru. Poza tym na mleku matki dziecko nie może mieć nadwagi.

reklama
Przypominacz w telefonie:-)U mnie zawsze się sprawdza:-)

hej,

my po imprezie 2 m-cznej naszej Natalki, która "zmęczona życiem" - zasnęła przed przyjściem dziadków ... :-)

a dziś czekam na 2 kurierów - konik morski (tak, ja też :zawstydzona/y:) i figurki na prezent, będę ostrożnie otwierać pudełka ...

MIka 26 - dzięki, myję płynem do kąpieli Hipp, ale chyba kupię coś specjalnie do główki, co polecacie?

zyraffka - moze herbatka na laktację Herbapolu i karmi? mi hipp nie pomógł ...

kajdusia - śliczna córcia ;)

koriander - jak dziś samopoczucie?

athena - to chyba dobry dzień wczoraj miałaś widząc mine teściowej?

eagle - ja ustawiłam budzik-przypominacz w telefonie, żeby nie zapominać o tabletkach ...

A tak oto moja córcia ucina sobie drzemke ...
o tak telefon to jest jedyne wyjście:tak::-)
my mamy szamponik Nivea

a my wybywamy na wieś do koleżanki :)

miłego dnia :)
udanego wyjazdu i pięknej pogody

a mi zachciało się naleśników i je właśnie robię:-)

Yoshe Ale fajnie Hubecik ma 2 miesiace 2 tygodnie 2 dni:):):) aniołkowy dzień ma dzisiaj
p.s. ja wierze że jak np jest 11:11 i spojrzę na zegarek lub własnie pojawia się zbieżność liczb to Aniołeczki nam daja znać o sobie:) (taka moja mała fanaberyjka dorosłego człowieka)
na dodatek moja ulubiona liczba to 22, więc dwójki rządzą! :-D

Dziewczyny płakać mi się chce, strasznego doła mam, chyba mi pokarm zanika, bo czuję, ze piersi się nie napełniają, Łukasz strasznie się po chwili karmienia denerwuje, piszczy i wyma****e rączkami i nóżkami:(((((((((((((((((((((((((((((((((Najgorsze że nie wiem jak pobudzić laktację skoro mały jest bardzo często przystawiany do piersi i pokarm w takim przypadku nie powinien zanikać.........
zyrraffka może tak często go przystawiasz, że nie zdąrzą się napełnić, ale to nie znaczy, że z nich mleczko nie leci. w moim przypadku tak właśnie było. a jesteś pewna, że tak się denerwuje z powodu braków? może jest inna przyczyna? a może właśnie skoro go tak często przystawiasz jest przekarmiony i denerwuje się, bo już nie chce? :sorry:

hipp pomoże. Ja mam niestety 2 tygodnie bez cyca i tez walcze z laktacja coraz mniej jest ale jestem, dobrej mysli że jak Jasiek dorwie się do cyca to wróci wszystko. Musiałam odstawić go bo odmówili szczepień ze względu na wolno spadającą żóltaczkę. jutro jedziemy do szpitala na pobranie krwi bo w przychodni tak mu pobrały ze on płakał i ja z nim razem bo krowy nie potrafia pobierac małym dzidziuniom i jeszcze za mało pobrały i nie wyszły wyniki:( poza tym wzięły "motylka " który miał rurke jak piecio kilometrowy szlauch więc się nie dziwie że mało pobrały. Aż mnie trzesie jak sobie pomysle że jutro beda go kłuli znów
ale mam nadzieję że spadło i że cyc wróci i szczepienia w końcu
Zyrraffka głowa do góry!!! w zasadzie to cyc :) hipp i pozytywne myslenie będzie dobrze.
Tak sobie mysle że fajnie ze jesteście bo człowiek nie jest sam ze swoimi problemami uczy sie cały czas wymieniając doswiadczenia no i z kolezankami bez dzieci ciężko jest teraz rozawiac jak człowiek cały czas o pieluchach , cycach , kupkach i innych matach edukacyjnych :p :)

Perfecta a skąd wiesz, że to akurat żółtaczka z wiązana z Twoim pokarmem? jakoś to sprawdzałaś? słyszałam o tym ,że jeśli to pokarmowa, to czasem odstawia się na 2 dni, żeby poziom spadł, ale na dwa tygodnie??!!:szok::eek::baffled: to jak wysoki był poziom tej bilirubiny???
też przełożyli nam szczepienie z powodu żółtaczki, ale nikt nie kazał mi rezygnować z karmienia piersią! raczej zalecali tylko przepajać glukozą, co z resztą też jest dyskusyjną metodą.

Kazał mi wyeliminować nocne karmienie:) bo Iga już mały pulpecik:)

co za pomysł?! _avena_ nie gniewaj się, ale w życiu bym nie posłuchała takiego lekarza!:baffled:

Zaraz, zaraz, jak wyeliminować noce karmienie? Pokarm nocny jest dla dziecka najbardziej wartościowy. Poza tym taki mały niemowlak nie może tyle czasu nie jeść, bo za bardzo spadnie mu poziom cukru. Poza tym na mleku matki dziecko nie może mieć nadwagi.
zgadzam się w 100%!! :-)

Gdzieś czytałam, że do 6 miesiąca życia nie powinno się używać szamponu, należy myć głowę tym co resztę ciała.
używamy płynu Nivea Baby 2 w 1 do kąpieli i mycia włosków :happy:

troche nas nie bylo ale mielismy tygodniowych gosci

wczoraj bylismy wyrabiac malemu paszport dzieciecy- taki nie do konca paszport ale na podrozowanie po unii wystarczy
musielismy isc z dzieckiem bo urzednik musial go zobaczy, kontrola twarzy:)
bylismy poza domem 6 godzin bo jeszcze zakupy i jedzenie i Jas byl super
wcale nie plakal, ciagle spal w wozeczku i tylko raz chcial jesc
nawet dal w knajpce posiedziec

Torunianki ja tez pisze sie na spotkanie wozkowe we wrzesniu

avena po tym co ci doradzil lekarz to zaraz widac ze stara szkola, teraz dzieci nikt nie odchudza jak sa na piersi, twoja corcia moze teraz tyle przybierac bo ma taka potrzebe a za miesiac bedzie inaczej

Ostatnia edycja:
witajcie,

my już po wizycie, z bioderkami wszystko oki:-D wizyta kontrolna w 5 m-cu, potem byliśmy pobrać krew, maskara, pobierana z główki:szok::szok::szok:, boże jak ona płakała:-:)-( i jeszcze nie chciało lecieć i wkłuła się w drugą stronę główki, trzymałam ja za rączki i nie mogłam na to patrzeć:-:)-( na szczęście tu poleciało szybciej, teraz bidulka zasnęła, mam nadzieję, że trochę pośpi:tak:

Dziewczyny które kąpią w oilatum czy myjecie główkę szamponem???

Ja kąpię w Oilatum emulsji a do główki też używam szamponu z tej firmy Oilatum soft.
Co do karmienia to nie załamuj się, tak jak piszą dziewczyny, trzymam kciuki za laktacje!!

Wróciliśmy z naszego spontanicznego wypadu- najpierw na działkę do kuzynki (busz totalny, bez kanalizacji, ciepłej wody, zero ludzi tylko sarny i ptaszki itd itp- rewelacja :-)), a później do Poznania- pokazaliśmy Małgosię rodzince :-) Było super, szkoda, że tak krótko...

no i zdjecie mojej skarbeczki

fajnie, że wypad się udał:tak::tak: śliczna ta twoja Małgosia:-D:-D, w ogóle Gosie są super:rofl2::rofl2::laugh2::laugh2::rofl2::rofl2:

ja po wizycie u ginki ok, już nic nie zostało, wszystko się ładnie zagoiło, także dostałam zapas recept na Azalię na pół roku, dziś wykupię i mam nadzieję że dobrze je przyjmę, zastanawiałam się nad zastrzykiem ale trochę obawiam się reakcji organizmu i gdyby coś było nie tak to nie da się przerwać działania dlatego stanęło na tabletkach, rany tylko ko mi będzie przypominał o ich braniu

fajnie, ze wszystko w porządku:tak:

MIka 26 - dzięki, myję płynem do kąpieli Hipp, ale chyba kupię coś specjalnie do główki, co polecacie?

A tak oto moja córcia ucina sobie drzemke ...

Ja mam szampon Oiluatum Soft.
Jak słodko sobie na brzuszku śpi Natalcia:-D, super

Zobacz załącznik 273091Zobacz załącznik 273090A oto Krzyś na macie...leży już tam ponad 20 minut i gada

ta mata jest super, moja Majusia tez zachwycona i gada ciągle szczególnie z koleżanką w lustereczku:rofl2::laugh2::laugh2:

super dzieciaczki:tak::tak:

bylismy poza domem 6 godzin bo jeszcze zakupy i jedzenie i Jas byl super
wcale nie plakal, ciagle spal w wozeczku i tylko raz chcial jesc
nawet dal w knajpce posiedziec

dzielny z Jasia chłopiec:tak:, i nawet knajpka zaliczona, my na razie z Maja raz tylko bylismy, ale szybko się znudzila:-(

Dziewczyny, znalazłam fajną stronę do obróbki zdjęć, patrzcie na Hanię :-)

2qmltza.jpg

reklama
Ja tak na szybko bo zaraz odwiedziny kolezanki,

Kajdusiu, gosiagro kpi23 humor juz super, jak widac hustawka hormonalna nadal dziala :-) Dziekuje za pamiec :tak:
Kajdusia ale Malgosia pieknieje i rosnie w oczach! (juz ja sobie "oblookalam" na NK :rofl2:) Ale fajny taki wypad w dzicz na dzialke!
Zyraffka nam lekarka powiedziala ze skok rozwojowy moze trwac nawet i tydzien u wrazliwych dzieci, wiec nie poddawaj sie, nam sie tez zdarzylo ze Lili wila sie i zloscila przy cycu (najczesciej wieczorem, mam wrazenie ze mleka wtedy mam najmniej bo cycki troche sflaczale). Jesli to dluzej potrwa upewnij sie czy nie ma plesniawek i czy nie boli go brzuszek podczas picia (co sie zdarza np przy skazie).

avena z tego co piszesz to w sumie corcia ladnie przesypia, jedynie to o 4 rano zalicza sie jako nocne karmienie bo o 7 to juz chyba dzienne, tego chyba nie bedziesz eliminowac? Ja i tak jestem tego samego zdania co poprzedniczki ze na piersi dziecku nie grozi nadwaga nawet jak wyglada jak paczuszek, pozniej zacznie raczkowac i zobaczysz jak waga poleci :tak:

gosiagro powodzenia z bioderkami i morfologia, czekamy na wyniki :tak:

eagle sliczne maluchy a jakiego masz buldoga fajnego!!

Klementinka jaki Jas grzeczniutki, na pewno wrzesniowy wyjazd do Torunia wam sie wspaniale uda :-)

agast jestem w szoku jak czytalam o tych karaluchach :no: Z tego co pamietam karalucha nie wolno zabijac (rozgniatac) bo wtedy wystrzela jajeczka na duza odleglosc i tak zaczyna sie plaga..nie chce cie straszyc :baffled: Ale oby to tylko te dwa byly i nic sie z nich nie wydostalo :sorry: fuuuuuj co za historia :baffled::baffled::baffled:

kpi tez mam mate tiny love, u nas pani Malpa jest najlepsza kolezanka Lili :-D
athena ale ma gadane synus :-D

Na ciemieniuche polecam :olejuszke, swietnie sie sprawdza, po nalozeniu pol godzinki, wyczesac wszystko miekka szczoteczka (mozna nawet szczoteczka do zebow) i wsio :-) U nas jak tylko widze cos na glowce to zaraz to stosuje i zadna ciemieniucha sie nie rozwinela :tak:

edit: gosiagro widze ze juz wrocilas, az mi zmrozilo krew jak czytalam o tym pobieraniu krwi, na szczescie wszystko z bioderkami dobrze, buziaki dla dzielnej Majusi

I ogromny buziak dla wszystkich przeslicznych solenizantow 2-miesiecznych od cioci Koriander!!! Czerwcowe maluszki sa rzeczywiscie najpiekniejsze!

Ostatnia edycja:
Do góry